Copii

Avertizarea psihologilor: această greşeală comună frânează grav dezvoltarea copilului

223
Cercetări efectuate pe scară largă arată care este cea mai frecventă greşeală pe care o fac astăzi părinţii în educaţia copiilor şi din cauza căreia cei mici nu se mai dezvoltă cognitiv normal şi au rezultate slabe la şcoală.

BUCUREŞTI, 2 aug, Sputnik – Doina Crainic. Multe familii au adoptat modelul american de comportament şi stil de viaţa, copiii fiind lăsaţi de timpuriu în faţa computerelor, făcând cunoştinţă de timpuriu cu lumea virtuală, a jocurilor video.

Examen
© Sputnik / Евгений Епанчинцев

Mulţi copii americani merg la şcoală de la 5-6 ani fără a fi capabili să se exprime coerent, vorbirea lor este monosilabică şi nu înţeleg nici cele mai simple instrucţiuni, spun psihologii în cartea „Educarea copilului: sfaturi ale duhovnicilor și psihologilor ortodocși”, citată de Doxologia.

„Cercetări pe scară largă au arătat că aceasta este urmarea izolării timpurii a copiilor de părinţi, a lipsei contactelor emoţionale, a comunicării reale, a petrecerii împreună a timpului, a lucrurilor făcute împreună, a jocurilor în comun adecvate vârstei şi scopurilor educaţionale urmărite”, potrivit autorilor cărţii citate.

Autorii atrag atenţia că printre cei mai importanţi factori care frânează dezvoltarea copiilor este captivarea acestora de către televizor şi calculator. Lăsarea copiilor în faţa ecranelor îi poate mulţumi pe părinţi, fiindcă asta le oferă mai mult timp pentru a se ocupa de treburile lor. Însă acest lucru are un efect nociv grav asupra dezvoltării micuţilor, iar dacă problemele apar când copiii au vârste fragede, ele pot deveni ireversibile.

„Urmările acestei «educaţii» sunt însă deplorabile. La copiii care s-au împătimit de la o vârstă fragedă de aceste console de jocuri video [folosite deseori de copiii americani] nu sunt dezvoltați lobii frontali ai creierului. Dacă aceştia nu sunt aduşi la nivelul normal de dezvoltare până la vârsta de cinci-şapte ani, timpul pierdut nu se mai poate recupera. Astfel are loc formarea unor oameni cu funcţii psihice superioare insuficient dezvoltate”, avertizează psihologul rus Irina Karpenko.

223
Tagurile:
psiholog
Tematic
Iohannis a semnat: statul dă bani pentru copii. Care sunt condițiile
Director de creșă, despre bătaia copiilor. Cum să procedeze părinții
Șerban Nicolae, intervenție dură: ”Sunt copii morți? Știu exact vinovații și pedepsele!”
Copiii din România, în pericol! Risc major de îmbolnăvire și chiar moarte!

Загрузка...