evaluare națională

Evaluare Națională 2020: Au fost afișate rezultatele

807
După rezolvarea contestațiilor depuse în urma examenelor de evaluare națională 2020, astăzi urmează a fi publicate rezultatele finale, conform edu.ro.

BUCUREȘTI, 27 iun - Sputnik. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării, astăzi au fost publicate rezultatele finale la examenele din cadrul Evaluării Naționale 2020, după rezolvarea celor 15257 de contestații.

Cele mai multe contestații în acest an au fost depuse la proba scrisă de Limba şi literatura română - 9030, urmată de proba de Matematică - 5991 de contestații, iar la proba de Limba şi literatura maternă au fost depuse 254 de contestaţii.

Potrivit MEC, „numărul contestațiilor este mai mic decât în ultimii doi ani: în 2019 au fost depuse 21.509 contestații, iar  în 2018 - 23.761 de contestații”.

„Cele mai multe contestații au fost înregistrate în centre de examen din Capitală (2.861) și în județele Constanța (806), Dolj (730) și Prahova (710), iar cele mai puține - sub 100 de contestații - în județele Tulcea (76) și Satu Mare (85)”.

Soluționarea lucrărilor contestate a avut loc loc între 22 și 26 iunie, iar astăzi 27 iunie, urmează a fi publicate rezultatele finale. 

Situația statistică generală relevă că, dintre cei 160.468 candidați prezenți, 135.101 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 -cinci, adică 76,10%. Dintre aceștia, 839 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 - zece.

Rata de participare a fost de 93%: 160.468 candidați prezenți, dintr-un total de 172.531 de candidați înscriși, informează edu.ro. 

Cei interesați pot consulta rezultatele obținute la Evaluarea Națională aici, verificând lista pe județe.

Lista finală a notelor pe județe:

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Alba 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Argeș 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Arad 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 Municipiul București 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Bacău 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Bihor 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Bistrița-Năsăud 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Brăila 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Botoșani 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Brașov 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Buzău 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Cluj 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Călărași 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Caraș-Severin 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Constanța 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Covasna 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Dâmbovița 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Dolj 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Gorj 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Galați 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Giurgiu 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Hunedoara 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Harghita 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Ilfov 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Ialomița 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Iași 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Mehedinți 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Maramureș 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Mureș 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Neamț 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Olt 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Prahova 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Sibiu 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Sălaj 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Satu-Mare 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Suceava 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Tulcea 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Timiș 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Teleorman 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Vâlcea 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Vrancea 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 județul Vaslui 

Calendar admitere liceu 2020-2021

 

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere, de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, se va realiza în perioada 2-6 iulie 2020, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie 2020.

Aprecierea probelor de aptitudini se face prin note.

La profilurile pedagogic și militar, aprecierea probelor de aptitudini se face pe bază de calificativ: admis/respins.

Probele de aptitudini din cadrul examenului de admitere în învățământul vocațional se vor desfășura astfel: pentru profilul Artistic - arte vizuale: specializările Arte plastice, Arte decorative, Arhitectură, Arte ambientale, Design, Conservare – restaurare bunuri culturale: evaluarea unui portofoliu de lucrări.

Pentru profilul artistic, specializarea Muzică – Secția Instrumentală și Secția Artă vocală interpretativă, proba se va desfășura pe baza evaluării unei înregistrări audio-video a repertoriului instrumental/vocal. Probele de aptitudini din cadrul examenului de admitere în învățământul liceal vocațional, profil artistic, specializarea Muzică-Secția Teoretică se vor susține on-line, pe una din platformele comunicate de unitatea de învățământ care organizează probele.

Pentru profilul artistic, specializarea Coregrafie, pentru absolvenții claselor a VIII-a, specializarea Coregrafie se echivalează cu media aritmetică a mediilor generale obținute de candidat în ultimul an de studiu la disciplinele Dans Clasic și Dans românesc. Pentru absolvenții

învățământului gimnazial, altul decât specializarea Coregrafie, proba de aptitudini constă în evaluarea unei înregistrări pe suport CD/DVD - audio – video - transmise de candidat.

Pentru profilul artistic, specializarea Arta Actorului, examenul de admitere se va realiza pe baza evaluării unei înregistrări pe un CD/DVD - audio-video - cu evoluția candidatului, conform cerințelor conținutului probelor.

Pentru profilul pedagogic, pentru toate specializările, evaluarea și certificarea aptitudinilor se vor realiza prin eliberarea unei fișe de aptitudini, de către unitatea de învățământ în care este înmatriculat candidatul în clasa a VIII-a.

