Elev

Guvernul își bate joc de elevi. Câți bani sunt alocați pentru un școlar

145
(reînnoit 19:25 02.08.2019)
Ieri, Executivul a anunțat aprobarea unui buget de 540.474 mii de lei în vederea implementării ”Programului pentru școli” în anul școlar 2019-2020.

BUCUREȘTI, 2 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Copiii preșcolari și elevii din ciclurile primar și gimnazial vor primi, în baza acestui program, fructe, legume, lapte și produse lactate, precum și produse de panificație.

La un calcul simplu se observă că, zilnic, unui copil îi revine suma de 1,6 lei. Într-un an școlar, un elev va beneficia de suma de 281,5 lei.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat alocarea bugetului pentru ”Programul pentru școli”.

”Tot astăzi, asigurăm fondurile necesare pentru implementarea Programului pentru școli, în anul școlar 2019-2020, de care vor beneficia aproximativ 1,9 milioane de copii. Prin acest program, preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial vor beneficia în timpul pauzelor de fructe, legume, lapte și produse lactate, produse de panificație, dar vor fi și învățați cu privire la obiceiurile alimentației sănătoase”, a declarat Dăncilă, potrivit edupedu.ro

Banii sunt asigurați de la bugetul de stat și din fonduri europene. Este un program care se derulează de mai mulți ani, care va fi implementat în continuare, a dat asigurări premierul Viorica Dăncilă.

145
Tagurile:
Buget, Școala, Guvernul
Tematic
Marea Britanie: elevi suspendaţi de la cursuri pentru „comportament homofob” - caz şocant
Repartizare liceu 2019: câți elevi au intrat în prima etapă-date oficiale
Admiterea la liceu în România pentru elevii din Republica Moldova
Stimulente financiare de la stat pentru elevi – cine beneficiază
Statul dă bani elevilor să meargă la școală: despre ce sume e vorba

Загрузка...