Elevi la ore doar cu hârtie semnată de părinți: De când intră în vigoare prevederea

388
Potrivit normelor trasate de Ministerul Sănătății pentru anul școlar 2020-2021, elevii vor intra în școală în data de 14 septembrie numai dacă părinții lor semnează o declarație pe propria răspundere, în caz contrar școlarii nefiind primiți la ore.

BUCUREȘTI, 18 aug – Sputnik. Începutul anului școlar 2020-2021 va fi diferit de cele de până acum, din pricina pandemiei de coronavirus.

Pentru ca elevii să poată intra în școală, începând cu data de 14 septembrie 2020, este nevoie ca părinții școlarilor să semneze o declarație pe propria răspundere, potrivit Ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății.

Condiționarea accesului în școală pentru elevi apare în nota Declarației pe propria răspundere pentru părinți, publicată în Anexa 4 a draftului, informează edupedu.ro.

Potrivit documentului, declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intrarea în unitate.

Mai exact, părinții vor declara, pe proprie răspundere, dacă, în ultimele 14 zile, copilul a prezentat simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios – febră, tuse, dureri de cap, dureri în gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree etc și dacă a fost sau nu diagnosticat cu COVID-19 ori dacă a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.

Părintele își ia angajamentul să nu aducă în colectivitate copilul dacă acesta prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios. Mai exact, dacă micuțul are febră, îi curge nasul, are diaree etc.

Orice cadru didactic știe, însă, că părinții – unii dintre ei – își aduc copiii bolnavi la școală sau la grădiniță, unii mirându-se sincer că micuțului îi curge nasul sau tușește – ”aici, la școală/grădiniță l-a apucat”.

În asemenea condiții, este necesară o instruire și chiar o sancționare a părinților iresponsabili, pentru a proteja, astfel, viața celor din jur.

De asemenea, părinții sunt obligați să anunțe unitatea de învățământ cu privire la absența elevului. Este vorba despre următoarele situații: elevul a prezentat simptome specifice, a fost diagnosticat cu SARS-COV-2 ori școlarul este contact direct al unei persoane diagnosticate cu SARS-COV-2 și se află în carantină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

388
Tagurile:
elevi, Părinți, Profesori
Școală. Imagine simbol

Școală din Capitală, închisă de urgență

23
Două cadre didactice și un elev de la Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” din București, Sector 4, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, fapt care a făcut ca orele să se desfășoare exclusiv online.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Coronavirusul pune lacătul pe ușile școlilor. După ce doi profesori și un elev de la Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” din Sectorul 4 al Capitalei au fost declarați infectați cu noul coronavirus, unitatea de învățământ a fost închisă.

Reprezentanții Primăriei Sector 4 spun că instituția a dispus, în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a clădirii în care funcționează Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu”.

La recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie.

Aceasta nu este unica unitate de învățământ în care s-au luat măsuri de dezinfecție. Vorbim, de asemenea, despre școlile gimnaziale nr. 308 și nr. 190, tot din municipiul București, după ce, miercuri, câte un elev a primit confirmarea infectării cu coronavirus. Cursurile la clasele din care făceau parte cei doi copii au fost sistate fizic, colegii lor urmând să învețe în sistem online în următoarele 14 zile, precizează edupedu.ro.

Primăria Sector 4 București a anunțat că va asigura și testarea tuturor cadrelor didactice ce au luat contact cu elevii și că, de asemenea, va implementa orice altă măsură se va impune.

23
Tagurile:
Școală
Tematic
Guvernul reduce valoarea tichetelor ”Școală după școală”
Școală online: de ce nu primesc părinții elevilor zile libere
Școală online: ce părinți pot cere zile libere plătite

Загрузка...
examen

Definitivat 2021: încep înscrierile - calendarul probelor

583
Profesorii care doresc să susțină examenul de definitivat 2021 trebuie să știe că înscrierile se fac începând cu această săptămână, potrivit calendarului publicat deja în Monitorul Oficial.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Calendarul examenului de definitivat 2021 a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Profesorii care doresc să susțină examenul pot începe deja să își pregătească documentele în vederea depunerii dosarului la inspectoratele școlare.

Calendar examen național de definitivat  2021

Până pe data de 8 octombrie 2020 se vor emite deciziile de constituire a comisiilor de examen județene sau a comisiei de examen a municipiului București.

Candidații se pot înscrie la unitățile de învățământ până pe 15 octombrie 2020.

În conformitate cu graficul elaborat și comunicat de inspectoratul școlar, se vor transmite dosarele de înscriere la inspectoratul școlar, se vor verifica și aviza.

Candidații vor fi înștiințați cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere în intervalul 16.10 – 30.10.2020.

Inspecțiile de specialitate – una în primul semestru, cealaltă în semestrul al doilea – se vor efectua până pe 4 iunie 2021. Completarea dosarelor și validarea datelor de înscriere existente în aplicația electronică este programată în perioada 7.06-18.06.2021, informează edupedu.ro.

Proba scrisă este programată pentru data de 14 iulie 2021.

Сдача экзамена
© Sputnik / Сергей Орлов

Primele rezultate se vor afișa în data de 21 iulie 2021, iar contestațiile vor fi înregistrate în aceeași zi și în următoarea, 22 iulie 2021.

Contestațiile se vor soluționa în intervalul 22.07-28.07.2021.

Rezultatele finale vor fi afișate în ziua de 28 iulie 2021.

Transmiterea tabelelor nominale cu rezultatele candidaților promovați către Ministerul Educației și Cercetării este programată pentru perioada 28.07-2.08.2021.

În perioada 2 august 2021 – 9 august 2021 se vor valida rezultatele examenului prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

583
Tagurile:
Calendar, Probe, Profesori, 2021, definitivat

Загрузка...
Ambulanțe în București

România stârnește îngrijorare din cauza Covid 19

0
România este una din cele șapte țări europene care stârnesc o îngrijorare mare din cauza evoluției coronavirusului .

BUCUREȘTi, 24 sept - Sputnik. Centrul European de prevenție și control al bolilor (ECDC) a prezentat astăzi un raport de evaluare a riscurilor care indică un număr de șapte țări europene care stârnesc o mare îngrijorare cu privire la evoluția coronavirusului. Pe listă se regăsește și România, alături de Spania, Bulgaria, Croația, Ungaria, Cehia și Malta. Specificul acestor țări este că evoluția epidemiei de aici duce la riscuri crescute de mortalitate.

Raportul de evaluare al ECDC mai arată că cele șapte țări, așadar și România, afișează "o proporție mai ridicată de cazuri grave sau de internări" și cu o creștere a mortalității "deja observată" sau care "ar putea să fie în curând ".

Documentul infirmă astfel pretenția Guvernului de a fi gestionat bine pandemia și clasează România printre codașele Europei din acest punct de vedere, pronosticul nefiind deloc optimist pentru evoluțiile următoare.

 

0
Tagurile:
România, coronavirus
Tematic
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi
Noile definiţii: caz probabil vs caz suspect de coronavirus

Загрузка...