Ecaterina Andronescu

Andronescu, despre numărul de ore pentru fiecare ciclu de învățământ

406
Fostul ministru al Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a explicat, în cadrul dezbaterilor asupra modificărilor la Legea Educației că ele sunt menite să ajute ministerul pentru a rezolva problema reducerii orelor de la preuniversitar.

BUCUREȘTI, 13 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Una dintre modificările apărute în Legea adoptată luni de Senat este cea referitoare la reducerea timpului alocat predării și evaluării în programa școlară.

Sputnik a explicat aici, pe larg, întreaga situație.

Cu prilejul dezbaterii acestor modificări, fostul ministru al Educației, senatorul social democrat Ecaterina Andronescu a explicat că modificările au rolul de a ajuta Ministerul Educației și Cercetării să rezolve problema reducerii orelor din învățământul preuniversitar.

Această reducere a fost aprobată și propusă tot de senatori. Ea se află deja în vigoare și trebuie aplicată începând cu anul școlar viitor.

”Dumneavoastră, la minister, sunteți în situația să reglați curriculumul și să-l adaptați la legea care este în vigoare, pentru că a fost promulgată de președinte. Ori actualul act legislativ vă  dă cadrul normal pentru a transfera o parte din normele care nu vor mai putea să fie acoperite către pregătirea remedială, absolut necesară”, a explicat Andronescu.

Aceasta a precizat că rezultatele slabe înregistrate la Bacalaureat și la Evaluarea Națională se leagă de pregătirea insuficientă a elevilor.

Senatorul social democrat este de părere că această lege vine în sprijinul Ministerului Educației și Cercetării, ca să dea o bază legală pentru a putea rezolva o problemă cu care se confruntă chiar în această perioadă.

406
Tagurile:
Ecaterina Andronescu, Învățământ
Tematic
Salariile profesorilor în 2020: anunțul ministrului Anisie
Celebru avocat o face praf pe Anisie: ”Cucoana birocrată să demisioneze de urgență!”
Anisie, făcută praf de un jurnalist: ”așezată de hazard în fotoliul de ministru”
Zvonul săptămânii: se pregătește înlocuirea Monicăi Anisie de la șefia MEC?
Anisie a dat-o la pace cu elevii, protestul de la Palatul Victoria, anulat
Simulare bac 2020: Anisie a semnat ordinul privind calendarul probelor
Înscriere clasa pregătitoare 2020: mesajul Monicăi Anisie
Anisie, explicații: trei măsuri propuse la finalul ședinței de Guvern

Загрузка...