Școala

Stanciu, APC: „Copiii acestei țări nu au nevoie de educație sexuală”

466
Președintele Asociației Pro-Consumatori a salutat faptul că s-a reușit trecerea unui amendament în Parlamentul României referitor la educația sexuală ca aceasta să facă numai cu acordul părinților. De asemenea, se va numi ”educație sanitară”.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Problema educației sexuale în școli continuă să stârnească polemici, chiar dacă parlamentarii au decis că aceasta se va numi ”educație sanitară” și se va face numai cu acordul părinților elevilor.

În acest sens, putem vorbi de un pas înainte în direcția normalizării vieții sociale din România, consideră Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori din România.

Acesta a explicat, exclusiv pentru Sputnik, că speră că în aceste activități de educație sanitară să fie implicate instituții ale statului român și numai anumite ONG uri care au ”un profil moral cunoscut de societate”.

Mai exact, Stanciu s-a referit la ONG-urile care promovează educația în direcția LGBT.

”Exact, există ONG-uri în zona aceasta care doresc să ajungă în școlile românești și să facă educație sexuală”, a completat Stanciu.

Președintele APC susține că majoritatea covârșitoare a românilor nu dorește educație sexuală, ci educație sanitară, adică predarea unor noțiuni ce țin de igiena zilnică și cu care orice copil trebuie să se obișnuiască pentru ca, mai târziu, să devină acel adult conștient de necesitatea măsurilor de igienă în scopul prevenției unor boli infecțioase.

Sursa citată este de părere că unele ONG-uri folosesc statisticile referitoare la numărul mare de mame minore în alt scop decât cel corect.

”Copiii acestei țări nu au nevoie de educație sexuală, așa cum nici noi, adulții de astăzi nu am avut nevoie de educație sexuală pe parcursul învățământului preuniversitar și suntem bine, adică ne-am dezvoltat armonios. Educația sexuală nu face altceva decât să stârnească anumite curiozități în mintea unor copii care nu pot face diferența între bine și rău. S-ar face o mare greșeală dacă s-ar permite, de către Ministerul Educației, realizarea unor astfel de activități”, a declarat Costel Stanciu.

Reamintim că, ieri, Camera Deputaților a votat proiectul de lege prin care educația sexuală va putea fi predată copiilor în școli doar dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris pentru acest lucru. Actul normativ schimbă denumirea din ”educație sexuală” în ”educație sanitară”. Proiectul a fost votat cu 269 de voturi ”pentru”, 3 ”împotrivă” și 35 de abțineri.

466
Tagurile:
Școala, Educația sexuală
Tematic
Coincidență suspectă: Eșecul ”Referendumului pentru familie” și scandalul sexual din BOR
Ultima oră: Parlamentul, decizie finală în cazul educației sexuale în școli!
Romaniuc, intervenție în scandalul educației sexuale în școli
Ransomware attacks global IT systems

Profesorii, metodă scape de hackeri: e la îndemână

84
(reînnoit 17:01 25.09.2020)
Teama profesorilor că orele online le-ar putea fi perturbate de musafiri nepoftiți poate rămâne o amintire, fiindcă dascălii pot apela la o serie de mijloace prin care să nu permită accesul oricui.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Școala online aduce, după sine, nu doar multe necunoscute – atât pentru elevi cât și pentru profesori, dar, de asemenea, vine cu o serie de probleme de securitate.

Acestea au fost deja semnalate de mai mulți profesori, care s-au trezit că la orele lor online participă și musafiri nepoftiți, persoane care primiseră codul de acces de la elevi și care stârneau un adevărat haos.

Este cunoscută situația din București, acolo unde o oră a fost întreruptă de persoane necunoscute care au început să vorbească urât. Profesoara s-a speriat și a ieșit din lecție.

Reprezentanții Centrului de Răspuns la Incident de Securitate Cibernetică le-au venit în ajutor dascălilor, prin întocmirea unui ghid care să îi ajute pe aceștia să nu cadă în capcana celor care doresc să le strice lecțiile online.

Mai exact, dascălii pot folosi anumite setări.

Mihai Rotariu, purtătorul de cuvânt al CERT-RO spune că este exact ca școală: profesorul intră în clasă și face prezența, după ce face prezența ideală este închis ușor, iar în cazul nostru dacă blocăm accesul ca alte persoane să nu mai intre.

Specialiștii în securitate cibernetică spun că în aplicație există un waiting room - cameră de așteptare - unde profesorii pot valida dacă acei elevi pot intra la cursul lor, iar setările durează cel mult cinci minute.

De asemenea, nimeni nu are voie să vorbească neîntrebat, fiindcă atunci se dezactivează microfonul utilizatorului. El se reactiveză când ridică mâna.

Rotariu spune că prima regulă este să nu fie publicat niciodată online linkul respectiv, codul întâlnirii și parola.

84
Tagurile:
Hackeri, Profesori
Tematic
Atenţie: parolele care pot fi cu uşurinţă sparte de hackeri. Cele mai frecvente erori
Elevii români, stimulați să devină Mini White Hackeri. Un proiect guvernamental
China numește Statele Unite „cel mai mare imperiu de hackeri” din lume

Загрузка...
Monica Anisie

Mesaj sfâșietor către Monica Anisie, devenit viral

3253
(reînnoit 10:12 25.09.2020)
Pe rețelele de socializare circulă un text în care ministrului Educației și Cercetării și se atrage atenția asupra faptului că nu toți elevii au acces la educația online, cauza fiind sărăcia acută în care se zbat multe familii.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. În anul școlar 2020-2021, din pricina pandemiei de coronavirus, unitățile de învățământ s-au încadrat, în funcție de situația epidemiologică, într-unul din cele trei scenarii: verde, galben sau roșu.

În ultimul scenariu, elevii fac numai cursuri online.

Din păcate, nu toți elevii pot avea acces la această formă de învățare – fapt care a fost semnalat, în repetate rânduri, ministrului Educației și Cercetării, dar apelul a rămas fără rezultat.

În mediul online circulă un mesaj sfâșietor care arată realitatea cruntă în care trăiesc o parte dintre elevii României, obligați, și ei, să participe la cursuri online. Ar participa, dar cum, dacă ei nu au nici ce să mănânce?

”Doamna ministru, el este Ionuț. Orfan de mamă și cu un tată bolnav. (…) Nu are telefon și știți ce nu mai are? Curent electric: i l-au tăiat de două luni. El este unul dintre copiii de condiție precară din România de care ar trebui, prin orice mijloace, să te ocupi dumneata, prin înlesnirea dreptului la educație”, se arată în mesajul devenit viral în mediul online.

Autorul mesajului susține că, până atunci, adică până în momentul în care Anisie îi va înlesni dreptul la educație lui Ionuț, acesta are o singură obligație: aceea de a supraviețui.

”Poate te trage cineva de mânecă și-ți reamintește faptul că ești ministru într-o țară în care câteva zeci de mii de Ionuți se culcă flămânzi”, se mai arată în mesaj.

Autorul mesajului îi atrage atenția Monicăi Anisie asupra faptului că demnitarul are obligația să se conecteze mai mult la realitate.

3253
Tagurile:
mesaj, Monica Anisie
Tematic
Anisie, anuntul serii: câți profeosri sunt infectați cu COVID-19
Anisie s-a făcut de râs față de profesori: gafă de proporții
Anisie, anunț: suplimentarea cu 500 de posturi în unitățile de învățământ preuniversitar

Загрузка...
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

0
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

0
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...