Examen

Bac 2019 toamna: modele de subiecte la Limba și Literatura Română

1058
Potrivit calendarului examenului de bacalaureat 2019, miercuri, 21 august, începe sesiunea a doua a acestui concurs.

BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Peste numai două zile este programată, în conformitate cu calendarul examenului de bacalaureat 2019 elaborat de Ministerul Educației Naționale, proba E a) – proba scrisă de Limba și Literatura Română.

La această sesiune a examenului de bacalaureat participă absolvenții care nu au participat la sesiunea anterioară sau care nu au reușit să promoveze probele în sesiunea iunie-iulie 2019.

Subiectele pentru probele scrise de examen sunt elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare și se stabilesc ținându-se seama de mai multe criterii. Este vorba, printre altele, de faptul că trebuie să fie în concordanță cu programele școlare și cu programele de bacalaureat, aprobate și publicate de MEN, să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare și abstractizare, să permită tratarea lor în timpul acordat candidaților pentru rezolvarea la probele scrise, adică trei ore.

Modelele de subiecte pentru proba de Limba și Literatura Română pot fi descărcate de aici

Miercuri, Sputnik va publica subiectele pe care le-au avut de rezolvat candidații, imediat ce acestea vor fi făcute publice de Ministerul Educației Naționale.

1058
Tagurile:
bacalaureat 2019, bacalaureat, BAC
Тема:
BAC 2019: calendar, subiecte, bareme (69)

Загрузка...