Școală

Scandal! Inspectoratul Școlar acuză profesorii, la început de an școlar!

198
Probleme mari în învățământul din Bistrița-Năsăud, acolo unde există suspiciunea că profesorii din județ nu îi pot învăța pe aproape jumătate dintre elevi nici măcar… tabla înmulțirii.

BUCUREȘTI, 6 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Procentul celor care nu au reușit să promoveze cu note peste 5 probele din cadrul Evaluării Naționale 2019 este de 40% în Bistrița Năsăud.

Inspectorul școlar general, Camelia Tabără, le-a transmis cadrelor didactice faptul că așteaptă mai mult de la ele. Aceasta a precizat că, la nivel de gimnaziu, 40% dintre copii nu au nivelul de achiziții elementar și minimal și că la matematică nota 5 se putea lua foarte ușor.

”E inadmisibil! Acești copii au fost opt ani în școală și cineva nu și-a făcut treaba. Nu mai putem auzi motive de genul: copiii nu învață! Copiii trebuie să achiziționeze în clasă nivelul de cinci, scris, citit, socotit la nivelul ciclului primar și achizițiile fundamentale și de bază la nivelul ciclului gimnazial”, a precizat Tabără

Aceasta a adăugat că, în conformitate cu legea calității, la întrebarea referitor la vinovați trebuie să răspundă fiecare dascăl plătit pentru această misiune și că, dacă e să analizăm onest, 40% din activitate nu se validează cu rezultatele finalului de ciclu.

Inspectorul școlar general a solicitat informații referitoare la ce s-a întâmplat cu absolvenții, dacă aceștia au urmat sau nu un traseu profesional în funcție de profilul pe care l-au urmat la școală, în scopul obținerii unei imagini mai clare asupra eficienței pe care o are sistemul de învățământ.

198

Загрузка...