Viorica Dăncilă

Unii părinți, patronatele din turism și Dăncilă fac praf învățământul

924
(reînnoit 09:47 01.08.2019)
Problema schimbării datei la care ar urma să înceapă anul școlar 2019-2020, deși aceasta a fost stabilită prin ordin de ministru și se află în Monitorul Oficial arată că nimeni nu dă doi bani pe Educație.

În plin scandal legat de cazul Caracal, în țărișoara noastră s-a mai ivit o problemă de interes global. Este vorba despre schimbarea datei la care ar urma să înceapă noul an școlar, adică să se mute de pe 9 septembrie, cum este deja stabilit, pe 16 septembrie.

Problema a mai fost pusă pe tapet în primăvara acestui an, însă ministrul Ecaterina Andronescu nu a renunțat la data de 9 septembrie.

În schimb, ieri, premierul Dăncilă i-a cerut ministrului Andronescu să ia în calcul începerea anului școlar în data de 16 septembrie, convinsă fiind că este încă o măsură așteptată de elevii din România.

Cât de așteptată de elevii din țară era această măsură s-a văzut mai târziu, când Federație Elevilor din România i-au cerut premierului să se axeze pe problemele importante ale sistemului de învățământ, cum ar fi bursele sau transportul.

La rândul său, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar a atras atenția că decizia actualei structuri a anului școlar aparține tuturor celor calificați: IȘE, MEN, CNE, AEC, FNAP, Sindicatele profesorilor.

Ce spune o asemenea solicitare? Că, practic, nu interesează pe nimeni școala sau elevul. Că s-a dus demult povestea cu centrarea pe elev, că mai marii țării nici măcar nu se mai obosesc să ne mintă că educația e prioritate națională și acționează în funcție de interese și, poate, de presiuni.

Părinții care doresc schimbarea datei noului an școlar dovedesc o totală lipsă de respect față de decizia factorilor implicați și față de sistemul de învățământ în general. Tot ei sunt cei care strigă, apoi, cu toată puterea, că nu se face carte și că, vezi Doamne, ce mare nenorocire se va întâmpla în România dacă se închid școlile o zi din cauza vremii nefavorabile.

Vin apoi cu pseudo exemple cine știe de unde care arată că suntem o țară înapoiată, nu una ”ca afară”.

Corect. Nu suntem și nu vom fi niciodată o țară ”ca afară”, pentru că acolo nu s-ar schimba data începerii anului școlar la presiunea unor părinți și a patronatelor din turism.

Ecaterina Andronescu nu ar trebui să cedeze. Ar trebui să rămână la data de 9 septembrie 2019 ca zi pentru deschiderea noului an școlar.

Părinții care vor să își mai distreze copiii o săptămână o vor face pe răspunderea lor. Să își asume. Și, slavă Domnului, și până acum își mai prelungeau ei vacanța…

Dacă luni se va lua decizia de schimbare a datei de începere a noului an școlar, atunci putem pune cruce definitiv învățământului românesc, care ar dovedi că nu mai există decât în teorie și, câ, în practică, este un veritabil sat fără câini…

924
Tagurile:
Părinți, Viorica Dăncilă, patronate
Tematic
Viorica Dăncilă a cerut măsuri extraordinare și a spus cel mai mare adevăr!
Premierul Dăncilă, solicitare oficială către Andronescu: schimbare majoră
Lovitură de teatru pentru România și Guvernul Dăncilă! Demisie neașteptată!
Sorin Câmpeanu

Sorin Câmpeanu, măsuri de ultimă oră lămuriri pentru elevi și profesori

1948
Urmare a deciziei restrângerii claselor de liceu în anul școlar 2021 – 2022, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat și explicat câteva măsuri importante

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns mai multor întrebări privind alte măsuri după cea de micșorare a numărului de elevi din clase.

Ministrul a răspuns afirmativ, precizând că pentru liceu ”sunt în dezbatere planurile cadru, mai exact disciplinele și numărul de ore alocat săptămânal fiecărei discipline”.

În privința consultării publice, aceasta urmează să se încheie pe 31 ianuarie, ceea ce ministrul consideră a fi ”foarte târziu”.

Dar, spune ministrul, ”Important este, dacă-i târziu, măcar să avem un rezultat bun. Dacă n-avem un rezultat bun, poate nu este bine să schimbăm curicula – iar dacă n-avem o variantă mai bună față de planurile cadru în vigoare, este bine să ne mai gândim”.

La întrebarea dacă există spațiul necesar pentru necesarul de încă 1.000 de clase în liceele din România pentru respectarea măsurii micșorare a numărului de elevi (din clase), Sorin Cîmpeanu răspunde ferm: ”Este spațiu!”.

Explicația: ”această promoție, care va începe clasa a IX-a în toamnă, este o promoție mai mică pentru că sunt acei elevi care au fost splitați în clasa pregătitoare și clasa I”.

”Este un moment nefericit din perspectivă bugetară, dar din perspectiva realităților din educație și a efectivelor de elevi, am considerat că dacă ratăm acest moment de micșorare a numărului de elevi din clasă este greu să vină un moment mai propice”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat că acest demers trebuie făcut la început de ciclu. ”Sigur că ne-am gândit și la clasa pregătitoare și la clasa a V-a, sperăm ca anul viitor să putem implementa și la acest nivel reducerea de elevi din clasă”, declarat Cîmpeanu, consemnează DC News.