Fișa de aptitudini va conține următoarele:

a. tipurile de aptitudini – de comunicare, artistice și fizice – și disciplina în ale cărei programe școlare este cuprins fiecare tip de aptitudini: limba și literatura română, educație vizuală, educație muzicală, educație fizică și sport;

b. media generală a claselor V-VIII la disciplinele: limba și literatura română, educație vizuală, educație muzicală, educație fizică și sport;

c. media generală a claselor V-VIII la purtare;

d. calificativul – Admis/Respins la profilul pedagogic;

Pentru profilul teologic, se vor susține următoarele probe:

a. un interviu/colocviu/probă orală, evaluate cu calificativ admis/respins;

b. o probă de verificare a cunoștințelor religioase, evaluată cu notă;

Pentru profilul militar, se pot înscrie candidații care au fost declarați „Admiși” la selecția organizată în centrele zonale de selecție și orientare.

La învățământul liceal Waldorf, specializarea filologie, nota finală la probele de aptitudini va rezulta din media aritmetică a mediilor generale pentru clasele V-VIII obținute la disciplinele: limba și literatura română/limba și literatura maternă - după caz, educație plastică și educație muzicală. Nota finală minimă de promovare a probelor de aptitudini trebuie să fie 7 - șapte.

Pentru profilul sportiv, înscrierea candidaților este condiționată de existența avizului medical, cu specificația „Apt pentru efort fizic/Clinic sănătos”, favorabil practicării disciplinei sportive, eliberat cu maximum 10 zile lucrătoare înainte de înscriere – condiție eliminatorie.

O altă condiție eliminatorie este aceea ca elevul să dețină un document prin care să se ateste că practică organizat, de cel puțin un an calendaristic, disciplina sportivă pentru care se constituie clasa. Nota finală la probele de aptitudini se va echivala cu media generală la disciplina educație fizică/pregătire sportivă practică din clasele V-VIII, calculată ca media aritmetică a mediilor anuale la această disciplină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

807
Tagurile:
Rezultate, Evaluarea Naţională
Admitere

Admitere liceu 2020-2021: a început completarea fișelor cu opțiuni

13
Potrivit calendarului Ministerului Educației și Cercetării, astăzi a început completarea opțiunilor elevilor în fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Cum se face repartizarea computerizată.

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Absolvenții de clasa a opta care au susținut Evaluarea Națională 2020 și au promovat-o mai au de trecut un singur hop până când vor putea răsufla liniștiți că au devenit liceeni.

Este vorba despre admiterea la licee.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, începând de astăzi și până pe 8 iulie inclusiv se vor completa opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenți și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a opta.

Această completare poate fi făcută fie în unitatea de învățământ absolvită, fie prin intermediul unui formular transmis în format electronic.

Tot în această perioadă vor completa fișele de înscriere și absolvenții care doresc să participe la admitere într-un alt județ. Ei vor completa fișele fie la unitatea de învăţământ de provenienţă, fie vor transmite electronic opţiunile la unitatea de învăţământ absolvită sau, doar în situaţii excepţionale, la centrul special de înscriere din judeţul în care doresc să participe, informează digi24.ro.

Candidații vor completa opțiunile pe fișa de admitere în ordinea preferințelor lor.

Potrivit ghidului de admitere, pentru fiecare elev se caută prima opţiune de pe lista unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune.

În cazul elevilor cărora opțiunile exprimate în listă nu le permit să intre la liceu – fiindcă locurile au fost ocupate de cei cu medii mai mari – atunci acel școlar rămâne nerepartizat.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V - VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calendarul admiterii la liceu

În perioada 2-6 iulie are loc introducerea în baza de date computerizată în aplicaţia informatică centralizată) a datelor din fişele de înscriere.

În intervalul 3-7 iunie, părinții și candidații verifică datele din fișa listată din calculator, sunt corectate eventualele greșeli și se listează din nou fișele corectate în calculator.  Se utilizează aplicația informatică centralizată.

Pe 8 iulie are loc transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judeţene/ al municipiului Bucureşti la Centrul naţional de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operaţiunilor specifice, în aplicaţia informatică centralizată.

Pe 10 iulie se face repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

Dosarele de înscriere la școlile unde au fost repartizați candidații se vor depune în intervalul 13 - 20 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
Liceu, admitere

Загрузка...
Сдача экзамена

Profesor de română cărțile pe față: așa se corectează lucrările la Evaluarea Națională

3866
(reînnoit 19:50 01.07.2020)
Cristina Tunegaru a explicat cum se desfășoară o zi de corectare la examenele naționale și susține că trebuie regândit tot procesul pentru a nu distruge vieți cu o corectură de mântuială.

BUCUREȘTI, 1 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Situațiile paradoxale apărute în urma contestațiilor de la Evaluarea Națională 2020, când unii elevi au primit chiar nota zece după ce, inițial, luaseră șase sunt explicate de profesorul de limbă română Cristina Tunegaru.

