Imagine simbol

Fostul inspector școlar general de București, mesaj pentru dascăli după demitere

3366
(reînnoit 10:20 17.11.2019)
În locul Ioanei Mihaela Neacșu, fost inspector școlar al municipiului București, a fost numită Liliana Toderiuc Fedorca. Este prima demitere a unui inspector școlar general din mandatul Monicăi Anisie.

BUCUREȘTI, 17 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Ioana Mihaela Neacșu a ocupat funcția de inspector școlar general al municipiului București din anul 2018. Aceasta este membru al Partidului Social Democrat.

Cea care a înlocuit-o, Liliana Toderiuc Fedorca, este membru al Partidului Național Liberal, formațiune politică din care face parte și actualul ministru al Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Până acum, aceasta a ocupat funcția de inspector școlar general adjunct al municipiului București.

Numele Mihaelei Neacșu a fost vehiculat pentru funcția de ministru al Educației după ce, în luna august, Ecaterina Andronescu a fost demisă de Viorica Dăncilă, în urma declarațiilor făcute cu privire la cazul Caracal, informează edupedu.ro

Ioana Mihaela Neacșu este, începând cu anul 2016, consilier general al municipiului București, pot pe care l-a deținut în paralel cu șefia Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Aceasta a scris, pe pagina sa de Facebook, o postare în care anunță că mandatul său la șefia IȘMB se încheie.

”De luni începând, îmi voi încheia misiunea de inspector școlar general la București. Rămân cu neîmplinirea de a nu fi putut face tot ceea ce era necesar școlii în aceste vremuri… timpul e mereu prea scurt și nu are răbdare cu noi, iar lucrurile mari necesită nu doar pricepere și dăruire, ci și contextul și timpul potrivit”, a scris Neacșu. 

Sursa citată mai adaugă că această experiență profesională avută a transformat-o profund într-un alt om. Și aceasta fiindcă a fost pentru ea o școală a învățării binelui, a apropierii de oameni, a obligației de a face lucruri drepte dincolo de prietenii și interese, o școală a toleranței, ”uneori, chiar a umilinței… chiar dacă asta poate fi dificil de înțeles sau acceptat”.

Reamintim că Neacșu a fost numită la șefia ISMB după ce fostul inspector școlar general Ionel Florian Lixandru a fost numit secretar de stat la Ministerul Educației.

Lixandru a plecat, săptămâna trecută, din Ministerul Educației și Cercetării. 

3366
Tagurile:
București, Inspectori școlari
Tematic
Mandatul Monicăi Anisie la Educație, misiune aproape imposibilă?
Alegeri turul 2: ce vor sindicaliștii din Educație de la Dăncilă și Iohannis
Anisie nu vrea 6% din PIB pentru Educație? ”Nu am ce să fac cu banii”
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

3819
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3819

Загрузка...
Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române

Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”

535
Președintele Academiei Române susține că, de când cu pandemia, ne bâlbâim și în privința educației și contestă ideea unora potrivit căreia lecțiile online ar reprezenta o soluție salvatoare și unică.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române se întreabă, pe bună dreptate, dacă există viață civilizată și demnă, trăită în comunitate, fără educație. Acesta susține că, de când a început pandemia, ”ne cam bâlbâim și în privința educației și nu este chiar de mirare”.

Școala online, care este, pentru mulți, soluția unică și salvatoare, pentru alții este și aducătoare de profit.

În opinia sa, școala online este doar o soluție de avarie, provizorie, până la depășirea situației. Pop nu neagă însă și aspectele pozitive dobândite de la această experiență.

Cu toate acestea, școala generalizată online nu poate să fie decât temporară, iar aspectul temporar trebuie relevat mereu. Mai mult, susține sursa citată, nu se cuvine să creăm o psihoză din care să reiasă că această criză va însemna de-acum normalitatea.

Și aceasta pentru că a sugera sau a spune direct că școala online sau „hibridă” va fi permanentă de-acum încolo și că această soluție este foarte bună ”înseamnă a semăna vânt”.

