BAC 2020: Subiecte și bareme la Anatomie-Biologie, publicate de edu.ro

1315
(reînnoit 15:11 25.06.2020)
Potrivit calendarului examenului de bacalaureat 2020, absolvenții de liceu susțin, astăzi, ultima probă scrisă: proba la alegere a profilului și specializării.

BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Absolvenții de liceu susțin, astăzi, ultima probă scrisă din cadrul sesiunii iunie0iulie a examenului de Bacalaureat 2020.

Elevii care susțin proba la Biologie Vegetală și Animală sau Anatomie și Fiziologie Umană, Genetică și Ecologie Umană trebuie să știe că vor avea de rezolvat trei subiecte.

Baremul de corectare este același ca și anul trecut. Astfel, vorbim despre faptul că toate subiectele sunt obligatorii și că se acordă zece puncte din oficiu. Totuși, sunt câteva elemente specifice de notare pentru Biologie, respectiv Anatomie.

Potrivit modelelor de subiecte din 2019, se precizează faptul că se punctează orice altă modalitate de rezolvare a cerințelor, nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit în barem și nu se acordă fracțiuni de punct. Nota finală se calculează prin împărțirea punctajului obținut la 10.

Modelele de subiecte pentru proba de Anatomie-Biologie pot fi consultate aici.

Variantele de subiecte pe care absolvenții de liceu le-au primit spre rezolvare vor putea fi vizualizate AICI, imediat ce acestea vor fi prezentate de edu.ro.

Reamintim că, în acest an, examenul național de bacalaureat -a derulat în condiții speciale, din pricina pandemiei de coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1315
Тема:
BAC 2020: calendar, subiecte, bareme (76)
Sală de clasă. Poză simbol

Expert, replică dură pentru Barcari: ”Cine va preda la aceste clase?”

116
(reînnoit 08:13 14.07.2020)
Mirabela Amarandei, șefa Direcției de Orientare Strategică și Politici Publice a Universității București reacționează după ce secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar a anunțat transformarea claselor de profesională în clase de liceu.

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Situația elevilor de clasa a opta care au promovat examenul de Evaluare Națională, dar au rămas nerepartizați la licee se află în atenția oficialilor din Educație.

Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar a declarat că, dacă inspectoratele școlare vor solicita, clasele de școală profesională pot fi transformate în clase pentru liceu.

Aceasta a ridicat problema elevilor cu medii foarte mari care au rămas nerepartizați.

”Așteptăm din partea inspectoratelor propunerile. Eu le-aș sugera colegilor să analizeze cu multă atenție acest lucru, pentru că într-adevăr sunt copii cu note de 8 și 9 care ar trebui să fie la învățământul liceul, și nu profesional, dacă ei își doresc acest lucru”, a declarat secretarul de stat.

Decizia aceasta este una fără precedent.

Mirabela Amarandei, șefa Direcției de Orientare Strategică și Politici Publice a Universității București, susține că singura soluție găsită de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării pentru copiii care nu au fost repartizați în prima etapă a admiterii la liceu, ca urmare a notelor foarte mari la Evaluarea Națională este transformarea ”din pix” a claselor de profesională și tehnologic în clase pe filieră teoretică.

”Cine va preda la aceste clase, că pe un profesor de mecatronică nu-l poți transforma, cu același pix, într-unul de istorie sau geografie? Și pe ce curriculă vor învăța copiii aceștia, despre ce filiere vorbim aici?”, se întreabă, pe bună dreptate, Mirabela Amarandei.

Aceasta a adăugat că, după struțo- cămila de genul ”licență în comunicare” la o politehnică, de mâine vom avea clase de bilingv, filologie sau științe ale naturii în școli profesionale și licee tehnlogice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

116

Загрузка...
Monica Anisie

Monica Anisie: „Unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online”

3362
Monica Anisie a vorbit astăzi despre reluarea procesului de învățământ în toamnă și metoda de desfășurare a cursurilor

BUCUREȘTI, 13 iul - Sputnik. Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat astăzi că școala în acest an nu va începe, cel mai probabil, în regim normal. Ea a precizat că în luarea unor decizii se țin de recomandările Ministerului Sănătății și cel mai bun scenariu „va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică”.

De asemenea, ministrul a spus că se analizează și continuarea procesului de studii online, dacă situația epidemiologică va fi nefastă.

„Luăm în calcul, dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred, unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, a anunțat Anisie.

Totodată, există problema nemulțumirii unor elevi de calitatea studiilor online. Iată răspunsul Monicăi Anisiei.

„E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3362
Tagurile:
Monica Anisie

Загрузка...
Victor Ponta

Ultima oră: Dezastru pentru Victor Ponta, poate pierde tot, inclusiv profesia!

0
Veste cumplită pentru fostul premier Victor Ponta - a pierdut definitiv procesul care îl poate scoate din Barou, luându-i posibilitatea de a practica avocatura
0
Tagurile:
Avocat, Victor Ponta

Загрузка...