Aceasta spune că la 7:30 profesorii se prezintă la centrul de corectare. După multă muncă administrativă, primesc lucrările spre prânz. Se corectează în perechi, fiecare profesor știe cine este jumătatea lui. Atmosfera e de grabă, agitație, presiune și că, după ce se corectează prima mână, fiecare pereche face schimb de lucrări.

”Teoretic, fiecare profesor trebuie să corecteze și mâna a doua. Uneori, mâna a doua se concretizează în copierea borderoului de la coleg. Adică profesorul care ar trebui să dea a doua notă abia dacă se mai uită pe lucrare și are încredere totală în colegul său”, susține dascălul.

Abia apoi, după ce ambele corecturi sunt realizate, se merge la inspector pentru predarea lucrărilor. Tot atunci are loc și confruntarea. În cazul în care cei doi au corectat individual, fără să copieze borderouri, și apar diferențe mari, mai mari de un punct, inspectorul le cere să se hotărască, să decidă nota.

Interesant este că vedem chiar o complicitate a inspectorilor cu profesorilor. Primii, potrivit Cristinei Tunegaru, se retrag cu privirea și cei doi profesori modifică borderourile - scrise strategic în creion, astfel încât diferența de punctaj între cele două corecturi să fie acceptabilă. Fără să se mai uite pe lucrare, fără să discute aplicat, stabilirea notelor finale se face la masă cu inspectorul, în câteva secunde, cu radiera și creionul, direct pe borderou.

Asta înseamnă că, dacă prima mână a dat nota 6 pe o lucrare de 10 și a doua mână nici nu s-a uitat pe lucrare, nota 6 devine nota finală. Deși profesorii corectori semnează fiecare lucrare, ei nu poartă niciun fel de responsabilitate, în afară de aceea morală care poate trece în plan secund, când tot ce îți dorești e să scapi mai repede.

”Nu profesorii sunt de vină, ci întregul sistem de corectare. Trebuie să regândim tot procesul, să ne asigurăm că lucrările sunt evaluare corect și că nu distrugem vieți printr-o corectare de mântuială”, a subliniat Tunegaru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3866
Tagurile:
Profesor, Evaluarea Naţională
Tematic
Evaluare Națională 2020, sesiunea specială: subiecte Matematică, publicate de edu.ro
Evaluare Națională 2020 Limba maternă – subiecte și bareme, publicate de edu.ro
Evaluare Națională 2020: Au fost afișate rezultatele
Evaluare Națională 2020, sesiunea specială: subiecte la română, publicate de edu.ro
Rezultate Evaluare Națională 2020. Funeriu:”Suntem în mijlocul unui cataclism educațional”

Загрузка...
Ludovic Orban

Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL ce trebuia făcut cu programul

0
”Un astfel de program trebuie să fie un Pact Național și nu proiectul electoral al unui Guvern de conjunctură”

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fostul ministru al Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, una dintre cele mai avizate personalități în respectivele domenii punctează câteva considerații despre programul guvernamental „Reclădim România”.

Reamintesc un detaliu esențial - Varujan Vosganian este unul dintre cei mai importanți teoreticieni și practicieni ai Dreptei și economiei liberale! Deci nu e un parvenit sau un traseist stânga – dreapta, precum cei din PNL-Băsescu, foști socialiști.

Iată ce spune acum Varujan Vosganian: ”Noi așteptam de la Guvern un program de ieșire din criza pe care au provocat-o pandemia, precum și stările de urgență și de alertă care au însoțit-o, nu un program megaloman întins pe un deceniu”.

Mai întâi, fostul ministru observă că Programul ”își propune, mai degrabă, să impresioneze prin dimensiunile sale decât să ofere soluții practice”.

Mai exact, se pare că, de fapt, prin acest program, ”PNL a intrat în campania electorală”, consideră Varujan, apreciind ironic că ei par a spera ”să câștige nu doar alegerile parlamentare din 2020, dar și pe cele din 2024 și 2028”.

”Un program întins pe un deceniu, pentru a fi credibil, trebuie să fie rezultatul dialogului între forțele politice, de vreme ce e greu de presupus că un singur partid, fie el și PNL, va guverna țara în toată această perioadă”, spune Varujan Vosganian.

Și, ca punct final și fără replică: ”un astfel de program trebuie să fie un Pact Național și nu proiectul electoral al unui Guvern de conjunctură”.

Un obiectiv concret care ar trebui să fie subiect pentru pact național? ”De pildă, cel de-al treilea reactor de la Cernavodă care, dacă s-ar semna azi contractul, s-ar termina în 2026”, spune fostul ministru, care constată că, în condițiile actuale, ”nu e nici măcar negociat”.

Mai e ceva de comentat?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
PNL, Varujan Vosganian

Загрузка...