Bac 2020: oamenii de afaceri, îngrijorați. Ce se întâmplă cu calitatea muncii

62
(reînnoit 18:05 12.02.2020)
Cristian Pârvan, directorul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, își pune întrebări cu privire la calitatea muncii pe care o vor presta absolvenții de liceu.

BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Pârvan a ridicat această problemă în contextul în care, an de an, jumătate dintre absolvenții de liceu nu iau examenul de bacalaureat.

Examen
© Sputnik / Кирилл Каллиников

În opinia sa, inteligența artificială și provocările aduse de aceasta vor schimba radical piața muncii în perioada următoare.

”Când ai an de an 50% absolvenţi de liceu fără bacalaureat şi fără nici o altă competenţă, atunci punem întrebarea: ce fel de locuri de muncă, şi care e calitatea muncii pe care aceşti tineri o vor putea presta?", a declarat Nicolae Cristian Pârvan, la o dezbatere privind calitatea şi precaritatea locurilor de muncă din România, notează agerpres.ro.

El a adus în discuție un studiu realizat în Statele Unite ale Americii, potrivit căruia jumătate din locurile de muncă pe care le vor ocupa tinerii din școlile americane nu s-au inventat deocamdată.

Pârvan a explicat că apar tot felul de lucruri care afectează calitatea muncii, calitatea vieții, însă trebuie să le anticipăm, pentru că mișcările vor fi foarte rapide și de multe ori, radicale.

”Este clar că acest fenomen naşte o creştere a clivajului între oameni competenţi şi oameni mai puţin competenţi, evident cu consecinţele materiale expuse", a apreciat Cristian Pârvan.

În opinia sa, pentru ca locurile de muncă să fie de calitate, acestea trebuie să se reflecte în Produsul Intern Brut, deci să fie locuri de muncă de înaltă calificare.

Secretarul general al AOAR a subliniat că, pentru ca locurile de muncă să fie de calitate, acestea trebuie să se reflecte în PIB, deci să fie locuri de muncă de înaltă calificare.

62
Tagurile:
oameni de afaceri, BAC
Tematic
Simulare bac 2020: Anisie a semnat ordinul privind calendarul probelor
BAC și Evaluare Națională 2020: Anisie, despre testele grilă
Bac 2020: Monica Anisie, anunț important pentru liceeni
Simulări bac 2020: anunţul ministrului Educaţiei
Anisie, întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale: legătura cu bac 2020
Bac 2020: Modele de subiecte Geografie și Anatomie, publicate de edu.ro
Elevi

Bacalaureat 2020: care este rata de promovare

18
Rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 64.5%, potrivit Ministerului Educației

BUCUREȘTI, 5 iul - Sputnik, Marius Holdean. După soluționarea contestațiilor, a rezultat că pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%, arată Ministerul Educației.

Astfel, din totalul celor 147.794 de candidați prezenți, au promovat 95.399 de candidați: 87.887 candidați aparțin promoției 2020 (comparativ cu 84.833 de candidați reușiți în promoția anului trecut), iar 7.512 provin din promoțiile anterioare (în creștere, comparativ cu 4.383 de candidați reușiți în 2019). Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut la 307.

Dintre cei 155.639 de candidați înscriși, s-au prezentat 147.794 de candidați (120.627 de candidați din promoția curentă, respectiv 27.167 de candidați din promoțiile anterioare).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

© Sputnik / Александр Кряжев

La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate până la această oră de către Ministerul Educației și Cercetării. Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) este programată joi, 9 iulie.

Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, în 9 județe (Alba, Arad, Călărași, Dâmbovița, Ilfov, Neamț, Sălaj, Teleorman și Timiș) nu s-au consemnat situații care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale. În Capitală vor susține această etapă 12 candidați, iar în județele Caraș Severin, Tulcea și Vaslui un singur candidat. Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

18
Tagurile:
Rezultate, Examen, BAC
Tematic
Rezultate BAC 2020: criterii pentru ca un candidat să fie declarat promovat
Rezultate bac 2020, publicate de edu.ro. Situația pe județe
Dezastru la BAC 2020: cele mai mici rezultate din ultimii 6 ani!

Загрузка...
Examen

Notele finale la Bacalaureat, după rezolvarea contestațiilor

36
Astăzi se afișează rezultatele finale la Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor, un moment așteptat cu nerăbdare de zeci de mii de elevi și părinți.

BUCUREȘTI, 5 iulie - Sputnik, Marius Holdean. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, astăzi vor fi afișate rezultatele finale, după contestaţii, la examenul de Bacalaureat, care vor putea fi găsite pe bacalaureat.edu.ro

© Sputnik / Александр Кряжев

Au fost depuse, în această sesiune de Bacalaureat, 62.790 de contestaţii.

Dintre acestea, 23.954 de contestaţii au vizat lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română, 492 de contestaţii au fost depuse la proba de limba şi literatura maternă, în timp ce la proba obligatorie a profilului au fost înregistrate 20.741 de contestaţii. La proba la alegere a profilului şi specializării au fost depuse 17.603 contestaţii.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine – sub 650 de contestaţii – în judeţele Mehedinţi, Călăraşi, Covasna, Ialomiţa şi Tulcea.

Ministerul Educaţiei a anunţat că rata de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, atât pentru promoţia curentă, cât şi promoţiile anterioare, a fost de 62,9%. Pentru promoţia curentă, rata de promovare a fost de 71,4%, iar pentru promoţiile anterioare – 25%.

La susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 candidaţi. Dintre aceştia, aproape 123.800 de absolvenţi de liceu sunt din promoţia curentă, iar 31.800 – din promoţiile anterioare.

La proba la Limba şi literatura română au participat 134.831 de candidaţi. Potrivit MEC, 3.643 de candidaţi au absentat. Un singur elev a avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, iar acesta a susţinut examenul în etapa specială, din 6 iulie. Totodată, 46 de candidaţi s-au aflat în izolare, iar alţi 5 – în carantină sau spitalizaţi.

36
Tematic
Rezultate BAC 2020: criterii pentru ca un candidat să fie declarat promovat
Dezastru la BAC 2020: cele mai mici rezultate din ultimii 6 ani!
Rezultate bac 2020, publicate de edu.ro. Situația pe județe

Загрузка...