Klaus Iohannis

Iohannis își bate joc de părinți și copii, dar și de educatoare și învățătoare

11732
Părinții și dascălii ar fi puși în fața unor situații absolut ciudate, stupide, dacă nu va fi promulgată legea și ar apărea așa zise manifestări ale ”identității de gen” la copii de școală sau grădiniță

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai controversate teme a explodat în această săptămână în România – ”identitatea de gen”. Tot scandalul a pornit după ce Senatul a votat un amendament la Legea Educației, propus de senatorul PMP Vasile Cristian Lungu.

Conform amendamentului ”sunt interzise în școli, universități, grădinițe și toate spațiile dedicate educației activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Deci, un amendament conform normelor morale creștine – dar și ale celorlalte mari religii - și tradiționale pentru România! Nu, au sărit imediat așa zișii ”progresiști” și ”pro-occidentali”, acuzând ”o întoarcere în evul mediu”!

Acum, legea ajunge la Iohannis, care a avut ieri o exprimare care lasă clar să se înțeleagă că se raliază acestui curent – și nu va promulga legea!

”Klaus Iohannis calcă în picioare dorințele părinților: 'Nu voi promulga legea identității de gen'”, titrează populara agenție ”Știri pe surse”, iar ziaristul Cristi Șelaru comentează ”Președintele calcă în picioare atât votul parlamentarilor, care reprezintă poporul, cât și dorințele marii majorități a românilor”.

Ca să cităm exact scurta referire făcută ieri, în treacăt, de președintele Iohannis, cu un zâmbet larg: ”Cred că ați aflat pe surse ce voi face cu legea identității de gen, dar o să comentez atunci când fac actul respectiv de rigoare”.

Deci, dacă președintele se opune ”dorințelor marii majorități a românilor”, așa cum afirmă agenția citată, el se raliază astfel pozițiilor diverselor organizații pentru ”drepturile minorităților”, militanți LGBT, ale unor voci cunoscute în acest sens de la SNSPA, Universitatea de Vest, UBB etc.

Pe de altă parte, Iohannis e depărtează de curentul impus de președintele SUA, Donald Trump, care apară prin toate mijloacele cetățenii ”mândri să se numească republicani sau conservatori”.

Ori, bătându-și joc de tradiția și morala tradițională românească, Iohannis face exact invers și își bate joc de părinți și copii, dar și de educatoare și învățătoare! Adică exact de cele care au în grijă formarea copilului, la vârstele fragede când, iată, devine expus unor… asemenea ”progresisme”!  Ce îi va spune o educatoare sau o învățătoare părintelui când copilul va fi încurajat să aibă o… altă identitate decât cea biologică?!

Toți aceștia ar fi puși în fața unor situații absolut ciudate, stupide, dacă nu ar fi promulgată legea și ar apărea așa zise manifestări ale ”identității de gen” la copii de școală sau grădiniță – iar ei, dascălii, ar fi obligați să le accepte, să nu readucă acești copii pe cale normalității! Mai mult, poate chiar să-i încurajeze să se manifeste… altfel decât sunt, biologic!

O nouă bătaie de joc din partea celui care, chipurile, dorește ”România educată”. O întrebare îmi vine – oare câți bani ar primi unele ONG-uri pentru ”implementarea” acestei ”identități de gen” - bani care puteau merge către Educație?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

11732
Monica Anisie

Anisie spune ce se întâmplă cu școlile după 30 septembrie

907
Ministrul Educației și Cercetării a precizat, în contextul în care în mediul online au apărut informații potrivit cărora după alegerile locale 2020 se închid școlile, care este situația.

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Alegerile locale 2020 au făcut ca multe școli din România să fie închise timp de câteva zile.

În mediul online, însă, pe rețelele de socializare, au apărut informații potrivit cărora este posibil ca, după alegerile locale – 27 septembrie 2020 – să se închidă toate școlile.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a explicat cum vor decurge lucrurile și dacă un asemenea scenariu poate fi luat în calcul.

Aceasta a explicat că a votat cu foarte multă încredere să avem un nou București și că la momentul acesta a emis un ordin de ministru, prin care, începând cu data de 30 septembrie vor fi reluate cursurile în scenariile pe care comitetele județene pentru situații de urgență le-au decis.

