Monica Cristina Anisie

Cu o săptămână înainte de începerea școlii, MEC anulează achiziția de măști

1318
Ministerul Educației și Cercetării a anulat achiziția de măști de protecție pentru toți elevii de la clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, dar și pentru profesorii și personalul din unitățile de învățământ.

BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație neașteptată la MEC, acolo unde, cu numai 10 zile înainte de reînceperea școlii pentru elevii din anii terminali, este anulată licitația de măști de protecție.

Instituția condusă de Monica Anisie mai încearcă să cumpere măștile pe care este obligată prin lege să le asigure participanților la cursuri și examene, printr-o nouă procedură care a fost lansată în această dimineață.

Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, a declarat că nu știe exact dacă măștile vor ajunge în școli până pe 2 iunie.

”Noi ne străduim să ajungă până pe 2 iunie”, a explicat Barcari.

Monica Anisie a explicat că a fost anulată procedura de achiziție de măști prin negociere fără publicare prealabilă, procedură accelerată prevăzută de legea achizițiilor publice încă de vineri, 22 mai 2020, pentru că persoanele care au venit cu oferta de licitație inițial au spus că au pe stoc întreaga cantitate de măști, adică 17 milioane de măști, potrivit primului Caiet de sarcini, informează antena3.ro, după care au anunțat că au 6 milioane de măști.

Ministrul spune că au constatat, la final, că din stocul pe care au anunțat că îl aveau nu există decât 1 milion 300 de măști.

”Procedura a fost anulată vineri și va fi reluată începând de astăzi”, a declarat Monica Anisie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1318
Tagurile:
Ministerul Educației, măști medicinale
Tematic
Fost secretar de stat la Educație: ”O dovadă a incompetenței celor ce conduc azi MEC”
Szekely, întrebarea momentului: care erau scenariile anunțate de MEC
Înscrieri la grădiniță și clasa pregătitoare: măsuri anunțate de MEC
Fost inspector școlar trage MEC de mânecă în legătură cu titularizarea
Ce se întâmplă la MEC? Exodul de la cabinetul Monicăi Anisie
Lecțiile se desfășoară online la un liceu din Capitală

Mii de elevi fac de azi cursuri online - părinții, încurcați

17
(reînnoit 09:06 25.09.2020)
Apropierea datei alegerilor locale face ca unitățile de învățământ unde sunt secții de votare să își mute întreaga activitate în online. Din păcate, autoritățile nu au pus la dispoziția părinților lista acestor școli.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Cursurile din toate unitățile de învățământ care au secții de votare în incintă se mută, începând de astăzi, 25 septembrie 2020 până marți, 29 septembrie 2020, în online, potrivit unui ordin de ministru al Educației și hotărârii nr. 46 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Cu toate acestea, autoritățile nu spun despre câte școli este vorba și nici nu au pus la dispoziția părinților o listă cu unitățile școlare care trec la învățământul online. Există, însă, o listă a secțiilor de votare organizate în școli.

Premierul Ludovic Orban a explicat ce opțiuni au părinții acestor elevi și dacă pot beneficia de zile libere ca să stea acasă cu copiii.

Șeful Executivului a subliniat că există OUG nr. 147/2020 și a dat de înțeles că Ministerul Muncii ar trebui să plătească aceste sume. ”Ministerul Muncii este ministerul care implementează această reglementare şi va asigura plăţile necesare în conformitate cu prevederile ordonanţei de urgenţă”, a spus Orban.

Ministerul Muncii a precizat, însă, anterior, că ordonanța în cauză nu acordă zile libere plătite decât în cazul în care există o anchetă epidemiologică și care să stea la baza deciziei Direcției de Sănătate Publică sau a Comitetului pentru Situații de Urgență de a suspenda cursurile față în față.

În România, la ora actuală sunt 17.656 de unități de învățământ preuniversitar, iar 76% din unitățile de votare organizate pentru alegerile locale 2020 sunt în unități de învățământ.

Cursurile se vor relua fizic în data de 30 septembrie 2020.

17
Tagurile:
Elevi, Părinți, Școală, online

Загрузка...
Școală. Imagine simbol

Școală din Capitală, închisă de urgență

35
Două cadre didactice și un elev de la Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” din București, Sector 4, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, fapt care a făcut ca orele să se desfășoare exclusiv online.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Coronavirusul pune lacătul pe ușile școlilor. După ce doi profesori și un elev de la Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” din Sectorul 4 al Capitalei au fost declarați infectați cu noul coronavirus, unitatea de învățământ a fost închisă.

Reprezentanții Primăriei Sector 4 spun că instituția a dispus, în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a clădirii în care funcționează Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu”.

La recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie.

Aceasta nu este unica unitate de învățământ în care s-au luat măsuri de dezinfecție. Vorbim, de asemenea, despre școlile gimnaziale nr. 308 și nr. 190, tot din municipiul București, după ce, miercuri, câte un elev a primit confirmarea infectării cu coronavirus. Cursurile la clasele din care făceau parte cei doi copii au fost sistate fizic, colegii lor urmând să învețe în sistem online în următoarele 14 zile, precizează edupedu.ro.

Primăria Sector 4 București a anunțat că va asigura și testarea tuturor cadrelor didactice ce au luat contact cu elevii și că, de asemenea, va implementa orice altă măsură se va impune.

35
Tagurile:
Școală
Tematic
Guvernul reduce valoarea tichetelor ”Școală după școală”
Școală online: de ce nu primesc părinții elevilor zile libere
Școală online: ce părinți pot cere zile libere plătite

Загрузка...