Ecaterina Andronescu

Andronescu recunoaște: care este cea mai mare nenorocire a învățământului

1617
(reînnoit 09:43 13.08.2019)
Fostul ministru al Educației Naționale spune că schimbarea șefilor de la învățământ reprezintă o adevărată catastrofă pentru sistem.

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Ecaterina Andronescu este de părere că sistemul de învățământ a evoluat comparativ cu acum 30 de ani, chiar dacă aceasta nu a fost, neapărat, pe măsura așteptărilor noastre.

Cu toate acestea, a precizat că nu este corect să vorbim numai de rău sistemul de învățământ din țara noastră. Și aceasta fiindcă universitățile din străinătate caută absolvenți de liceu din România ”cu o perseverență aproape diabolică”.

Cea mai mare problemă a sistemului de educație românesc este, însă, alta, și se află chiar la vârf.

”Cea mai mare nenorocire a sistemului de învățământ este schimbarea miniștrilor. Pentru că tu, ca ministru, nu poți să-ți duci proiectele la bun sfârșit. Începi o mulțime de lucruri, vine altcineva după tine, șterge ce ai făcut tu sau nu-și mai aduce aminte și lucrurile stagnează în cel mai fericit caz”, a explicat Ecaterina Andronescu, într-un interviu acordat evz.ro

Aceasta a precizat că ghinionul său a fost faptul că nu a avut nici măcar un mandat întreg și că singurul mai lung a fost de doi ani și jumătate, timp în care a făcut proiecte de care e foarte mândră. Este vorba despre informatizarea școlilor, despre proiectele sociale, despre faptul că a adus în sistem 800 de microbuze, a reabilitat cam 3500 de școli din proiecte cu Banca Mondială.

”Nu aș vrea să uit nici de contribuția mea la fiecare lege a învățământului pentru că, dacă astăzi vorbim în mediul academic de autonomie universitară, atât cât este ea, ea este introdusă în lege în mandatul meu de deputat”, a declarat Andronescu.

1617
Tagurile:
Ecaterina Andronescu
Tematic
Iohannis a semnat revocarea Ecaterinei Andronescu! Cine preia interimatul funcției
Ecaterina Andronescu: ”Sunt profesori cărora nu le pasă de elevi”
Odată cu Andronescu pleacă și 1,03 miliarde lei de la învățământ

Загрузка...