Monica Cristina Anisie

Anisie, reacție uluitoare se spală pe mâini de ce a promis!

1285
(reînnoit 17:53 04.05.2020)
Deși a promis că ”Ministerul Educaţiei se pregăteşte să intervină”, ministrul cere unităților de învățământ să apeleze la sprijinul autorităților locale .

BUCUREȘTI, 4 mai, Sputnik, Evan Răutu. Ministrul Monica Anisie a susținut o videoconferință cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Caselor Corpului Didactic, teoretic pentru a stabili un nou plan de măsuri în sistemul românesc de învățământ, în contextul pandemiei COVID-19.

În urma acestei video conferințe, MEC a emis un comunicat cuprinzând ”măsuri specifice pe care inspectoratele școlare județene trebuie să le implementeze pentru susținerea învățării la distanță pentru elevi”.

Accentul se pune pe videoconferințele pe care inspectoratele școlare trebuie să organizeze periodic cu directorii unităților de învățământ din România ”pentru a identifica și stabili sarcini de lucru și resurse educaționale în vederea asigurării învățării la distanță”.

În acest sens, în cadrul videoconferinței a fost stabilit următorul flux/cadru de lucru pentru inspectoratele școlare, unitățile de învățământ și cadre didactice:

Iată cele patru măsuri decise, preluate din Comunicatul MEC:

-Inspectoratele școlare vor monitoriza desfășurarea activităților-suport pentru învățarea on-line în unitățile de învățământ din subordine;

-Cadrele didactice care nu au acces la tehnologie pot solicita unităților de învățământ să le pună la dispoziție echipamentele necesare pentru desfășurarea procesului didactic în sistem on-line;

-Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, cu sprijinul autorităților locale, vor lua măsuri pentru asigurarea accesului la activități de învățare pentru preșcolarii/elevii din medii dezavantajate care nu dispun de echipamente informatice;

-Elevii din anii de final de ciclu care vor susține examenele naționale pot beneficia de consiliere din partea unităților de învățământ, cu sprijinul consilierilor din cabinetele psihopedagogice.

Reținem aici punctul cu numărul 3: ”Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, cu sprijinul autorităților locale, vor lua măsuri pentru asigurarea accesului la activități de învățare pentru preșcolarii/elevii din medii dezavantajate care nu dispun de echipamente informatice”.

Ori, ce spunea ministrul săptămâna trecută? Să îi amintim:

”Avem în jur de 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, Ministerul Educaţiei se pregăteşte să intervină pentru ca la toamnă, dacă există din nou o astfel de situaţie, să nu mai fim puși în fața”.

Deci, intervenția MEC asta este? Ca unitățile de învățământ să apeleze la sprijinul autorităților locale? Așa se întâmplă când, ca ministru, refuzi un buget mai mare! Sau ministrul chiar a uitat ce a promis?

Ministerul Educației și Cercetării anunță că organizează săptămânal întâlniri cu inspectorii generali ”pentru a transmite informații referitoare la susținerea învățării la distanță și pentru a rezolva situațiile specifice apărute în această perioadă”.

Rezolva… cum? Dând sarcini mai departe și spălându-se pe mâini de propriile promisiuni?

Ministrul Anisie spune că va participa la videoconferințele organizate de inspectoratele școlare cu directorii unităților de învățământ, ”după o planificare propusă de către inspectorate”.

Vom urmări să vedem dacă e vorba chiar de o planificare propusă de la bază sau, așa cum acuză Consiliul Naţional al Elevilor,  promisiunile ministrului Monica Anisie sunt ”la momentul actual, doar exerciţii de imagine, în lipsa unor strategii fundamentate„.

De fapt, o ”întâlnire” are loc chiar mâine, la ora 13:30, când Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, va participa la webinarul cu învățătorii din județul Sibiu,

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1285
Tagurile:
Monica Anisie
Tematic
Ce se întâmplă cu școala din toamnă? Anisie, declarație care pune pe gânduri
Monica Anisie, măsuri de ultimă oră – important pentru profesori, elevi și părinți
Pe Anisie o paște un proces: avocat din Cluj, pornit contra ministrului
Anisie, anunțul momentului: profesorii vor fi trimiși la cursuri!
Elevii, reacție la promisiunile Monicăi Anisie. Ce i-au transmis
Bogdan Gheorghiu

Ministrul Culturii, acțiune jenantă: inaugurează o librărie

79
Alexandria devine, astăzi, epicentrul culturii din România, sub girul demnitarului Bogdan Gheorghiu. Mai e ceva de comentat?

România este țara mereu surprinzătoare, în care nu doar că nu ajungi să te plictisești, dar care, așa cum spunea Mircea Badea, ”ne ocupă tot timpul”.

Țara asta este locul în care fiecare român își regândește ideile despre o noțiune au alta.

Astăzi este rândul ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, să ne facă să privim dintr-o altă perspectivă termenul de cultură. De ce?

Simplu: omul participă la Alexandria la deschiderea oficială a singurei librării din oraș, dotată la standarde moderne.

