Monica Cristina Anisie

Pup: ”Ministrul Educației trebuie se detașeze de această campanie electorală”

288
(reînnoit 13:35 31.05.2020)
Președintele Consiliului Național al Elevilor a reacționat, după ce ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, apare într-o postare de pe pagina de Facebook a Partidului Național Liberal Sector 2.

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. O postare de pe pagina de Facebook a PNL Sector 2 București, însoțită de o imagine a ministrului Monica Anisie a deranjat elevii.

Mesajul care i-a supărat pe școlari susținea că a fost organizată pentru elevii de clasa a VIII-a și pentru cei de clasa a XII-a din București simularea la română pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

”Au participat 597 de candidați, iar lucrările vor fi corectate de 11 profesori de limba și literatura română ai Centrului Educațional PNL Sector 2”, se arată în postarea respectivă, ilustrată cu imaginea Monicăi Anisie.

Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, se întreabă, pe bună dreptate, de ce trebuie girată politizarea educației. Aceasta susține că o asemenea abordare este inoportună în contextul examenelor naționale, fie ele și în an electoral.

”Ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, trebuie să organizeze sesiuni de pregătire gratuite pentru toți elevii și simulare pentru toți elevii, nu doar pentru cei care simpatizează cu Partidul Național Liberal”, spune Pup.

Președintele CNE a adăugat că nu a auzit-o pe Anisie să le transmită elevilor că vor fi organizate sesiuni de simulare pentru toți școlarii, fie ele și online. În legătură cu postarea amintită, Pup este de părere că toți cei care nu consideră prezenta ca fiind politizare doar pentru că vine din partea unui Guvern liberal aflat în exercițiu, înseamnă că practică dubla măsură. Pup a subliniat că ea nu practică dubla măsură și că mizează pe corectitudine.

”Ministrul educației trebuie să se detașeze de această campanie electorală și să își concentreze toate eforturile spre îmbunătățirea condițiilor școlare. Să începem cu rezolvarea problemei de bază a celor 900.000 de elevi - nu 250.000 cât a numărat MEC - care nu au acces la orele online”, a adăugat Antonia Pup.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

288
Tagurile:
Monica Anisie
Tematic
Flash: Parlamentul a adoptat moțiunea simplă împotriva Monicăi Anisie
Zi cu emoții pentru Anisie: deputații dezbat moțiunea simplă împotriva sa
Anisie știe bine lecția PNL: în loc de discuții despre educație -discursuri politicianiste
Astăzi, deputații votează moțiunea simplă împotriva ministrului Monica Anisie
Expert educațional ”o desființează” pe Anisie: de ce nu se poate reduce numărul elevilor
Liviu Pop

Pop: ”Vor fi deblocate posturile în învățământ?”

262
(reînnoit 19:23 13.08.2020)
Senatorul social-democrat Liviu Pop, fost ministru al Educației, amintește guvernanților faptul că până la începerea anului școlar mai este fix o lună de zile și susține că, în special acum, Educația are nevoie de finanțare.

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Începerea noului an școlar 2020-2021 devine, tot mai mult, o chestiune de zile, pentru că timpul nu mai are răbdare cu decidenții politici.

Fostul ministru al Educației, senatorul social-democrat Liviu Pop, spune că începe să creadă că actualul Guvern este ”împotriva unei Românii educate”.

Mai mult, Pop atrage atenția că Educația are nevoie, în acest an, mai mult ca oricând, de finanțare, deoarece învățământul românesc nu poate să se descurce cu finanțarea per elev/student păstrând finanțarea din anii anteriori.

Astfel, autoritățile locale au nevoie de sprijin financiar din partea Guvernului, iar unitățile administrativ-teritoriale nu au suficiente fonduri pentru a susține în condiții optime asigurarea substanțelor dezinfectante, a măștilor, a tabletelor cu internet, transportul în siguranță al copiilor, asistența medicală la cabinetele medicale, strictul necesar pentru grupurile sanitare, ș.a.m.d.

”Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic este insuficient. Vor fi deblocate posturile în învățământ? Da? Nu? Repet, mai avem O lună până la debutul anului şcolar! Este târziu, domnilor! Mult prea târziu!”, a avertizat Pop.

Senatorul a subliniat, de asemenea, că subfinanțarea este problema învățământului românesc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

262
Tagurile:
Învățământ, Liviu Pop
Tematic
Monica Pop acuză Guvernul: ne prezintă ca ”Proștii unici ai Planetei, popor de psihopați”
Pop: ”Guvernul Orban nu are un plan concret pentru începerea noului an școlar”
Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”
Atenție: Dr. Monica Pop propune SOLUȚIA salutară pentru eliminarea testelor COVID greșite!
Pop: ”MEC trebuie să renunțe anul acesta școlar la finanțarea per elev”

Загрузка...
Oana Moraru

Oana Moraru: ”Cu atât mai mult nu alege homeschooling-ul”

110
(reînnoit 16:41 13.08.2020)
Expertul educațional susține că oricine se gândește la homeschooling pentru o vreme trebuie să aleagă această variantă fără să întrebe în jur și că a merge pe un drum în afara sistemului nu se potrivește cu psihologia celui care vrea siguranță și aceea instituțională.

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Părinții care doresc să renunțe la școala instituționalizată și să își educe copiii în sistem de homeschooling ar trebui să știe că decizia – și acțiunea în sine – nu reprezintă deloc un pas simplu.

Expertul educațional Oana Moraru susține că homeschooling-ul nu se potrivește părintelui anxios, nehotărât, grupurilor de opinie de pe Facebook, nevoii de aprobare de la stat sau de la vecini și prieteni.
Aceasta este o alegere care se face cu inspirație și credință.

Moraru spune că nu ar alege să fie sursa principală a experiențelor propriului copil, pentru că nu are încredere că este sănătos să radieze din ea toate alegerile care îi configurează celuilalt modul de operare al minții și valorile.

”Știu, acum e vorba de viață și boală, de risc și siguranță. Cu atât mai mult nu aș alege homeschooling-ul. Să iei decizii din frică, emoție și nesiguranță într-un context atât de tulbure e, de cele mai multe ori, cu atât mai toxic cu cât e mai mare iluzia că îți știi copilul sigur și neatins acasă, lângă tine”, a punctat Oana Moraru.

Expertul recunoaște că, în actuala situație, în care totul stă sub semnul pandemiei de coronavirus, nu are soluții și nici nu știe cum va fi școala din septembrie.

În schimb, în ceea ce privește homeschooling-ul, cunoaște părinți și copii care ”au înflorit” în acest sistem, dar și reversul medaliei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

110
Tagurile:
Educație, Oana Moraru
Tematic
Iohannis cere CCR ca elevii și studenții să aibă parte de ”educație” despre transexuali
Tensiuni puternice în Educație, se prefigurează un nou scandal uriaș!
Din toamnă, elevii și profesorii vor fi din nou cobaii sistemului de educație
Iohannis vrea educație sexuală pentru copii fără acordul părinților: a sesizat CCR!
NUCLEARA din Educație: cele 4 scenarii propuse de autorități pentru revenirea la școală

Загрузка...
Ofițerii forțelor speciale române pe o stradă din București

Ultima oră: Celebru INTERLOP, extrădat din România în SUA

0
Una dintre cele mai remarcabile figuri ale lumii interlope – cu activități infracționale pe continentul american – a fost extrădat la cererea autorităților SUA
0

Загрузка...