Examen

Mutare în Educație! Cine este noul director al Editurii Didactice și Pedagogice

623
Este vorba despre Claudiu Săftoiu, cel care a ocupat, până acum, pentru puțin timp, funcția de consilier comunicare la cabinetul ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie.

BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Claudiu Săftoiu va prelua funcția după ce mandatul Mariei Nistor la conducerea Editurii Didactice și Pedagogice s-a încheiat.

”Începând cu data de 18.12.2019, funcția de consilier comunicare la Cabinetul Ministrului Educației și Cercetării va fi preluată de domnul Bogdan Peter”, se arată în anunțul lui Claudiu Săftoiu către jurnaliști, informează evz.ro.

În anul 2007, Claudiu Săftoiu a fost votat de Parlamentul României, ca director civil al Serviciului de Informații Externe – SIE.

Întrebat, de Sputnik, ce îl recomanda în funcția de consilier al ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, Săftoiu a explicat că experiența de jurnalist, de trainer pentru jurnaliști și comunicatori instituționali, de comentator și comunicator, prin sutele de apariții în mass-media, la televiziune și radio, precum și în presa scrisă, de-a lungul a peste 15 ani, ”reprezintă elemente de CV personal care au fost avute în vedere exclusiv și au prevalat, în ocuparea funcției de consilier comunicare”.

”În concluzie, nu există nici o legătură între funcția ocupată la Ministerul Educației și Cercetării și fosta mea funcție în domeniul securității naționale, ca director civil al SIE. Angajarea la Cabinetul ministrului a ținut cont exclusiv de experiența mea în domeniile jurnalismului și comunicării”, a transmis Claudiu Săftoiu. 

Potrivit unor surse bine informate, numirea lui Săftoiu la EDP nu este singulară. Și aceasta pentru că Daniela Bogdan, prietena și fina Monicăi Anisie, ar fi președinte al Consiliului de Administrație al Editurii.

623
Tagurile:
Edituri, director, Educație
Tematic
Bugetul 2020: vești bune pentru Educație, se anunță creșteri mari
Monica Anisie, mesaj pe Facebook: ”#deciziilarece”. Premieră în Educație
S-a adoptat, e oficial! Schimbări majore în Educație, toată lumea e vizată!

Profesor, despre familiile elevilor: ”Vin mituiască așa cum pot școala”

140
(reînnoit 13:41 10.08.2020)
Dumitru Borțun consideră că este important să existe și o școală a părinților, care să o dubleze pe cea instituțională, oficială. Care este vina școlii.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. ”Școala nu educă gândirea, doar dezvoltă memoria” este de părere Dumitru Borțun, doctor în filozofie și profesor universitar de ”Etică și comunicare” la Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA.

În opinia sa, o școală adevărată este cea pe porțile căreia ies caractere morale, buni cetățeni, oameni capabili să învețe singuri și pe tot parcursul vieții.

Din păcate, în România, școala nu formează i, mai rău, este doar un câmp de luptă pentru putere.

”Întâi între profesori și elevi, pe urmă între profesori și apoi între elevi, mai precis între familiile elevilor. Care vin să mituiască așa cum pot școala – ori profesorul, ori dirigintele, ori directorul – fac tot felul de investiții și de sponsorizări pentru ca notele copiilor să fie cât mai mari. Nici nu le dă prin cap formarea lor morală, spirituală”, a precizat profesorul Borțun.

Acesta susține că elevii vor să învețe nu pentru viață, ci pentru primul lor examen și că școala este, de fapt, o ”coaliție” deasupra capetelor copilului.

De asemenea, școala pregătește elevii pentru examenul de Bacalaureat, pentru Evaluarea Națională sau pentru facultate, dar, spune profesorul Borțun, instituția de învățământ nu îi pregătește pentru viață.

În ceea ce privește modelul de om pe care școala trebuie să îl ofere societății românești în următoarele decenii, sursa citată a explicat că nu se știe, întrucât sistemul le oferă numai vorbe.