Motivația lui Gheorghiu este mai mult decât înduioșătoare. Demnitarul afirmă că librăria va fi nu doar un spațiu de vânzare, ci și un spațiu ”cultural, elegant, dedicat literaturii şi altor arte moderne, un spaţiu deschis evenimentelor culturale şi artistice”.

Mă întreb, însă, cât de mult a decăzut cultura în România dacă ministrul însuți decide să facă un drum în Alexandria ca să inaugureze o librărie? Este, cumva, un proiect al Ministerului Culturii și noi nu știm?

Desigur, este de apreciat faptul că demnitarul susține o inițiativă privată, însă este jenant să facă din asta un eveniment național sau chiar o acțiune a instituției pe care o conduce.

Mai în glumă, mai în serios, aș întreba dacă librăria în cauză a acordat reduceri astăzi, cu prilejul vizitei lui Bogdan Gheorghiu.

A nu se înțelege că eu contest importanța și necesitatea unei librării în Alexandria. Spun, doar, că unele evenimente nu trebuie neapărat să ajungă de interes național…

79
Tagurile:
Bogdan Gheorghiu

Загрузка...
Elev

Mai multe școli și grădinițe trec de mâine la regim online

509
(reînnoit 11:04 23.09.2020)
Apropierea alegerilor locale face ca unitățile de învățământ în care sunt secții de votare să aibă un regim special, în sensul că ele se vor închide. Ce se întâmplă cu restul instituțiilor de învățământ.

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Cursurile nu se suspendă în grădinițele și școlile care nu sunt secții de votare. Anunțul a fost făcut de Roxana Cercel, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar București.

De mâine, 24 septembrie 2020, orele trec în online numai pentru unitățile de învățământ care organizează secții de votare.

Regula este, însă, valabilă pentru toată România. Mai exact, grădinițele și școlile care nu sunt secții de votare nu își suspendă cursurile la finalul săptămânii acesteia și începutul celei viitoare, pentru organizarea procesului de votare, precizează edupedu.ro

Cercel a precizat că părinții copiilor din grădinițele și școlile în care nu sunt secții de votare îi duc în continuare la grădiniță și la ore pe același program.

Reamintim că, în data de 18 septembrie 2020, Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență a decis că se suspendă cursurile în Capitală în zilele de 24, 25, 28 și 29 septembrie.

Duminică, 27 septembrie 2020, au loc alegerile locale.

509

Загрузка...

Prețul gazelor: cât vom plăti la iarnă

0
Românii vor plăti, în acest an, pentru gaze naturale un preț similar celui de anul trecut. Tariful mediu nu va depăși 68-7,75 lei/MWh, iar consumul de gaze va fi asigurat din producția internă.

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Iarna 2020-2021 nu va aduce facturi mărite la gaze. Potrivit unei analize a Asociației Energia Inteligentă, România va înregistra un consum similar ultimelor ierni, iar prețul gazelor naturale va fi similar cu cel de anul trecut.

Din fericire, vom avea parte de o iarnă blândă, potrivit prognozelor meteorologice pentru Europa Centrală și de Est pentru iarna 2020-2021. Vor fi episoade severe de frig și viscol, așa că cererea de gaze pentru această regiune se va situa, probabil, la nivelul cererii din ultimii ani.

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, spune că evoluția prețului gazelor în regiune va urma un ușor trend ascendent, o dată cu creșterea cererii, însă, cel mai probabil, preșul mediu al gazelor în lunile de iarnă nu va depăși 14-15 euro/MWH, adică 68-72,75lei/MWh.

”Pentru consumatorul final de gaze din sectorul casnic, nu întrevăd schimbări semnificative la nivelul preţului pe care acesta o să-l plătească. Preţul gazelor va fi la un nivel aproape identic pentru majoritatea consumatorilor casnici cu cel plătit în iarna 2019/2020”, a declarat Dumitru Chisăliţă.

Reprezentanții asociației spun că atât cantitatea mare de gaze aflate în depozitele din România - peste 90% din capacitatea depozitelor, temperaturile ridicate prognozate pentru lunile octombrie şi noiembrie 2020, dar şi costurile ridicate ale gazelor din depozite probabil vor duce la deschiderea depozitelor abia către luna decembrie 2020. Acest lucru va face ca disponibilul de gaze din înmagazinare la nivelul lunilor ianuarie şi februarie 2021, acestea fiind lunile cu consumurile cele mai mari la nivel zilnic, să fie la un nivel de 25-30 milioane mc/zi.

Teoretic, în acest fel, România va putea acoperi consumul exclusiv cu producția internă, în majoritatea zilelor de iarnă.

În zilele cu temperaturi foarte scăzute, România va avea nevoie de 5-15 milioane mc/zi gaze din import, gaze care nu ar trebui să fie -exceptând accidentele - o problemă în a fi achiziţionate din import.

0
Tagurile:
iarna, Prețuri, GAZ
Tematic
Gaz rusesc livrat Bulgariei prin "Turkish Stream" din 1 ianuarie - detalii
Înfrângerea PSG în finala Ligii Campionilor: Champs-Élysées, între gaz și fumigene
Turkish Stream a fost lansat: care vor fi prețurile la gaz?

Загрузка...