Monica Cristina Anisie

Anisie, solicitată intervină! Sindicatele acuză presiuni asupra profesorilor

5167
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ semnalează, într-o petiție trimisă ministrului Educației și Cercetării, cazuri în care profesorilor le este cerut programul orelor făcute cu elevii online, drept argument pentru plata salariului.

BUCUREȘTI, 20 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții FSLI spun că este responsabilitatea ministrului Monicăi Anisie de a dispune măsuri unitare, la nivel național, care să asigure respectarea principiului fundamental al egalității în drepturi, fără privilegii și discriminări, pentru toți cetățenii – avem în vedere elevii și personalul din sistemul educațional.

© Sputnik / Виталий Аньков

„FSLI consideră că nota Ministerului Educației nr. 8.731/18.03.2020, care transferă în responsabilitatea unităților de învățământ decizia privind continuarea învățării online la nivelul unității, nu ține seama de realitățile din sistemul educațional. Această notă nu ține cont de faptul că nu toți elevii (și avem o vedere și elevii din mediul urban, inclusiv din zonele sărace ale municipiului București, nu doar pe cei din mediul rural) au acces la internet și mijloacele necesare pentru a se conecta. Și din păcate, sunt și cadre didactice în această situație”, susțin sindicaliștii.

În opinia lor, faptul că li se solicită cadrelor didactice să trimită la unitățile de învățământ programul acestor ore, ca argument pentru ca oamenii să-și primească salariile, a creat unele o stare de neliniște suplimentară, pe lângă cea generată de aceste pandemie.

Aceștia amintesc și de părinții care își desfășoară activitatea la domiciliu, ceea ce împiedică accesul copiilor la calculatoare/laptop/tabletă cât timp părinții își desfășoară programul normal de lucru de la domiciliu.

”Fără o intervenție clară și precisă a Ministerului Educației, prin proceduri scrise, aplicabile la nivel național pentru toate nivelurile de învățământ, privind desfășurarea activităților în această perioadă și plata drepturilor salariale pentru toate categoriile de personal din învățământ, în întregul sistem educațional se va genera o stare de tensiune suplimentară”, precizează reprezentanții FSLI.

Aceștia susțin că, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, mai ales după vacanța de primăvară, Ministerul Educației, după consultarea specialiștilor și a tuturor actorilor implicați în procesul educațional va putea să realizeze și să dispună măsuri fezabile pentru încheierea anului școlar și organizarea și desfășurarea evaluărilor naționale, inclusiv adaptarea programei pentru desfășurarea acestora.

5167
Tagurile:
Profesori, Sindicate, Monica Anisie
Tematic
Tema de care Anisie se ferește… ca de VIRUS să dea socoteală, dar afectează toată Educația
Elevii vor sta acasă încă cel puțin 5 săptămâni: Declarația Monicăi Anisie
Guvernul Orban 3, făcut praf în Parlament! Anisie, Violeta Alexandru, Predoiu – distruși!
Va fi înghețat anul școlar? Anisie, precizări de ultim moment
Anul școlar este deja compromis? Anunțul Monicăi Anisie

Titularizare 2020: un ONG, apel către MEC, se cere digitalizarea

299
(reînnoit 10:39 11.07.2020)
Ștefan Pălărie, președintele Școlii de Valori București, susține că, pentru depunerea dosarului la concursul național de titularizare 2020 profesorii trebuie să viziteze patru instituții și că MEC dă dovadă de totală ipocrizie.

BUCUREȘTI, 11 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Concursul de titularizare din acest an arată că una din marile probleme ale sistemului – birocrația – nu s-a remediat în ciuda promisiunilor ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, referitoare la ”Comisia de tăiat hârtii”.

Mai mult, în contextul actual, în care ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, problema debirocratizării este mai acută ca niciodată.

Ștefan Pălărie, președintele al Școlii de Valori București, spune că, pentru depunerea dosarului de titularizare, un candidat trebuie să viziteze 4 instituții – Poliția, Policlinica, unitatea de învățământ la care a predat și Inspectoratul Școlar Județean la care se înscrie.

Acesta vorbește despre prima zi de înscriere la concursul național de titularizare și spune că tot ce s-a petrecut la Inspectoratele Școlare din România este nu doar inadmisibil pentru o țară europeană în secolul 21, ci”denotă o crasă ipocrizie din partea Ministerului Educației și Cercetării”.