De asemenea, în opinia profesorului, școala nu are viitor dacă nu va fi dublată de o școală a părinților, iar cei din România nu sunt educatori decât într-o foarte mică măsură, pentru că încă mai au mentalitatea că ei comandă, iar copilul execută/ascultă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

140
Tagurile:
familia, Părinți, elevi, Profesor
Tematic
Profesor rus: ”M-am îndrăgostit de România treptat”
Profesor, despre începerea școlii: ”Nu va exista nici un scenariu!”
Celebrul profesor Beliș: ”Pun sub semnul întrebării că sunt decese cauzate de coronavirus”
Profesor, semnal de alarmă: emisiunile Teleșcoala nu respectă programa
Profesor: Titularizarea e imorală şi inechitabilă, sursă a slabei calităţi din învăţământ

Загрузка...
Școală

Învățătoare: ”Școlile nu ar trebui deschise în condițiile actuale”

1405
Maria-Luana Rauca scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că redeschiderea școlilor ar trebui realizată treptat și lăsând deoparte dorința arzătoare a multora de a începe anul nou școlar în clase.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. Începerea noului an școlar 2020-2021 continuă să stârnească discuții, în ciuda celor trei scenarii ”colorate” prezentate de președintele Klaus Iohannis.

Profesorul pentru învățământ primar Mara-Luana Rauca scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că, indiferent de culoarea scenariului, școlile ar trebui să rămână închise.

”Nu, școlile nu ar trebui deschise în condițiile actuale indiferent de culoarea scenariului! Nu toate...poate gradual, cele care îndeplinesc absolut toate condițiile. În marile orașe și în capitală presupun că există astfel de școli sau ar putea să existe”, a scris dascălul.

În opinia sa, redeschiderea școlilor ar trebui realizată treptat și lăsând deoparte dorința arzândă a multora de a începe anul școlar în clase. Și aceasta pentru că, dincolo de pandemie, trebuie să ținem seama de faptul că vine toamna și aduce cu sine gripe și viroze, fapt care va îngreuna situația.

Spitalele, la rândul lor, nu sunt pregătite pentru iureșul de îmbolnăviri care va urma.

În aceste condiții, nu poate fi riscată viața nimănui pentru un vis frumos.

Dascălul și-a amintit de situațiile din anii trecuți când era epidemie de viroze și gripe, iar elevii lipseau masiv. În aceste condiții, se stătea pe loc cu materia până se adunau mai mulți elevi.

Nici dascălul nu era scutit de îmbolnăvire și venea șa școală cu febră și frisoane fiindcă nu avea cine să o înlocuiască. Din acest motiv se ținea departe de copii pentru a nu-i îmbolnăvi.

”Acum vorbim de un virus nou. Datele problemei se schimbă, iar noi trebuie să ne adaptăm lor”, a concluzionat cadrul didactic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1405
Tagurile:
Deschidere, școli, învățător

Загрузка...
Explozie

O explozie în Baltimore, SUA, a distrus mai multe locuințe și a făcut cel puțin o victimă

0
(reînnoit 18:56 10.08.2020)
O explozie puternică a avut loc astăzi în Baltimore, SUA, provocând distrugerea mai multor case și cel puțin un deces.

BRUXELLES, 10 aug - Sputnik. În explozia din Baltimore trei persoane au fost rănite grav, iar alte cinci au fost prinse sub dărâmături. Există deja cel puțin un deces provocat de deflagrație, iar fotografiile de la faţa locului care au ajuns în spaţiul public arată distrugerile în urma exploziei şi pe pompierii care caută victime printre moloz.

Echipele de intervenţie continuă să caute oameni, a anunțat departamentul de pompieri din Baltimore pe Twitter, adăugând că trei persoane au fost găsite în stare critică.

"Mai multe case au explodat. Cel puţin 5 persoane blocate, printre care şi copii. O alertă de prăbuşire şi de gradul doi a fost emisă", a afirmat departamentul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Explozie
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video
Carnagiu la Teheran - explozie puternică și incendiu! Mulți morți, majoritatea femei
Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut – explicație uluitoare!

Загрузка...