Monica Anisie

Monica Anisie, măsuri de ultimă oră important pentru profesori, elevi și părinți

2046
(reînnoit 16:52 27.04.2020)
Ministrul Educației a făcut precizări și completări esențiale după ce președintele Iohannis a anunțat ce se va întâmpla cu anul școlar.

BUCUREȘTI, 27 apr – Sputnik, Evan Răutu. Imediat după declarația de presă a președintelui Iohannis, ministrul Educației Naționale, Monica Anisie a anunțat o declarație de presă la ora 16. Punctuală, Anisie a făcut mai multe precizări referitor la cele anunțate de Klaus Iohannis:

- Cursurile rămân suspendate, dar continuă cursurile asistate de tehnologie – până la data de 12 iunie, se vor încheia cursurile.

- Pentru elevii care nu au acces la tehnologie unitățile de învățământ și inspectoratele  vor transmite elevilor „resurse de învățare” și ”sarcini de lucru”.

-MEN va elabora ghiduri pentru fiecare disciplină, astfel ca unele conținuturi prevăzute pentru acest an – ”să fie prevăzute în anul următor” pentru a se recupera materia neparcursă în această perioadă.

-Mediile vor fi încheiate cu minim două calificative, dar nu se vor mai susține teze. În situații excepționale, cînd nu sunt minim 2 calificative, ministerul va comunica modalitățile de încheiere a situației. 

-Studenții vor susține examenele online; fiecare instituție de învățământ superior va stabili data și modalitatea susținerii examenelor.

- Elevii din anii terminali – clasele 8, 12, 13 (postliceal și profesional) ”POT reveni”, dar numai pentru două săptămâni.

-Elevii din această categorie cu probleme de sănătate sau cu probleme de sănătate în familie prezența la școală va fi opțională – iar decizia aparține părinților.

-Examenele naționale: evaluarea națională va fi pe 15 iunie și bacalaureatul – probele  scrise in 22 iunie și apoi proba pentru  competențe, calendarul va fi comunicat ulterior

-Pentru examenul de certificat – nu mai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată

-Examenele pentru cadre didactice – ministerul va comunica în scurt timp modalitățile și calendarele

-În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi

-Inspectoratele școlare vor pune la dispoziție un telverde.

În final, Monica Anisie a comunicat obiectivele principale ale acestei perioade:

-Încheierea situației școlare.

-Examenele pentru elevi, studenți și profesori să de desfășoare în siguranță și în conformitate cu legea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2046
Tagurile:
Monica Anisie
Tematic
Anisie a pierdut simțul realității? De când decid elevii dacă notele se trec în catalog?
BAC și Evaluare Națională 2020: Anisie, despre susținerea examenelor
Anisie, explicații despre banii primiți de Minister la rectificarea bugetară
Cursuri online: probleme mari pentru Anisie, Avocatul Poporului a intrat pe fir
Anisie, despre reluarea cursurilor: ”În cadrul MEC am realizat mai multe scenarii”
Monica Anisie

Bac 2020: Anisie, explicații pentru elevii bolnavi: cum vor susține examenul

31
(reînnoit 10:36 02.06.2020)
Ministrul Educației și Cercetării a dat asigurări că elevii care au temperatură și, prin urmare, nu pot participa la prima sesiune de bac vor susține examenul, pentru ei organizându-se o nouă sesiune.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie a declarat că, din dorința de a da șanse egale tuturor copiilor, așa cum la Evaluarea Națională se realizează o sesiune specială numai pentru copiii aflați în izolare, în carantină, deci pentru copiii bolnavi, precum și pentru cei care au temperatură peste 37,3, tot așa va fi organizată și o sesiune specială de bacalaureat.

”Numai pentru cei bolnavi, nu pentru cei care pică la prima sesiune. Se realizează această sesiune specială pentru că există această situație în care trebuie să respectăm distanța și pentru a lua toate măurile pentru combaterea îmbolnăvirilor”, a subliniat ministrul Educației și Cercetării.

Sesiunea specială pentru examenul de bacalaureat va începe în data de 6 iulie 2020.

Demnitarul a explicat că, de principiu, pe 6 iulie 2020 va fi susținută proba scrisă de limba și literatura română, pe 7 iulie, proba obligatorie la Matematică sau Istorie, pe 8 iulie va fi proba la alegere a profilului.

Proba scrisă de limba și literatura maternă va fi ultima care se va susține, pentru că nu sunt așa mulți elevi și, din acest motiv, să poată fi date rapid rezultatele.

