Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu: ”Sunt profesori cărora nu le pasă de elevi”

3360
Fostul ministru al Educației a explicat că, pe lângă profesorii dedicați, sunt și unii care nu fac cinste meseriei – explicații despre titularizare 2019.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Ecaterina Andronescu a explicat că, în cele câteva luni în care a condus Ministerul Educației Naționale, a luat câteva măsuri legate de formarea profesorilor.

”Sunt profesori dedicați, cu vocație, pe care îi prețuiesc enorm, dar sunt și profesori cărora nu le pasă de elevi. Că altfel nu-mi explic faptul că avem 27 de licee în care procentul de promovare a Bacalaureatului este între 0-5%, ceea ce e incalificabil”, a punctat Andronescu, într-un interviu acordat evz.ro

Fostul ministru a precizat că, atunci când s-a făcut Legea salarizării, l-a rugat pe ministrul Muncii de atunci să găsească o cale de a diferenția, de a răsplăti munca dascălilor după cum este prestația fiecăruia la clasă, însă nu a reușit.

În ceea ce privește examenul național de titularizare 2019, Andronescu spune că a considerat că este bine să impună un prag. Astfel, cei care au luat note mai mici de 5 să nu mai intre ca suplinitori în sistemul de învățământ.

Fostul ministru spune că, după această declarație a fost sunată de premierul Viorica Dăncilă și certată că își permite să lase 600.000 de profesori fără locuri de muncă din toamnă.

”Nu știu cine i-a furnizat această cifră. I-am explicat că în tot sistemul de învățământ au fost 215.000 de posturi și că cei care se află în situația cu note sub 5 sunt 3700.. Totuși, la următoarea noastră întâlnire, domnia sa mi-a cerut să schimb ordinul și să îi scot din această ecuație inclusiv pe cei 3700. Am anumite standarde sub care nu pot să cobor, iar aceasta probabil a fost una din supărări”, a explicat Ecaterina Andronescu.

3360
Tagurile:
Elevi, Profesori, Ecaterina Andronescu
Tematic
Andronescu dă cărțile pe față – Ce a făcut la MEN
Iohannis a semnat revocarea Ecaterinei Andronescu! Cine preia interimatul funcției
Odată cu Andronescu pleacă și 1,03 miliarde lei de la învățământ

Загрузка...