Ludovic Orban și Monica Anisie

Expert educațional, adevărul despre Guvernul PNL: răul făcut învățământului

123
(reînnoit 19:37 19.12.2019)
Florin Diaconescu, senior consultant la Școala Bucureșteană, a enumerat principalele lucruri care se pot reproșa Guvernului liberal în materie de educație.

BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. În opinia specialistului, în materie de educație, actualului guvern i se pot reproșa mai multe lucruri.

Vorbim, în primul rând, de lipsa unei paradigme și a unei strategii optime fezabile de reformare și de modernizare a sistemului și procesului educațional, ”transpuse inteligent în programe și proiecte de dezvoltare, etapizate și bugetate corespunzător”.

”Un buget de 2,7% din PIB continuă de fapt aceeași linie de stagnare sau chiar de regres din ultimii ani în ceea ce privește calitatea și eficiența actului educațional. Acest buget auster condamnă școala la conservare și nicidecum nu deschide calea către schimbare și dezvoltare”, a scris Florin Diaconescu pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit expertului, ar fi de observat două mari deficiențe în abordarea educațională a actualului guvern. În primul rând, este vorba despre absența unui concept și a unui program coerent de dezvoltare și finanțarea mediocră în spațiul educațional.

Peste toate acestea, se observă, a continuat sursa citată, o politizare excesivă la nivel de mesaj în spațiul public și de administrație superioară.

”Totul este o feerie continuă cu săgeți, colorată în galben și albastru”, a scris Diaconescu.

Reamintim că alocarea bugetară de la bugetul de stat pentru Ministerul Educației și Cercetării pentru anul viitor este de 30,5 miliarde de lei, cu 295 de milioane de lei mai mică față de cea din 2019, potrivit proiectului de buget de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Menționăm, de asemenea, că Educația a fost unită cu Cercetarea.

123
Tagurile:
Învățământ, PNL, Guvernul Orban, Educație
Tematic
Acuzație din Parlament: ”Guvernul Orban pregăteşte un act de trădare naţională!”
Guvernul Orban în pericol: PSD amenință cu moțiunea de cenzură
Guvernul își bate joc de magistrați, pe față! Orban o declară deschis!
Cum a fost învestit Guvernul Orban
Ce va face Guvernul Orban în prima sa ședință
Șoc de la BNR – veste teribilă pentru Guvernul Orban! Primele contre cu Orban… maghiarul!
Teodorovici, neiertător cu Orban și Iohannis: ”Guvernul meu a devenit Guvernul kamikaze”

Загрузка...