Viorica Dăncilă

Ce se întâmplă cu reforma în educație? Anunțul premierului Dăncilă

2621
Șefa Executivului a declarat, în cadrul CEx al PSD, că vrea educație și sănătate pentru fiecare român și a prezentat viziunea sa despre învățământul românesc.

BUCUREȘTI, 26 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Viorica Dăncilă a explicat că reformele în educație și sănătate trebuie susținute și că este nevoie de servicii medicale de calitate atât la sate, cât și la orașe.

”Avem nevoie de un act educațional modern, capabil să dea României noile generații de tineri profesioniști. Reforma în sănătate a început prin numeroasele proiecte de investiții pentru dotarea spitalelor cu aparatură performantă și creșterea salariilor personalului medical”, a punctat premierul

Sursa citată a adăugat că dorește ca medicii să rămână în țară și că românii sunt îngrijiți și respectați în România.

”Voi da substanță reformei în educație. Am început prin creșterea salariilor profesorilor. Am construit creșe și grădinițe noi, am modernizat unități de învățământ, am adus fonduri europene pentru creșterea calității învățământului superior”, a explicat Dăncilă.

Aceasta a adăugat că este nevoie de o modernizare autentică, de stabilitate în sistem și de întreruperea ciclului nesfârșit de reforme și viziuni. În România, a precizat sursa citată, educația trebuie să facă saltul spre un sistem modern, o viziune pe termen lung și un program coerent.

Viitoarele generații de tineri profesioniști trebuie pregătiți să ducă România mai departe, a încheiat premierul.

2621
Tagurile:
Reformă, Viorica Dăncilă

Загрузка...