Monica Cristina Anisie

Anisie nu glumește: pune în practică un proiect al Ecaterinei Andronescu

12359
(reînnoit 19:58 12.11.2019)
Ministrul Educației și Cercetării a anunțat că proiectul privind debirocratizarea activității didactice, măsură pe care a anunțat-o încă din timpul audierilor din comisia de specialitate, va fi pus curând în dezbatere publică.

BUCUREȘTI, 12 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie a explicat că, în această săptămână, proiectul de debirocratizare a activității didactice va fi pus în dezbatere publică.

Demnitarul a reamintit că acest mandat este dedicat elevilor și că în centrul preocupărilor sale va fi binele copilului. De asemenea, Anisie a subliniat că dorește și degrevarea profesorilor de componenta birocratică a activității.

”În acest scop, la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale va fi înfiinţată o comisie formată din cadre didactice şi reprezentanţi ai partenerilor sociali. Această comisie va analiza propunerile tuturor celor interesaţi de existenţa unui sistem de învăţământ performant", a afirmat ministrul într-o videoconferinţă cu inspectorii şcolari judeţeni şi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului București, potrivit agerpres.ro.

Sputnik a scris, însă, că problema ridicată de Anisie referitoare la debirocratizarea sistemului educațional nu este nouă, ea fiind, de altfel, și un obiectiv al mandatului Ecaterinei Andronescu.

12359
Tagurile:
Proiect, Ecaterina Andronescu, Monica Anisie
Tematic
BAC și Evaluare Națională 2020: Anisie, despre testele grilă
O vor regreta dascălii pe Andronescu? Ce vrea Anisie de la profesori
Monica Anisie, ministrul Educației: ”Sunt și profesori care nu mai fac față”

Загрузка...