Эксперимент по переходу на электронные книги в средних школах

Bugetul 2020: vești bune pentru Educație, se anunță creșteri mari

1765
În anul viitor, creșterile de investiții ar urma să fie plătite din fonduri europene, iar printre cele mai ”norocoase” domenii se numără Apărarea, Educația și Internele, care ar urma să beneficieze de cele mai mari creșteri de bugete în 2020.

BUCUREȘTI, 12 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. În 2020, Guvernul se așteaptă să încaseze mai mulți bani din contribuții sociale, în timp ce pe partea de cheltuieli scade consistent dinamica costurilor de personal.

Cheltuielile totale pe care le va avea bugetul de stat pentru anul 2020 vor fi de 399,2 miliarde de lei. Veniturile așteptate sunt, potrivit Strategiei fiscal bugetare pe termen mediu, document redactat de Ministerul Finanțelor, de 358,6 miliarde de lei.

Cele mai mari creșteri de cheltuieli nominale sunt la Ministerul Apărării Naționale – cu 3,2 miliarde de lei, la Educație – cu 2,6 miliarde de lei și Interne cu 2,3 miliarde de lei. În afară de Ministerul Lucrărilor Publice, scăderi importante sunt la Agricultură, de 3 miliarde de lei, informează profit.ro

Potrivit sursei citate, bugetul Educației ar ajunge la valoarea de 30,5 miliarde de lei, înregistrându-se o creștere de 9,3 procente, însă ar stagna ca pondere în Produsul Intern Brut la 2,7%.

Această creștere vine din salariile mai mari cu 1,3 miliarde de lei decât în 2019 – de la 21,3 miliarde de lei, dar și dintr-o creștere de 1,3 miliarde de lei a capitolului alte transferuri, unde, susține profit.ro, ”nu știm ce se întâmplă”.

Și bugetul Ministerului Apărării Naționale ar urma să crească cu 18,1%.

Ministerul de Interne primește cu 13% mai mult decât în 2019 la 19,4 miliarde de lei. Aproape jumătate din sumă se duce la majorarea cheltuielilor cu personalul.

La Ministerul Transporturilor, bugetul crește cu 4,7 procente.

Cheltuielile cu proiecte europene mai mari cu 2,2 miliarde de lei la 6,6 miliarde de lei ar susține întreaga creștere de buget, inclusiv scăderile din alte zone, mai notează sursa citată.

1765
Tagurile:
Salarii, Educație, Buget
Tematic
Vișoianu, Coaliția pentru Educație: ”Există hârtii care nu sunt cerute de MEC”
Ministrul Finanțelor, adevărul despre rectificarea de la Educație
Inspecțiile școlare: ce propun sindicaliștii din Educație, discuții cu Anisie
Monica Anisie, mesaj pe Facebook: ”#deciziilarece”. Premieră în Educație
S-a adoptat, e oficial! Schimbări majore în Educație, toată lumea e vizată!
Sindicalist din Educație, adevărul despre salarii: când intră banii

Загрузка...