Ecaterina Andronescu

Andronescu, clarificări în scandalul momentului. Când va începe școala

4625
Ministrul Educației Naționale a reacționat, după ce, ieri, în ședința de Guvern, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să schimbe data la care ar urma să înceapă anul școlar 2019-2020.

BUCUREȘTI, 1 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Ecaterina Andronescu a precizat că abia luni, 5 august 2019, se va decide dacă instituția pe care o conduce va amâna sau nu începerea noului an școlar cu o săptămână.

”Noi, când am luat decizia pe 9 septembrie (de deschidere a noului an școlar – nota Georgiana Arsene) am luat-o în Comisia de Dialog Social și mi se pare firesc să facem același lucru. Ca urmare, am convocat Comisia pentru luni dimineață”, a precizat demnitarul, potrivit edupedu.ro

De asemenea, întrebată fiind dacă această mutare este una problematică, Ecaterina Andronescu a explicat că schimbarea presupune să ne ducem cu o săptămână mai în vară. În concluzie, anul școlar se lungește în luna iunie cu săptămâna pe care o retezăm în septembrie.

În ceea ce privește mesajul elevilor care nu sunt de acord cu această mutare din cauza problemelor de organizare a examenelor naționale, Andronescu a spus „eu îmi respect partenerii, vedem ce spun luni”.

Reamintim că Federația Elevilor din România a transmis un comunicat prin care solicit ministrului Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, să respingă propunerea premierului Viorica Dăncilă și să ia în considerare începerea anului școlar la 1 septembrie.

”Totodată solicităm prim-ministrului României să se preocupe de adevăratele nevoi ale elevilor, precum transportul sau bursele, în schimbul propunerilor cu caracter populist, care dăunează sistemului de învățământ”, au precizat elevii.

4625
Tagurile:
Ecaterina Andronescu, Prima zi de școală

Загрузка...