El subliniază că dosarele pe care dascălii trebuie să le depună – cu șină sau fără șină –trebuie să conțină cel puțin 9 documente.

”Același minister care proclama „Comisia de tăiat hărtii“ – idee inspirată din munca guvernului tehnocrat – pare acum că duce la rang de artă „Comisia de creat hârtii și drumuri la cât mai multe instituții publice“, spune Pălărie.

Acesta se întreabă, pe bună dreptate, unde este digitalizarea promisă și de ce nu pot fi depuse online dosarele de înscriere la concurs și, de asemenea, de ce nu sunt toate fișele și toate cererile niște documente online pe care candidații să le completeze.

Dacă poliția, sănătatea și educația ar fi digitalizate, atunci aceste trei instituții ar putea verifica încrucișat starea și statutul unei persoane.

În acest sens, Pălărie face un apel urgent către Ministerul Educației și Cercetării să oprească procesul de depunere a hârtiilor așa cum este făcut astăzi și să dea ocazia tuturor doritorilor să se înscrie online la acest examen.

”Haideți, doamna Anisie, să dăm tuturor un exemplu pornind chiar din ograda noastră, a educației!”, spune sursa citată.

Acesta a recunoscut că sunt și inspectorate școlare unde este posibilă depunerea documentelor online, cum ar fi cel al municipiului București, dar în marea parte a țării cozile sunt prezente peste tot, fie pentru că depunerea dosarelor online este imposibilă, fie pentru că profesorii care ar trebui să aibă competențe digitale se lasă păgubași în fața aplicanțiilor Adobe și al formatului PDF ce trebuie semnat digital.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

299
Tagurile:
Titularizare 2020
Tematic
Titularizare 2020. Anisie, anunțul momentului, profesorii să fie pregătiți
Titularizare 2020. Concursul național, la mâna lui Iohannis
Titularizare și definitivat 2020: Anisie, anunțul așteptat de toți profesorii
Titularizare 2020: Iohannis a dat drumul angajărilor în școli
Titularizare 2020: s-a aflat data când profesorii ar putea susține concursul

Загрузка...

Înscriere liceu 2020: lista actelor necesare

61
(reînnoit 09:37 11.07.2020)
Potrivit calendarului admiterii la liceu 2020, de luni, 13 iulie, începe înscrierea pentru candidații ce au fost repartizați în prima etapă computerizată.

BUCUREȘTI, 11 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Absolvenții de clasa a opta care au susținut examenul de Evaluare Națională și l-au promovat au trecut, ieri, prin emoțiile repartizării computerizate.

© Sputnik / Виталий Аньков

Sputnik a publicat aici .htmllista rezultatelor pe județe.

Candidații trebuie să depună sau să transmită dosarele de înscriere la școlile unde au fost repartizați. Acest lucru se va face în intervalul 13-20 iulie 2020.

Dosarele de înscriere cuprind actele de studii în original, dacă sunt depuse fizic, sau actele în copie, dacă sunt trimise prin poștă sau online.

Dosarul candidaților trebuie să cuprindă următoarele documente: cererea de înscriere;cartea de identitate - dacă este cazul -şi certificatul de naştere, adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a;foaia matricolă pentru clasele V – VIII - cu calculul mediei generale, precum și fişa medicală.

Trebuie subliniat că, dacă în intervalul stabilit 13-20 iulie 2020, candidații nu își depun dosarele de înscriere la liceu ei sunt considerați retrași. Locurile respective sunt declarate neocupate și vor fi folosite pentru rezolvarea cazurilor speciale.

A doua etapă de admitere la liceu începe în data de 24 iulie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

61
Tagurile:
admitere, Liceu
Tematic
Bac 2020: absolvenții de liceu, cobai a 18 miniștri ai Educației
Ajutor de șomaj 2020: cum îl pot obține absolvenții de liceu și de facultate
Admitere liceu 2020: Edu.ro a publicat lista pe județe
Admitere liceu 2020: azi are loc repartizarea computerizată a elevilor
Admitere liceu 2020-2021: a început completarea fișelor cu opțiuni

Загрузка...