Сдача экзамена

Bacalaureat 2020: cum se va desfășura examenul în acest an

684
(reînnoit 17:43 22.05.2020)
Absolvenții de liceu vor susține, în acest an, examenul de Bacalaureat în condiții speciale. Mai exact, într-o sală de clasă vor fi maxim zece elevi, dar și un cadru medical.

BUCUREȘTI, 22 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Examenul de Bacalaureat din acest an se va desfășura în condiții deosebite, determinate de pandemia de coronavirus, care presupune, printre altele, distanțare socială.

În acest an, examenul de Bacalaureat va fi susținut în săli de clasă în care vor fi cel mult 10 elevi, la aproximativ 2 metri distanță unul de altul.

Atunci când vor ajunge la centrele de examen, candidaților li se va lua temperatura. Aceasta nu trebuie să fie mai mare de 37 grade Celsius, iar elevii vor fi obligați să poarte mască în timpul examenelor.

De asemenea, este obligatorie prezența unui cadru medical în fiecare sală de examen.

În acest an, Bacalaureatul începe cu proba scrisă la Limba și literatura română, în data de 22 iunie, urmată, pe 23 iunie, de proba de Limbă și literatură maternă. În data de 24 iunie are loc proba obligatorie a profilului, iar pe 25 iunie, proba la alegere a profilului și specializării, informează zf.ro.

Faptul că, în ultimele luni, școala s-a mutat online dă bătăi de cap elevilor. O elevă spune că a fost nevoiră să își întrerupă meditațiile și că lecțiile online nu prea o ajută. Din acest motiv se teme că va avea un rezultat foarte slab la Bacalaureat.

Ea spune că în această situație sunt și alți elevi care se chinuie degeaba. În școli vor fi organizate cursuri de pregătire, timp de două săptămâni, cu reguli foarte stricte. Liceenii vor sta maxim 3 ore în școală, iar elevii de gimnaziu, două ore.

Ministerul Educației și Cercetării a făcut publice măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvilor cu noul SARS CoV - 2 în unitățile de învățământ. Ele pot fi consultate aici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

684
Tagurile:
BAC
Tematic
BAC 2020, anunţ important: posibilitatea ca probele orale să se desfășoare online
Programe bac și Evaluare Națională 2020: anunțul Ministerului Educației
Evaluare Națională și Bac 2020: se amână până în toamnă?
BAC și Evaluare Națională 2020: Anisie, despre susținerea examenelor
Evaluare Națională și Bac 2020: Ministrul Sănătății anunț important
Bac 2020: profesor, despre autorii ce ar putea fi scoși de la Limba Română
Evaluare Națională și Bac 2020: Hăncescu, FSLI, soluții de susținere a examenelor
Monica Anisie

Bac 2020: Anisie, explicații pentru elevii bolnavi: cum vor susține examenul

33
(reînnoit 10:36 02.06.2020)
Ministrul Educației și Cercetării a dat asigurări că elevii care au temperatură și, prin urmare, nu pot participa la prima sesiune de bac vor susține examenul, pentru ei organizându-se o nouă sesiune.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie a declarat că, din dorința de a da șanse egale tuturor copiilor, așa cum la Evaluarea Națională se realizează o sesiune specială numai pentru copiii aflați în izolare, în carantină, deci pentru copiii bolnavi, precum și pentru cei care au temperatură peste 37,3, tot așa va fi organizată și o sesiune specială de bacalaureat.

”Numai pentru cei bolnavi, nu pentru cei care pică la prima sesiune. Se realizează această sesiune specială pentru că există această situație în care trebuie să respectăm distanța și pentru a lua toate măurile pentru combaterea îmbolnăvirilor”, a subliniat ministrul Educației și Cercetării.

Sesiunea specială pentru examenul de bacalaureat va începe în data de 6 iulie 2020.

Demnitarul a explicat că, de principiu, pe 6 iulie 2020 va fi susținută proba scrisă de limba și literatura română, pe 7 iulie, proba obligatorie la Matematică sau Istorie, pe 8 iulie va fi proba la alegere a profilului.

Proba scrisă de limba și literatura maternă va fi ultima care se va susține, pentru că nu sunt așa mulți elevi și, din acest motiv, să poată fi date rapid rezultatele.

Același lucru este valabil și pentru Evaluarea Națională, când proba de limba și literatura maternă este lăsată ultima, pentru a nu se afecta admiterea la liceu. În cazul bacalaureatului, nu este afectată admiterea la facultate.

Monica Anisie a făcut aceste precizări după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizată la începutul lunii iulie pentru elevii care, din motive de sănătate, nu se pot prezenta la probele care debutează pe 22 iulie, informează stiriedu.ro.

Probele scrise pentru prima sesiune de bacalaureat sunt programate pentru data de 22 iunie 22. Atunci, absolvenții de liceu vor susține proba scrisă la limba și literatura română.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

33
Tagurile:
Monica Anisie, 2020, bacalaureat

Загрузка...
Examen

Redeschiderea școlilor din România: elevii revin în bănci, în condiții speciale

87
Elevii din anii terminali se întorc de astăzi la școală, cu mențiunea că acest lucru este opțional. Autoritățile au reglementat o serie de condiții de siguranță pentru a împiedica răspândirea COVID-19 printre elevi și profesori sau personalul auxiliar din școli.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală se reîntorc la școală pentru o perioadă de două săptămâni. Participarea elevilor la activitățile de pregătire pentru examenele naționale va fi decisă de părinți după evaluarea încadrării în grupele de risc a școlarilor sau a membrilor familiilor acestora.

Una din regulile care trebuie respectată este cea referitoare la distanțarea socială. Astfel, atât elevii, cât și profesorii trebuie ă mențină între ei o distanță minimă de 2 metri, în așa fel încât să fie o suprafață de cel puțin 4 metri pătrați la fiecare persoană.

La intrarea în unitatea de învățământ se va măsura temperatura elevilor, iar cei care au o temperatură corporală mai mare de 37,3 grade Celsius nu vor putea pătrunde în incintă.

Se vor evita aglomerările de persoane, iar suprafețele vor fi dezinfectate.

Parcursul prin curtea școlii până la intrarea în unitatea de învățământ se va realiza pe un traseu bine delimitat și semnalizat.

Școala va pune la dispoziția elevilor covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini.

Elevii vor fi informați permanent, prin mesaje afișate în toate spațiile în care se desfășoară activități, despre normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS CoV-2.

De acum înainte, unitățile de învățământ sunt dotate permanent cu săpun, prosoape de hârtie și dezinfectant pentru mâini.

Durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă va fi de cel mult: 3 ore pentru elevii de liceu, 2 ore pentru elevii de gimanziu și 4 ore pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale, informează edupedu.ro.

Nu toți elevii vor lua pauză în același timp, scopul fiind acela de a evita interacțiunea fizică între școlari.

Vor exista locuri speciale pentru colectarea măștilor, iar, la finalul cursurilor, elevii vor primi o nouă mască de protecție.

Tot astăzi încep și înscrierile pentru Evaluarea Națională, iar mâine, 3 iunie, încep înscrierile pentru Bacalaureat.

87
Tagurile:
redeschidere, școală

Загрузка...
Seismograph

Acum: Cutremur neașteptat de puternic în România, resimțit și în Republica Moldova

0
(reînnoit 14:19 02.06.2020)
Acum puțin timp, Institutul Național de cercetare dezvoltare pentru fizica Pământului a transmis datele unui cutremur neașteptat de puternic
0
Tagurile:
Vrancea, cutremur

Загрузка...