Monica Anisie

Anisie a primit o propunere-bombă de la un cunoscut senator PNP

4264
Lucian Iliescu i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Educației și Cercetării, în care îi solicită să anuleze examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională, motivând că elevii nu au avut cum să învețe într-un cadru organizat.

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Problema susținerii sau anulării examenelor de final de ciclu de învățământ continuă să țină trează atenția publică, iar reacțiile vin de pretutindeni. De la părinți, elevi, profesori, până la politicieni.

Senatorul Partidului Mișcarea Populară, Lucian Iliescu, i-a adresat ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, o scrisoare deschisă, în care îi solicită să anuleze examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională, sugerându-i să calculeze media elevilor pe ultimii patru ani și să meargă mai departe.

Motivul îl reprezintă, în opinia lui Iliescu, faptul că, o dată cu declanșarea epidemiei de COVID-19, peste 3 milioane de copii nu au mai avut capacitatea să studieze așa cum o făceau când mergeau la școală, fapt care este, de altfel, evident.

”Nu poți cere unui copil să dea un examen atâta timp cât, contactul cu școala nu s-a făcut la parametrii normali. Anul școlar este încheiat. Toți am avut de suferit din această criză. Nu vă răzbunați pe elevi, împingându-i într-o zonă unde vor fi multe contestații”, a scris Lucian Iliescu.

Acesta a întrebat-o pe Anisie care sunt avantajele și dezavantajele deciziei Ministerului de a se ține examenele la clasa VIII si de Bacalaureat, câți elevi au avut acces la școala on-line în aceste două luni, ce se întâmplă din punctul de vedere al Ministerului dacă promovează toți elevii.

De asemenea, senatorul PMP dorește să afle când va da MEC o cifră exacta corelată cu Ministerul Muncii privind capacitatea de absorbție a elevilor din școlile de meserii pe piața forței de muncă și care este strategia MEC privind învățământul rural.

Mai mult decât atât, Iliescu o întreabă pe Anisie dacă se gândește la un manual unic la fiecare materie în învățământul primar și gimnazial pentru fiecare an și care este strategia MEC privind învățământul superior.

”Deoarece vă cunosc și cred în buna dumneavoastră credință doamna Ministru cu toate că funcțiile înalte schimbă oamenii, vă rog respectuos să vorbiți o singură dată de acest subiect privind examenele când aveți toate datele”, i-a transmis Iliescu.

Acesta i-a solicitat să ia decizia cea mai bună și să nu bulverseze elevii, știindu-se faptul că principiul ce guvernează învățământul românesc, garantat de Constituția României îl reprezintă interesul superior al copilului, implicit al elevului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4264
Tagurile:
Monica Anisie, PMP
Tematic
Propunerile lui Anisie pentru copiii cu părinți peste 65 de ani
Anisie, reacție uluitoare – se spală pe mâini de ce a promis!
Elevii, reacție la promisiunile Monicăi Anisie. Ce i-au transmis
Anisie, făcută de râs de elevi înainte de întâlnirea cu Iohannis: ”Doamna De-la-toamnă”
Definitivat 2020: sindicatele, solicitare către Anisie. E vizată inspecția
Один день ученика в пандемии

Cursuri de limbă rusă pentru copii în Centrul Bucureștiului

79
(reînnoit 10:45 17.06.2021)
Casa Rusă din București anunță începerea înscrierilor pentru cursul de limbă rusă intensiv pentru începători. Care este programul cursurilor și cum puteți înscrie copiii.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Vești bune pentru părinți și copii: o dată cu începerea vacanței de vară, cei mici pot învăța limba rusă.

Casa Rusă din București anunță începerea înscrierilor pentru cursul de limbă rusă intensiv, pentru începători.

Programul anunțat de reprezentanții Casei Ruse din București este unul care avantajează părinții și copiii.

Astfel, cursul se va desfășura timp de patru zile pe săptămână. Fiecare curs va avea o durată de două ore și jumătate.

Ele sunt programate să aibă loc în zilele de luni, marți, miercuri și joi, orele 10.00, 12.00 sau 18.00, în funcție de disponibilitatea părinților și, de ce nu, a celor mici, știut fiind faptul că micuții mai sunt antrenați în diverse alte activități cum ar fi cursuri de dans sau diverse sporturi.

Perioada de desfășurare: 5-28 iulie 2021, cu prezență fizică.

Prețul întreg este de 1150 de lei.

Prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 850 de lei.

”Așteptăm mesajele dumneavoastră la adresa de e-mail: secretariatccr@mail.ru”, precizează reprezentanții Casei Ruse din București pe pagina lor de Facebook.

79
Tagurile:
limba rusă, Centrul Rus de Ştiinta şi Cultura

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Document oficial: bani mai mulți pentru profesori în 2021

1152
Profesorii care participă la Evaluarea Națională petnru clasa a opta și la Bacalaureat 2021 vor beneficia de sume mai mari cu 60% față de cele pe care le-au primit pentru participare la examenele de anul trecut.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Ministerul Educației vine cu vești bune pentru profesorii care participă, în acest an, la Evaluarea Națională și la Examenul de Bacalaureat.

Potrivit Ordinului 3988 din 15 iunie 2021 al ministrului Educației, sumele pe care acești profesori le vor primi în 2021 vor fi mai mari chiar cu 60 de procente comparativ cu cele de care au beneficiat dascălii anul trecut.

Sumele pe care profesorii le primesc în plus față de anul 2020, pentru participarea la aceste concursuri și examene sunt mai mari cu 13 până la 52 de lei, iar pentru lucrările corectate sumele au crescut cu 30-35 de bani pe lucrare, scrie edupedu.ro.

Potrivit ordinului, sumele sunt impozitate cu 10%, dacă participanții încheie un contract de furnizare de servicii pentru participarea la aceste examene/concursuri.

Ordinul nr. 3988 aprobă normele de plată a personalului pentru următoarele examene/concursuri din 2021:

Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar
Examenul național pentru definitivare în învățământul preuniversitar
Admiterea în învățământul liceal de stat, în învățământul profesional de stat și în învățământul dual
Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a
Examenul național de Bacalaureat
Examenele de absolvire/certificare a calificării profesionale pentru învățământul profesional, liceal și postliceal.
Astfel, ministerul asigură plata unor sume, în funcție de rolul pe care îl au cadrele didactice, pentru participarea în comisiile de la toate aceste examene.

1152
Tagurile:
Profesor, Bani

Загрузка...
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

0
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

0
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...