Monica Cristina Anisie

E oficial! Monica Anisie a făcut anunțul, profesorii se vor bucura!

3493
(reînnoit 11:59 16.11.2019)
Ministrul Educației și Cercetării a transmis cadrelor didactice vestea mult așteptată legată de începerea procesului debirocratizării sin învățământ.

BUCUREȘTI, 16 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Încă din timpul audierilor din comisia de specialitate, Monica Anisie precizase că una dintre măsurile pe care le va adopta de urgență când va ajunge la cârma Ministerului Educației și Cercetării va fi debirocratizarea activității didactice.

Monica Anisie s-a ținut de cuvânt, iar aseară a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook adresat educatorilor, învățătorilor și profesorilor.

”Vă informez că am semnat ordinul prin care vreau ca munca dumneavoastră să fie eficientă și centrată pe elev! O comisie alcătuită din persoane din toate mediile educaționale va ”tăia hârtiile” care vă îngreunează munca!”, a scris Monica Anisie. 

Începutul semestrului al doilea este termenul limită pentru finalizarea consultării publice.

Demnitarul a precizat că este alături de cadrele didactice, că le respect pentru tot ceea ce fac.

De asemenea, a făcut publică adresa de e-mail de serviciu unde i-a rugat pe toți oamenii din sistemul de învățământ să îi transmită problemele care le îngreunează munca. Adresa este monica.anisie@edu.gov.ro .

Internauții au rugat-o pe Anisie ca, de acum înainte, ca urmare a acestei  debirocratizări, să rămână doar comisiile ce se implică direct în educarea și instruirea elevilor, iar hârtiile pot exista în școală într-un singur exemplar, deoarece fiecare cadru didactic le ar în format electronic.

”Eficiența activității unei școli se observă în comportamentul și rezultatele elevilor în timpul școlarității și după ieșirea din școală, nu în dosarele comisiilor”, a scris un cadru didactic.

3493
Tagurile:
Profesori, Monica Anisie
Tematic
Anisie nu glumește: pune în practică un proiect al Ecaterinei Andronescu
Anisie, anunț șoc: ”Ne gândim și la profesorii care vor rămâne fără catedră”
Anisie bagă spaima în profesori: încep controalele neanunțate în școli
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

400
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

400

Загрузка...
Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române

Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”

378
Președintele Academiei Române susține că, de când cu pandemia, ne bâlbâim și în privința educației și contestă ideea unora potrivit căreia lecțiile online ar reprezenta o soluție salvatoare și unică.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române se întreabă, pe bună dreptate, dacă există viață civilizată și demnă, trăită în comunitate, fără educație. Acesta susține că, de când a început pandemia, ”ne cam bâlbâim și în privința educației și nu este chiar de mirare”.

Școala online, care este, pentru mulți, soluția unică și salvatoare, pentru alții este și aducătoare de profit.

În opinia sa, școala online este doar o soluție de avarie, provizorie, până la depășirea situației. Pop nu neagă însă și aspectele pozitive dobândite de la această experiență.

Cu toate acestea, școala generalizată online nu poate să fie decât temporară, iar aspectul temporar trebuie relevat mereu. Mai mult, susține sursa citată, nu se cuvine să creăm o psihoză din care să reiasă că această criză va însemna de-acum normalitatea.

Și aceasta pentru că a sugera sau a spune direct că școala online sau „hibridă” va fi permanentă de-acum încolo și că această soluție este foarte bună ”înseamnă a semăna vânt”.

”Școala online este alternativa impusă și necesară în acest moment. Am făcut școală în afara școlii din martie 2020 încoace și am constatat ușor ineficiența ei. Dovada cea mai palpabilă este faptul că materia „predată” în acele luni păcătoase nu a devenit materie de examen nicăieri, în nicio împrejurare. Guvernul a făcut bine prevăzând trei „scenarii”, dar deopotrivă guvernul și noi trebuie să tindem spre aplicarea soluției firești”, subliniază președintele Academiei Române.

Acesta subliniază că este nevoie de o structură specială a materiilor pentru perioada de pandemie și că, dacă trebuie redus numărul de ore și chiar de discipline școlare, atunci trebuie procedat în consecință, dar să fie pentru un timp limitat.

Pop este de părere că problemele școlii românești nu constau atât în numărul excesiv de mare de ore pe săptămână, în condițiile în care părinții sunt tot mai ocupați cu serviciul și nu mai sunt dispuși să le lege copiilor lor cheia de gât. Problema reală o constituie supraîncărcarea programelor școlare.

Acesta militează pentru ca școala să se facă în mod clasic, prin interacțiune.  

”Altminteri, pentru oameni, școala trebuie să fie umană, iar pentru roboți, robotizată. Există scenarii ale literaturii de anticipație care păreau de-a dreptul fantastice și care, unele, s-au adeverit. Dacă oamenii vor deveni cândva roboți sau dacă roboții vor domina lumea umană, cu oameni transformați în sclavi, în mecanisme fără voință, educația – câtă va mai fi – se va face, probabil, în chip integral, cu aparate artificiale”, a punctat președintele Academiei Române

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

378
Tagurile:
online, școală, Ioan Aurel Pop

Загрузка...