”Școala online este alternativa impusă și necesară în acest moment. Am făcut școală în afara școlii din martie 2020 încoace și am constatat ușor ineficiența ei. Dovada cea mai palpabilă este faptul că materia „predată” în acele luni păcătoase nu a devenit materie de examen nicăieri, în nicio împrejurare. Guvernul a făcut bine prevăzând trei „scenarii”, dar deopotrivă guvernul și noi trebuie să tindem spre aplicarea soluției firești”, subliniază președintele Academiei Române.

Acesta subliniază că este nevoie de o structură specială a materiilor pentru perioada de pandemie și că, dacă trebuie redus numărul de ore și chiar de discipline școlare, atunci trebuie procedat în consecință, dar să fie pentru un timp limitat.

Pop este de părere că problemele școlii românești nu constau atât în numărul excesiv de mare de ore pe săptămână, în condițiile în care părinții sunt tot mai ocupați cu serviciul și nu mai sunt dispuși să le lege copiilor lor cheia de gât. Problema reală o constituie supraîncărcarea programelor școlare.

Acesta militează pentru ca școala să se facă în mod clasic, prin interacțiune.  

”Altminteri, pentru oameni, școala trebuie să fie umană, iar pentru roboți, robotizată. Există scenarii ale literaturii de anticipație care păreau de-a dreptul fantastice și care, unele, s-au adeverit. Dacă oamenii vor deveni cândva roboți sau dacă roboții vor domina lumea umană, cu oameni transformați în sclavi, în mecanisme fără voință, educația – câtă va mai fi – se va face, probabil, în chip integral, cu aparate artificiale”, a punctat președintele Academiei Române

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

535
Tagurile:
online, școală, Ioan Aurel Pop

Загрузка...
de la bière (image d'illustration)

Câte beri poți bea pe zi fără risc pentru sănătate? Filtrată sau nefiltrată?

0
Pentru a evita efectele nedorite asupra sănătății, un nutriționist rus recomandă să nu se consume mai mult de 300 de mililitri de bere pe zi. Mai spune că este mai bine să optezi pentru bere nefiltrată, obținută din produse naturale.

CHIȘINĂU, 8 aug - Sputnik. Nutriționistul Elena Solomatina recomandă, într-un interviu acordat ziarului Vetcherniaïa Moskva, să nu se bea mai mult de 300 de mililitri de bere pe zi pentru a evita problemele de sănătate.

„300 de mililitri de bere este o normă zilnică acceptabilă, care poate fi băută cu un aperitiv bun, de preferință nu gras. Nu ar trebui să bei bere pe stomacul gol, deoarece poate provoca spasme de stomac și crampe”, a spus ea pentru ziarul citat.

Potrivit acesteia, este mai bine să se acorde preferință berii nefiltrate. În plus, ea observă că această băutură poate fi bună doar dacă este făcută din produse naturale.

Consecințe dăunătoare

Cu toate acestea, nutriționistul avertizează împotriva consumului excesiv de bere, deoarece provoacă o scădere a testosteronului la bărbați. Potrivit ei, de-a lungul timpului, pe lângă binecunoscuta burtă de bere, bărbatul începe să prezinte trăsături feminine în silueta sa, ba chiar caracterul său se poate schimba: de la rezervat la mai isteric.

„Este clar că această băutură este contraindicată copiilor, gravidelor și femeilor care alăptează. Nu recomand consumul persoanelor care suferă de tulburări mentale, ale sistemului nervos, care sunt predispuși la ateroscleroză și la diabetici”, adaugă nutriționistul.

Chiar și berea fără alcool

În plus, ea avertizează că chiar și berile nealcoolice pot fi dăunătoare pentru sănătate.

„Berea fără alcool sau cu alcool scăzut are un indice glicemic ridicat, contribuie la dezvoltarea rezistenței la insulină și provoacă diabetul de tip II. În plus, a bea o băutură care nu conține nici măcar un grad de alcool este o cale directă către formarea plăcilor aterosclerotice și apariția excesului de greutate”, explică ea pentru ziar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
sănătate, Bere

Загрузка...