E oficial, mâine și luni! Se scurtează cursurile școlare

4570
(reînnoit 18:41 07.11.2019)
Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marina Manea, care a precizat că motivul îl reprezintă organizarea alegerilor prezidențiale.

BUCUREȘTI, 7 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Duminică, 10 noiembrie, are loc primul tur al alegerilor prezidențiale. În toate școlile din București sunt secții de votare.

Potrivit Marinei Manea, 70% dintre unitățile de învățământ din București au programul scurtat vineri și luni, pentru că trebuie pregătită logistica necesară alegerilor.

Astfel, vor fi scurtate atât orele, cât și pauzele, în 418 școli și grădinițe din Capitală.

”Sunt și grădinițe, dar puține, comparativ cu școlile. Fiecare unitate de învățământ a stabilit, prin Consiliul de Administrație, oportunitatea scurtării programului. Școlile ne-au anunțat pe noi, iar noi am estimat procentul acesta”, a explicat Manea, potrivit edupedu.ro.

Cum vor ști părinții dacă unitatea de învățământ la care au înscriși copiii își vor scurta cursurile? Manea a explicat că școlile și grădinițele respective au obligația să anunțe, prin profesori diriginți, copiii și pe părinții lor cu privire la decizia școlii.
4570
Tagurile:
Cursuri, Școală
Tematic
Scandal monstru în Educație! E vorba de bani: părinții, nemulțumiți!
Rezidențiat 2019: dezastru în Sănătate și Educație. Când se va susține
Șocant: veniturile românilor se duc o treime pe mâncare și băutură, 0,6% pe educație
Creșterea salariilor profesorilor, impact direct asupra scumpirii serviciilor din Educație
Monica Anisie, propusă la Educație, a primit aviz favorabil în Parlament

Загрузка...