școală

An școlar 2019-2020: ce așteaptă profesorii se întâmple

719
Marian Cîrlig, învățător la Școala Gimnazială ”Dimitrie Ion Ghica” din județul Călărași a prezentat o serie de măsuri care, din punctul său de vedere, ar trebui luate în educație.

BUCUREȘTI, 6 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Dascălul a explicat că sunt multe măsuri care ar trebui luate în sistemul de educație românesc, pornind de la eliminarea dreptului celor care nu iau nota cinci la titularizare de a mai ocupa posturi în învățământ și mărirea costului standard/elev până la introducerea bacalaureatului diferențiat și evaluarea periodică a cadrelor didactice.

Cîrlig nu a trecut cu vederea nici deciziile greșite care s-au luat în educație de-a lungul vremii, dar nici faptul că unele măsuri au fost aplicate deficitar.

În opinia sursei citate, mijloacele de recompensare pe care consiliul de administrație să le aibă la îndemână pentru motivarea personală a angajaților – salarii de merit, fonduri de premiere – ar trebui reintrodusă.

Inserția profesională a debutanților în învățământ ar trebui făcută prin folosirea corpului profesorilor-mentori.

O altă măsură enumerată de învățător este modificarea fișei postului cadrului didactic, astfel încât să se pună un accent mai mare pe folosirea tehnologiei în lecție, a strategiilor didactice interactive, a elementelor de originalitate  și creativitate, a unei evaluări diversificate și transparente, a folosirii platformelor de învățare și evaluare, a învățării colaborative clasice dar și în mediul virtual sincron sau asincron, a relației de colaborare cu familia, precizează sparknews.ro

Sursa citată a mai menționat că își dorește ca școlile să asigure programe tip școală de vară în perioada vacanței elevilor, iar acestea să fie organizate și supravegheate de cadrele didactice din școală.

În același timp, corpul profesoral ar trebui să se regăsească în ministrul său, sistemul având de suferit din pricina schimbărilor dese de șefi de la MEN, oameni care nu prea cunosc problemele sistemului.

719

Загрузка...