Gradație de merit 2020: schimbări importante, publicate în Monitorul Oficial

4478
(reînnoit 15:44 28.02.2020)
În sesiunea 2020 se schimbă criteriile de acordare a gradației de merit, dar și calendarul concursului. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Ordinul pentru aprobarea Metodologiei și criteriilor privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat în sesiunea 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Calendarul concursului depinde de data publicării în Monitorul Oficial al Ordinului.

Graficul desfășurării concursului pentru acordarea gradațiilor de merit – sesiunea 2020

Detalierea punctajelor aferente criteriilor de către comisia paritară de la nivelul inspectoratului școlar, stabilirea numărului gradațiilor de merit și  a punctajului minim pe categorii de personal și pe discipline/domenii/niveluri de învățământ se face în perioada 5-6 martie 2020.

Comunicarea fișelor de autoevaluare, a numărului gradațiilor de merit și a punctajului minim pe categorii de personal și pe discipline/domenii/niveluri de învățământ de către inspectoratul școlar, în teritoriu, se face în perioada 9-10 martie 2020.

școală, profesor, elevi
© Sputnik / Александр Кондратюк

În intervalul 11-24 martie 2020 candidații vor depune la secretariatul unității de învățământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică, a dosarelor.

Între 25-31 martie 2020 se depun dosarele ce conțin documentele justificative privind activitatea candidatului respectiv la secretariatul/registratura inspectoratului școlar.

Analiza dosarelor de către inspectorul școlar ce coordonează disciplina, cu consultarea consiliului consultativ și elaborarea raportului referitor la activitatea candidatului în specialitate este programată să aibă loc în perioada 1-8 aprilie 2020.

În intervalul 9-30 aprilie se verifică dosarele și se acordă punctajul.

Aprobarea listei cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării, de către consiliile de administrație al inspectoratului școlar se face între 4-6 mai 2020.

Lista cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării se va afișa la inspectoratul școlar pe 7 mai 2020.

Depunerea contestațiilor se poate face între 8-14 mai 2020.

Pentru soluționarea lor, comisia are la dispoziție perioada 15-21 mai 2020.

Între 22-25 mai 2020 se validează rezultatele finale ale concursului de către consiliul de administrație al inspectoratului școlar și se afișează.

În 27 mai 2020 se înaintează la Ministerul Educației și Cercetării lista cu personalul didactic validat în vederea acordării gradației de merit.

Termenul pentru emiterea ordinului MEC este 24 iunie 2020.

Criteriile generale/subcriteriile de acordare a punctajului poate fi consultată la Anexa 6 din Metodologie.

4478
Tagurile:
Gradație de merit 2020, Schimbări, Monitorul Oficial
Tematic
Sindicaliștii din Educație:”Personalul didactic face sesizări împotriva propriilor colegi”
Critic al Monicăi Anisie, colonel în rezervă, consilier la Educație
Decizii cheie în Educație – Anisie și noile planuri-cadru. REDUCEREA numărului de ore
Universitate

Acord de dezvoltare a schimburilor academice Rusia-România

233
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București vin cu vești excelente la început de an. Vorbim despre stabilirea unei frumoase prietenii și cooperări în plan academic între Rusia și România.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Semne bune anul are, deși iarna nici nue grea și nici omătul nu este mare, cum spune colindul românesc.

În schimb, începutul lui 2021 este cum nu se poate mai promițător și mai bine conturat. Și aceasta pentru că, așa cum precizează și reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, în noul an s-au făcut noi prieteni.

Mai precis, este vorba despre faptul că Universitatea de Finanţe din subordinea Guvernului Federației Ruse a semnat un acord de cooperare și dezvoltare a schimburilor academice cu Academia de Studii Economice din București.

Parteneriatul școlilor de top din domeniul economiei, finanțelor și managementului din Rusia și România a fost posibil prin contribuţia Centrul rus de știință și cultură în România, informează Centrul Rus de Știință și Cultură de la București pe pagina sa de Facebook.

Academia de Studii Economice din București are o bună experiență de cooperare fructuoasă cu Universitatea Economică de Stat din Sankt Petersburg.

Academia organizează cursuri de limba rusă, la care participă peste 150 de cursanţi anual, mai adaugă sursa citată.

Academia de Studii Economice din București este liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și din Europa de Sud-Est, fapt confirmat de pozițiile de top pe care le deține în clasamentele universitare internaționale, se arată pe pagina ase.ro.

 

233
Tagurile:
România, Rusia
Тема:
Relațiile româno-ruse
Tematic
Concurs de fotografie ”Suflet rusesc în România”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia
Noi oportunități economice și de afaceri Rusia - România
Mesajul de Anul Nou al Ambasadei Rusiei în România
Ambasadele Rusiei și SUA în România – unite de o veste tristă

Загрузка...
Vaccinare în România

Peste 100.000 de angajați din învățământ au spus “DA”

159
(reînnoit 14:08 16.01.2021)
Ministerul Educației a făcut publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul datei de 15 ianuarie 2021 referitoare la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Angajații din învățământ doresc să se vaccineze împotriva noului coronavirus?

Răspunsul la această întrebare a fost dat de reprezentanții Ministerului Educației care au făcut publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de 15 ianuarie cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ.

Oficialii din Ministerul Educației precizează, însă, că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând și persoanele care nu s-au pronunțat în niciun fel asupra disponibilității de vaccinare - răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative.

Având în vedere suprapunerea între perioada de vacanță și perioada de interogare, suprapunere care a generat un număr important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educației decide inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie - 1 februarie 2021, informează edu.ro.

Instituția precizează că, până în momentul de față, la nivelul învățământului preuniversitar, 45,06% dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar - inclusiv persoanele care nu au răspuns.

De asemenea, în sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% - raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 de cadre didactice asociate - inclusiv persoanele care nu au răspuns.

Numărul angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 de persoane - 131.962 - personal din sistemul de învățământ preuniversitar si 36.015 - personal din sistemul de învățământ universitar.

Reprezentanții Ministerului Educației spun că își exprimă speranța că în cea de-a doua etapă vor răspunde și angajații care nu s-au pronunțat până acum asupra disponibilității la vaccinare.

159
Tagurile:
vaccin
Tematic
Norvegia: 13 decese legate de vaccinurile Pfizer - „Nu vedem nimic alarmant”
În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19
Sondaj: Doriți să se vaccineze public șefii partidelor?
Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

Загрузка...
Un cargobot în Marea Bering

Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră

0
Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră, în apropiere de țărmul Turciei. A fost inițiată o operațiune de salvare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Un cargobot a naufragiat în Marea Neagră, în apropierea de țărmul Turciei, a declarat guvernatorul provinciei Bartın, Sinan Güner.

“În zona Inkumul a provinciei noastre a naufragiat un cargobot sub pavilion rusesc. Demarăm o operațiune de salvare a celor 15 membri ai echipajului, care se află pe trei bărci de salvare”, a declarat el, fiind citat de agenția Anadolu.

Potrivit guvernatorului, nu există informații despre persoane decedate. Operațiunea de salvare este complicată de condiții meteo nefavorabile.

0
Tematic
Turcia a descoperit noi zăcăminte de gaz în Marea Neagră
Stoltenberg îndeamnă la consolidarea prezenței NATO în Marea Neagră
NATO se extinde în Marea Neagră: Va fi oare strâmtorată Rusia în Crimeea

Загрузка...