Monica Anisie

Zi cu emoții pentru Anisie: deputații dezbat moțiunea simplă împotriva sa

617
Peste câteva ore, Camera Deputaților dezbate moțiunea simplă împotriva ministrului Educației și Cercetării. Când va fi dat votul.

BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Săptămână plină cu emoții pentru Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării. Și aceasta fiindcă astăzi se dezbate, începând cu ora 16.00, moțiunea simplă împotriva sa.

Moțiunea se numește ”Pas cu pas am ajuns în colaps educațional – PNL a creat România NeEducată”. Ea este semnată de 93 de deputați Pro România și PSD.

Cele două partide solicită demisia Monicăi Anisie. Ele acuză ”haos” în învățământ, dar și absența unei viziuni și strategii, care a făcut ca ”preșcolari, elevi, studenți, părinți, bunici și personal din învățământ să trăiască luni de zile în panică și nesiguranță”.

Votul pe această moțiune va fi miercuri.

De altfel, veștile privind soarta sa la cârma Educației nu sunt deloc dintre cele mai bune, existând informații, încă din după amiaza zilei de vineri, 22 mai 2020, că premierul Ludovic Orban ar vrea să o schimbe din funcție.

Este drept că șeful Executivului a negat informația, însă, două zile mai târziu, secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, l-a contrazis. Acesta a spus că are câteva nemulțumiri legate de câțiva miniștri sau de felul în care ei au comunicat în această perioadă de criză, dar că aceste discuții vor fi purtate în interiorul Biroului Permanent Național și ”vom vedea dacă după aceste discuții vom concluziona și va fi chiar o remaniere în Guvernul României”.

Asociațiile de elevi s-au declarat de acord cu schimbarea din funcție a ministrului Educației și Cercetării, în acest sens o serie de filiale ale Consiliului Național al Elevilor din România precizând că susțin demiterea Monicăi Anisie din funcția pe care o ocupă.

”Date fiind informațiile apărute în presă, susținem și salutăm această decizie, ca urmare a atitudinii ignorate de care actualul ministru al educației a dat dovadă în ceea ce privește problemele sistemului educațional din România”, susțin elevii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

617
Tagurile:
moțiune simplă, Monica Anisie, Ludovic Orban
Tematic
PSD a anunțat moțiune simplă împotriva Monicăi Anisie și altor doi miniștri
Anisie: ”Elevul să fie susținut emoțional de către profesor”
Colegii din Parlament, sătui de Anisie! Acuză ”haosul provocat în Educație”
Ce se întâmplă la MEC? Exodul de la cabinetul Monicăi Anisie
Școala

Ce se întâmplă cu școlile din toamnă? Orban, anunțul care pune pe jar România

236
Premierul a declarat că toți cei implicați în sistemul de educație din România trebuie să fie pregătiți să facă și în anul școlar 2020-2021 cursuri online.

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Condițiile în care va începe noul an școlar 2020-2021 sunt încă neclare, iar de la Ministerul Educației și Cercetării nu vin vești prea lămuritoare.

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că nu se știe care va fi evoluția și că trebuie să fim pregătiți pentru orice situație, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii.

”Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație”, a spus Orban.

Șeful Executivului și-a exprimat încrederea în capacitatea profesorilor de a se adapta la orice situație și de a rămâne aproape de copii, ”chiar dacă nu vor fi toți în clase”, iar legătura va fi făcută prin fibra optică și prin intermediul ecranului de calculator.

Declarația premierului ar putea arunca în aer mediul educațional, și așa stresat de toate cerințele de care a avut parte în ultimele luni și de declarațiile tot mai bulversante de care profesorii, elevii și părinții au avut parte de la ministrul Educației și Cercetării.

236
Tagurile:
România, Ludovic Orban, Școala
Tematic
Beijingul închide școlile și universitățile după revenirea epidemiei
Orban o somează pe Anisie pe tema școlilor. Reacția părinților
Titularizare 2020: Iohannis a dat drumul angajărilor în școli

Загрузка...
Monica Anisie

Titularizare 2020. Anisie, anunțul momentului, profesorii fie pregătiți

2694
Ministrul Educației și Cercetării a făcut o serie de declarații cu privire la concursul național de titularizare 2020. Demnitarul a dat date exacte privind acest moment.

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Profesorii care doresc să obțină un post pe perioadă nedeterminată în sistemul de învățământ sunt la un pas distanță de a-și vedea visul cu ochii.

Și aceasta pentru că, după o perioadă de zbucium – suspendarea concursului național de titularizare 2020, apoi adoptarea de către Senat, pe 26 iulie 2020, a unei legi promulgate de Klaus Iohannis.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a explicat că, în data de 29 iulie 2020, se va susține concursul național de titularizare 2020, evident, tot în condiții speciale, din pricina pandemiei de coronavirus.

”Trebuie să spunem că a fost legea 55 prin care erau interzise aceste concursuri, prin urmare ar trebui să suspend acest proces de realizarea a concursului titularizare pentru profesori. A fost promulgată lege acum, o altă lege, de către președintele României Klaus Iohannis și putem să susținem acest examen”, a punctat Anisie.

Demnitarul a subliniat că ordinul cu calendarul a fost aprobat și începând cu data de nouă iulie candidații își pot depune dosarele.

2694
Tagurile:
titularizarea, Monica Anisie
Tematic
Titularizare 2020. Concursul național, la mâna lui Iohannis
Titularizare 2020: Iohannis a dat drumul angajărilor în școli
Titularizare și definitivat 2020: Anisie, anunțul așteptat de toți profesorii
Titularizare 2020: s-a aflat data când profesorii ar putea susține concursul

Загрузка...
Caniculă

Prima jumătate a lui 2020, cele mai calde șase luni înregistrate vreodată în Rusia

0
În Rusia, perioada dintre ianuarie și iunie 2020 a fost cel mai călduros interval de șase luni de când se fac înregistrări meteo

BRUXELLES, 4 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Pe măsură ce încălzirea globală se accelerează, recordurile de temperatură sunt depășite în fiecare an, arată RT.

”Temperatura media în Rusia, pentru primele șase luni din 2020, este cea mai ridicată din 130 de ani de meteorologie, pentru întreaga perioadă de observare din 1891 încoace”, a spus Roman Vilfand, director științific al Centrului Național Hidrometeorologic.

El a adăugat că recordul s-a datorat în principal lunilor neobișnuit de calde de iarnă.

În ianuarie, temperatura media a fost cu 10-11 grade Celsius mai mare decât normalul. Luna trecută, Vilfand a arătat că Rusia a experimentat mai mult de 240 de recorduri de temperatură în prima jumătate de an.

Totuși, acest an ”este special”, a declarat el.

Pe 20 iunie, schimbările climatice din Rusia au făcut titlurile în presa internațională când un mic oraș din Siberia, Verkhoyansk, a experimentat cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Cercul Arctic – 38 de grade Celsius.

0
Tagurile:
Căldură, Meteo
Тема:
Prognoza meteo
Tematic
Nouă avertizare meteo: cod portocaliu – unde va fi caniculă
Avertizări meteo: vijelii, grindină, caniculă – cod portocaliu în jumătate din ţară
Prognoza meteo pentru Marea Britanie: cum va fi luna iulie – caniculă sau ploi abudente?

Загрузка...