”Deci nu e vorba că se închid școlile după alegeri! Din contră, există cadru legal de reluare a cursurilor începând cu 30 septembrie”, a declarat Monica Anisie.

Astfel, începând de miercuri, 30 septembrie 2020, elevii care au stat acasă fiindcă în unitățile de învățământ erau amplasate secții de votare și, prin urmare, au făcut cursuri exclusiv online, se vor întoarce în bănci. Ca și până acum, se va avea în vedere scenariul în care funcționează fiecare unitate de învățământ.

907
Tagurile:
școli, Monica Anisie

Загрузка...
școală

Raport internațional critică profesorii români: colaborează aparent

242
(reînnoit 06:27 28.09.2020)
Un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică – OECD – scoate la iveală un fapt contraproductiv: colaborarea dintre profesorii din România este minunată, dar lipsește în mare parte.

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Un raport internațional scoate la iveală gunoiul ascuns cu dibăcie sub preș ani la rând. Este vorba despre lipsa de cooperare între profesori.

Aparent, notează realizatorii raportului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică - OECD – profesorii români colaborează între ei, numai că acest lucru stă bine la nivel de formă, dar pe fond mai este mult de lucru.

Documentul se bazează pe datele din studiul TALIS 2018.

Potrivit acestui document, în țări precum Belgia sau Marea Britanie, profesorii care lucrează cu medii dezavantajate sunt mult mai înclinați să apeleze la forme complexe de colaborare, cum ar fi observarea colegilor la clasă și furnizarea de feedback.

Raportul sugerează că lucrul în condiții dificile sprijină o colaborare mai strânsă între profesori.

Potrivit datelor din raportul citat, România se apropie de coada clasamentului când vine vorba despre profesorii de gimnaziu care spun că fac schimb de materiale cu alți profesori din școală, cel puțin o dată pe lună, notează edupedu.ro.

O treime dintre profesorii din România afirmă că fac schimb de materiale cu alți profesori. Valoarea aceasta este comparativă cu procentul valabil pentru Columbia, Turcia, Brazilia sau Rusia.

O colaborare bună și constantă între profesori ar face ca actul didactic să se îmbunătățească, iar elevii sunt ajutați să învețe. Profesorii pot avansa din punct de vedere al profesiei dacă există colaborare între ei.

242
Tagurile:
Profesori, Profesor, Raport

Загрузка...
Poliția Română

Federația Polițiștilor vrea demisia în alb a primarilor

0
Purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice ale Polițiștilor din România, Christian Ciocan, spune că primarii abia aleși ar trebui să își depună demisia în alb imediat ce vor fi învestiți în funcție.

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Alegerile locale 2020 aduc după sine și propuneri foarte interesante din partea celor care nu sunt înregimentați politic.

O asemenea propunere vine din partea Federației Sindicatelor Democratice ale Polițiștilor din România care a anunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt Christian Ciocan, că primarii abia aleși ar trebui să își depună demisia în alb imediat după ce vor fi învestiți în funcție.

Acesta a subliniat că edilul trebuie să slujească oamenii.

De asemenea, Federația spune că dorește auditare pe fiecare primărie în parte și că nimeni nu trebuie să vină fără să cunoască oamenii care plătesc bugetul de stat, ce s-a întâmplat înainte și cum au fost cheltuiți banii.

De asemenea, Federația dorește proiecte și programe coerente asumate de primar în calitate de ordonator de credite pe banul public pe zile, luni și ani.

”Federaţia se va implica permanent, în toate localităţile din România, inclusiv prin legea 544, pentru ca oamenii să fie informaţi 24/24 cum se cheltuiesc oamenii. Federaţia, prin membrii săi, va participa la şedinţele de Consiliu Local, pentru ca oamenii să înţeleagă că aceste şedinţe sunt deschise”, spune Ciocan.

Demisia în alb a edililor aleși pe care o dorește Federația Sindicatelor Democratice ale Polițiștilor din România ar trebui afișată la avizierul primăriei, pentru că, atunci când se constată în mod obiectiv că angajamentele luate nu au fost îndeplinite, primarul va lua acea demisie și o va data.  

Ciocan spune că ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a câștigat respectul oamenilor și a impus respect tuturor politicienilor și a subliniat că încrederea populației în structurile MAI se consolidează, lucru pe care și-l doresc de 30 de ani.

0
Tagurile:
Poliţie, demisia, primari, alegerile locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...