școală, profesori, elevi

Suciu: De ce ar trebui să-i aprecieze elevii pe profesori? Numai pentru sunt profesori?

597
Cunoscutul scriitor și comunicator Arthur Suciu susține că profesorii dau dovadă de inerție atunci când vine vorba de bani, iar acest lucru face ca percepția elevilor asupra cadrelor didactice să nu fie una favorabilă.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. De ce nu sunt respectați profesorii din România? Iată o întrebare la care a dat un răspuns cunoscutul scriitor și comunicator Arthur Suciu care spune că totul ține de bani.

Suciu precizează, din capul locului, faptul că patru milioane de români au plecat din țară ca să facă bani și pentru asta muncesc foarte mult.

Plecarea lor a însemnat câștigarea unei independențe financiare, pe de o parte și, pe de alta, detașarea de mediul ”toxic” românesc. Mai exact, în alte țări, românilor nu le este rușine să muncească pentru bani, să își dorească să câștige mai mult. În opinia lui Suciu, disprețul față de bani ține de mentalul autohton, fiindcă numai la români se vehiculează ideea că salariile nu trebuie mărite ca să nu afecteze deficitul bugetar.

Ușor, discursul lui Suciu alunecă spre zona de educație, el afirmând că numai în România profesorii sunt ”dascăli”, dedicați unei misiuni ideale, iar această categorie profesională muncește din pasiune.

Vina aparține profesorilor care dau dovadă de o totală inerție atunci când vine vorba de bani. Ba, mai mult, cadrele didactice se plâng că nu sunt respectate de elevi.

”Oare de ce? Nu cumva pentru că au venituri de 3000 de lei pe lună? Crede cineva că elevii sunt idioți sau că apreciază "misiunea" profesorului? Elevii sunt precum părinții lor, mai buni, mai răi. De ce ar trebui să-i aprecieze elevii pe profesori? Numai pentru că sunt profesori?”, scrie Suciu.

Acesta consideră, de asemenea, că elevii ar trebui să îi aprecieze pe profesori și pentru statutul social care ar trebui să se reflecte în salarii. Un statut social bun se materializează în salarii mari.

Pe termen lung, gândirea potrivit căreia profesorii sunt dascăli și au o ”misiune”, părând dezinteresați de partea materială, va fi dezastruoasă: românii ar putea renunța total la școală sau aceasta se va numi… vlogging. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

597

An școlar 2020-2021: Tătaru - formula de calcul a scenariilor de reluare a cursurilor

224
Ministrul Sănătății a precizat că își asumă greșeala datelor stabilite de comisia de specialiști privind cele trei scenarii care vizează desfășurarea anului școlar și transmise de Iohannis.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit public cu o serie de explicații după ce, anterior, prezentase date eronate în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii care vizează derularea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie 2020.

Este vorba despre cele trei scenarii – verde, galben și roșu, iar Administrația Prezidențială a precizat care este criteriul epidemiologic în funcție de care colile se vor încadra în scenariile verde, galben au roșu.

Astfel, criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile respective este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum comunicase inițial Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu explicații în acest caz. El spune că toate scenariile sunt lucrate într-o comisie de specialiști de la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică.

”Evaluarea, pregătirea acestor scenarii, precum și datele au fost transmise eronat către Președinție și atunci vina este a noastră”, a declarat Tătaru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

224
Tagurile:
Nelu Tătaru, școală

Загрузка...
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

4208
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4208

Загрузка...
Roni

Guvernul a decis: această categorie de angajați va primi 2500 de lei

0
Statul român vrea să încurajeze telemunca, motiv pentru care angajații care au lucrat în acest fel în perioada stării de urgență vor primi câte 2500 de lei.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Angajații care, în perioada stării de urgență, au lucrat în regim de telemuncă primesc vești bune de la Guvern. Acesta a decis să sprijine piața muncii și să determine angajații să folosească telemunca, mai ales că se mențin regulile de distanțare socială, inclusiv la locul de muncă.

Guvernul a prevăzut, astfel, acordarea, o singură dată, a sumei de 2500 de lei pentru angajații ce au lucrat în regim de telemuncă pe perioada stării de urgență sau de alertă pentru cel puțin 15 zile, pentru achiziționarea de pachete și bunuri tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă.    

Măsura se adresează angajatorilor care au statut de întreprinderi mici și mijlocii și care au făcut dovada folosirii telemuncii pe perioada stării de urgență.

Banii se acordă prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, din subvenţii de la bugetul de stat, în limita bugetului alocat, până la 31 decembrie 2020, informează adevarul.ro.

Sputnik a scris recent despre datele relevate de un studiu Bookster potrivit căruia peste 30 de procente dintr-un total de aproximativ 800 de companii din România analizate continuă să lucreze exclusiv de acasă și numai 15% se întorc complet, cu toți angajații, în spațiile de birouri care au rămas goale pe perioada stării de urgență.

Se poate vedea o înclinare mai mare spre lucrul complet de acasă la companiile din București, spre deosebire de restul țării, acolo unde numai 24% dintre companii au precizat că rămân să lucreze cu toți angajații de acasă în perioada următoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
online, Muncă

Загрузка...