Titularizare 2020: s-a aflat data când profesorii ar putea susține concursul

2187
Dascălii care doresc să obțină un post pe perioadă nedeterminată în sistemul românesc de învățământ trebuie să știe că deja se vehiculează o dată pentru concursul național.

BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Concursul național de titularizare a intrate în linie dreaptă după ce, ieri, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2020.

Ordonanța promulgată de Iohannis prevede exceptarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de predare vacante din școli, universități, institute de cercetare și Academia Română de la suspendarea aplicată în cazul altor instituții și autorități publice, pe durata stării de alertă, informează Sputnik .

Potrivit unor surse, concursul de titularizare 2020 ar urma să aibă loc miercuri, 29 iulie 2020.

Ministerul Educației și Cercetării a refăcut calendarul concursului național de titularizare în învățământ, în condițiile în care acesta fusese suspendat în data de 17 iunie 2020, amintește edupedu.ro 

În ceea ce privește examenul de definitivat, aici nu au apărut modificări, el urmând să se organizeze în conformitate cu calendarul existent, pe 22 iulie.

Reamintim că Senatul a votat, în 23 iunie 2020, în calitate de cameră decizională, modificarea articolului din Legea 55/2020 care bloca organizarea concursurilor de angajare în instituţii publice, inclusiv titularizarea în învăţământ.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2187
Tagurile:
Titularizare 2020
Tematic
Titularizare 2020: examenul național, în pericol din pricina stării de alertă?
Titularizare și definitivat 2020: Anisie, anunțul așteptat de toți profesorii
Titularizare 2020 sau batjocura MEC la adresa profesorilor calificați
Titularizare 2020. Gavrilă: ”Nu se poate să se renunțe la concurs”
Titularizare 2020. Concursul național, la mâna lui Iohannis

An școlar 2020-2021: Tătaru - formula de calcul a scenariilor de reluare a cursurilor

195
Ministrul Sănătății a precizat că își asumă greșeala datelor stabilite de comisia de specialiști privind cele trei scenarii care vizează desfășurarea anului școlar și transmise de Iohannis.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit public cu o serie de explicații după ce, anterior, prezentase date eronate în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii care vizează derularea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie 2020.

Este vorba despre cele trei scenarii – verde, galben și roșu, iar Administrația Prezidențială a precizat care este criteriul epidemiologic în funcție de care colile se vor încadra în scenariile verde, galben au roșu.

Astfel, criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile respective este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum comunicase inițial Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu explicații în acest caz. El spune că toate scenariile sunt lucrate într-o comisie de specialiști de la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică.

”Evaluarea, pregătirea acestor scenarii, precum și datele au fost transmise eronat către Președinție și atunci vina este a noastră”, a declarat Tătaru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

195
Tagurile:
Nelu Tătaru, școală

Загрузка...
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

4197
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4197

Загрузка...