Ecaterina Andronescu

Andronescu a făcut anunțul: trimite Corpul de Control al MEN în școli

7945
Timp de o lună, unitățile de învățământ de la nivelul întregii țări sunt ținta unor controale venite tocmai de la vârful educației.

BUCUREȘTI, 1 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Educației Naționale anunță că, începând de astăzi și până la finalul lunii în curs, instituția derulează în unitățile de învățământ o inspecție tematică. Aceasta va fi dublată de o analiză de risc privind evoluția situației școlare a elevilor din învățământul gimnazial, de la înscrierea în clasa a V-a, în anul școlar 2015-2016, până la susținerea Evaluării Naționale din anul școlar 2018-2019.

Astfel, în următoarea perioadă, experţii din Corpul de control al ministrului Educației Naționale vor analiza situația școlară a elevilor promovați, corigenți, repetenți, cu situație școlară neîncheiată și transferați în cadrul metodologic, în anii școlari selectați, la nivelul unităţilor de învăţământ din toată țara, informează edu.ro

Reprezentanții Ministerului Educației Naționale spun că obiectivele acestei inspecții/analize de risc sunt identificarea grupurilor defavorizate de elevi care se află în risc de abandon școlar, dar mai urmărește și prevenirea excluziunii școlare, precum și reducerea/remedierea erorilor din documentele școlare.

De altfel, astăzi, conducerea Ministerului Educației Naționale a susținut o videoconferință cu inspectorii școlari generali din teritoriu, în cadrul căreia au fost informați despre derularea acestei inspecții tematice, dar și despre alte teme de interes. Este vorba despre pregătirea începutului anului școlar prin verificarea stadiului lucrărilor de reparație, modernizare și igienizare a unităților de învățământ. Și aceasta pentru că. prin H.G. nr. 363/2019 au fost nominalizate școlile care vor beneficia de fonduri de la bugetul de stat, în scopul realizării investițiilor necesare aducerii grupurilor sanitare la standardele în vigoare pentru obținerea autorizației sanitare de funcționare, notează MEN pe pagina sa de Facebook

O altă temă a fost participarea la apelul de proiecte pentru educație ”A doua Șansă”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman.

7945
Tagurile:
Ministerul Educației Naționale, Corpul de control, Ecaterina Andronescu
Tematic
Doamnă ministru Andronescu, felicitări! În sfârșit, faceți curățenie în sistem!
Acuze dure: Andronescu a făcut “o mârlănie fără margini”
Andronescu are timp să schimbe metodologia? Lămuriri de ultimă oră
Titularizare 2019, rezultate. Tăcerea doamnei Andronescu
Premierul Dăncilă, solicitare oficială către Andronescu: schimbare majoră
Andronescu, clarificări în scandalul momentului. Când va începe școala

Загрузка...