Imagine simbol

Salariile profesorilor: creștere masivă față de anul 2018

6851
Vești bune pentru angajații din sistemul de învățământ: salariul mediu net în sistem se află la al doilea cel mai mare nivel din istoria post-decembristă.

BUCUREȘTI, 9 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică, salariul mediu net din învățământ a ajuns în luna octombrie 2019 la nivelul de 3465 de lei, înregistrându-se o creștere cu peste 1000 de lei comparativ cu valoarea din luna februarie 2018.

Examen
© Sputnik / Александр Кряжев

Este a doua cea mai mare valoare din istoria recentă, după cea din luna iunie, când salariul mediu net a fost de 3657 de lei.

În luna octombrie 2019 în învăţământ a avut loc cea mai mare creştere faţă de luna precedentă a salariului mediu net din întreg sectorul bugetar, potrivit INS.

Mai exact, este vorba despre o creştere de 3,8%, creştere pusă de INS pe seama acordării sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice, după ce în perioada vacanţei şcolare - iulie, august - aceste sume au fost suspendate, informează edupedu.ro. 

În luna octombrie, salariul mediu net pe economie a fost de 3116 lei, cu 349 de lei mai mic decât cel din învățământ. În acest fel se înregistrează o diferență de 11 procente între cele două venituri.

6851
Tagurile:
Profesori, Salarii
Tematic
Zeci de mii de profesori au răbufnit contra elevilor cu probleme de comportament!
Monica Anisie, ministrul Educației: ”Sunt și profesori care nu mai fac față”
O vor regreta dascălii pe Andronescu? Ce vrea Anisie de la profesori
O sută de mii de profesori, dați afară? Olguța Vasilescu:”Vin vremuri grele peste România”
Profesori și elevi, în linia întâi: culisele unui război la vedere
Moraru, declarație șoc despre profesori.: Nu au voie să dea vina pe părinți
Anisie bagă spaima în profesori: încep controalele neanunțate în școli
Anisie, mesaj pentru profesori: ce se întâmplă cu clasele supra-aglomerate

Загрузка...