Același lucru este valabil și pentru Evaluarea Națională, când proba de limba și literatura maternă este lăsată ultima, pentru a nu se afecta admiterea la liceu. În cazul bacalaureatului, nu este afectată admiterea la facultate.

Monica Anisie a făcut aceste precizări după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizată la începutul lunii iulie pentru elevii care, din motive de sănătate, nu se pot prezenta la probele care debutează pe 22 iulie, informează stiriedu.ro.

Probele scrise pentru prima sesiune de bacalaureat sunt programate pentru data de 22 iunie 22. Atunci, absolvenții de liceu vor susține proba scrisă la limba și literatura română.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
Monica Anisie, 2020, bacalaureat

Загрузка...
Examen

Redeschiderea școlilor din România: elevii revin în bănci, în condiții speciale

86
Elevii din anii terminali se întorc de astăzi la școală, cu mențiunea că acest lucru este opțional. Autoritățile au reglementat o serie de condiții de siguranță pentru a împiedica răspândirea COVID-19 printre elevi și profesori sau personalul auxiliar din școli.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală se reîntorc la școală pentru o perioadă de două săptămâni. Participarea elevilor la activitățile de pregătire pentru examenele naționale va fi decisă de părinți după evaluarea încadrării în grupele de risc a școlarilor sau a membrilor familiilor acestora.

Una din regulile care trebuie respectată este cea referitoare la distanțarea socială. Astfel, atât elevii, cât și profesorii trebuie ă mențină între ei o distanță minimă de 2 metri, în așa fel încât să fie o suprafață de cel puțin 4 metri pătrați la fiecare persoană.

La intrarea în unitatea de învățământ se va măsura temperatura elevilor, iar cei care au o temperatură corporală mai mare de 37,3 grade Celsius nu vor putea pătrunde în incintă.

Se vor evita aglomerările de persoane, iar suprafețele vor fi dezinfectate.

Parcursul prin curtea școlii până la intrarea în unitatea de învățământ se va realiza pe un traseu bine delimitat și semnalizat.

Școala va pune la dispoziția elevilor covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini.

Elevii vor fi informați permanent, prin mesaje afișate în toate spațiile în care se desfășoară activități, despre normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS CoV-2.

De acum înainte, unitățile de învățământ sunt dotate permanent cu săpun, prosoape de hârtie și dezinfectant pentru mâini.

Durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă va fi de cel mult: 3 ore pentru elevii de liceu, 2 ore pentru elevii de gimanziu și 4 ore pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale, informează edupedu.ro.

Nu toți elevii vor lua pauză în același timp, scopul fiind acela de a evita interacțiunea fizică între școlari.

Vor exista locuri speciale pentru colectarea măștilor, iar, la finalul cursurilor, elevii vor primi o nouă mască de protecție.

Tot astăzi încep și înscrierile pentru Evaluarea Națională, iar mâine, 3 iunie, încep înscrierile pentru Bacalaureat.

86
Tagurile:
redeschidere, școală

Загрузка...
Los Angele

Șeful diplomației UE ia atitudine față de protestele din SUA

0
Reprezentantul diplomației europene, Josep Borrell a comentat situația legată de protestele și dezordinile de stradă din SUA.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik. Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și Securitate Comună, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană condamnă violența și rasismul de orice gen, îndeamnă la o diminuare a tensiunii.

“Noi, aici în Europa, ca și oamenii din SUA, suntem șocați de moartea lui George Floyd... Susținem dreptul la un protest pașnic. Condamnăm violența și rasismul de orice gen. Desigur, îndemnăm la o detensionare a situației”, a declarat Borrell în cadrul unei conferințe de presă.

Dezordinile de stradă au explodat în Minneapolis într-un șir de orașe din SUA acum o săptămână după decesul bărbatului de culoare, George Floyd, în timpul reținerii de către poliție. În internet au apărut video în care se observă în care polițiștii l-au încătușat pe Floyd, l-au doborât la pământ, iar unul din reprezentanți ai forțelor de ordine i-a pus un genunchi pe gât. Floyd a spus de câteva ori că nu poate respira. Băratul a murit în secția de reanimare. După declanșarea protestelor au fost concediați, iar unul din ei a fost acuzat de omor din imprudență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SUA
Tematic
SUA, tactică de război: elicopter militar dispersează protestatarii violenţi în DC - VIDEO
Patru polițiști împușcați în St. Louis în timpul protestelor care fac ravagii în SUA
Maduro sfidează SUA: anunță că va vizita Iranul în scurt timp

Загрузка...