1948
Tagurile:
Profesori, Elevi, Sorin Cîmpeanu

Загрузка...
Один день ученика в пандемии

În atenția Ministerului Educației: prezență cumpărată de pe net

522
Un anunț de pe celebra platformă de vânzări dă speranțe elevilor care nu vor să își ”piardă” timpul la orele online, dar vor să aibă prezențe, astfel încât să nu întâmpine nici o problemă cu profesorii.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. ”Fac prezența la orele online”. Așa sună un anunț publicat pe OLX , care dă speranțe elevilor chiulangii că vor fi la același nivel cu colegii lor conștiincioși.

Vânzătorul a pus și preț – 5 lei și, evident, un număr de telefon la care să poată fi contactat.

L-am sunat și m-am recomandat a fi o elevă de clasa a XII-a care vrea să aibă mâine niște prezențe la ore. Mai exact, mă ”interesa” să fiu prezentă la Matematică, Biologie, Geografie și Limba Franceză.

Redau mai jos dialogul cu vânzătorul de prezențe:

Georgiana Arsene: ”Mă interesează niște prezențe”

Vânzătorul: ”De la ce oră?”

Georgiana Arsene: ”De la 9-12”

Vânzătorul: ”Mâine?”

Georgiana Arsene: ”Da, mâine.”

Vânzătorul: ”Se poate. Cum funcționează la voi? Profesorii ce fac?”

Georgiana Arsene: ”Păi… unii țin camera deschisă, alții nu… E așa mai lejer, dar eu trebuie să am prezențele”

Vânzătorul: ”Asta știu. Păi, eu o să pot să fac doar din chat-ul aplicației”

Georgiana Arsene: ”Cu banii cum facem?”

Vânzătorul: ”Vă dau IBAN-ul meu. Ar fi ok?”

Mi-a mai cerut, apoi, numele – ca să știe cum intră și cui îi face prezența.

Georgiana Arsene: ”Tu cum o să faci? Îți dai seama, nu vreau să am probleme, să se prindă…”

Vânzătorul: ”N-are cum să se prindă, că eu fac schema asta cu alți colegi și merge”, mi-a dat asigurări vânzătorul.

Acesta a dorit să mai știe cam ce întrebări voi primi a doua zi ca să fie atent. Prețul ar fi mai mare, evident, pentru o oră întreagă.

Scopul acestui material nu este sancționarea vânzătorului. Dimpotrivă. Acțiunea lui ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei din Ministerul Educației.

Băiatul în cauză ar putea oferi multe informații despre felul în care se face școală online.

Intenția ministrului Educației de a plăti profesorii care fac ore remediale ar trebui să se bazeze și pe faptul că în România se cumpără prezențe la ore.

522
Tagurile:
Ministerul Educației
Tematic
Rezultate bac 2019, sesiunea a II-a: când se afișează primele note
Tunegaru: ”Școala s-a rupt de elevi”
Părinții: ”Domnilor profesori, respectați-vă statutul. Nu dați note după nume…”

Загрузка...
Спецпроект Обучение планшетной грамоте для людей старшего возраста в Москве

Cum facem bani cu ajutorul rețelelor de socializare?

0
(reînnoit 17:52 23.01.2021)
Vadim Cușnir, manager al comunității Social Media în Culise, a vorbit în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal” despre tehnicile eficiente de promovare a startup-rilor pe rețelele de socializare.
Cum să facem bani cu ajutorul rețelelor de socializare?

Utilizate eficient, rețelele de socializare ne ajută să vindem un produs, să facem mai mulți bani sau să devenim renumiți. Pentru aceasta este suficient să aplicăm simple tehnici de marketing, să transmitem mesaje coerente și ingenioase și să avem răbdare. Despre pașii care trebuie urmați, în acest scop, a vorbit în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, Vadim Cușnir, manager al comunității Social Media în Culise.

Persoanele care încep afaceri mici sunt încurajate să facă, periodic, live-uri pe rețelele de socializare. Această tehnică atrage atenția publicului care, ulterior, va solicita sau va recomanda produsul sau serviciul promovat.

”Există așa o persoană care se numește Corina. Ea face cursuri de engleză. În decurs de jumătate de an a devenit cunoscută în Chișinău datorită live-rilor pe rețeaua de socializare. O dată în săptămână ea făcea un live și vorbea despre activitatea ei. În prezent, ea este tăguită de fiecare dată când cineva se interesează despre cursuri de limba engleză. Ce a ajutat-o pe ea? Faptul că făcea constant live și vorbea despre activitatea ei”, a povestit Vadim Cușnir.

Storytelling este o altă tehnică de promovare eficientă a unei activități pentru rețelele de socializare. Aceasta reprezintă o poveste despre activitatea unei persoane sau instituții, relatată simplu și captivant.

”Povestești de ce ești implicat în această activitate. Vorbești despre dificultățile prin care ai trecut, cu ce provocări te confrunți și care este feedback-ul clienților. Este cea mai ușoară metodă de a atrage atenția. Textul trebuie să fie scurt și să respecte acea structură predată în școală:  introducere, cuprins și încheiere. Începutul unui storytelling trebuie să fie captivant. Fie începem cu un citat, fie cu o întrebare. Iar în text trebuie să se regăsească mesajul din citat sau răspunsul la întrebare”, a precizat Vadim Cușnir.

Ce greșeli trebuie evitate în procesul de promovare a unei afaceri pe rețelele de socializare aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

0
Tagurile:
Rețele de socializare, Bani

Загрузка...