euro

Surpriză în educație: cea mai căutată facultate. Aduce venituri de mii de euro

275
(reînnoit 10:23 29.07.2019)
Facultățile de Educație Fizică și Sport sunt tot mai căutate în România, iar concurența la Kinetoterapie este considerabilă.

BUCUREȘTI, 29 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. În acest an, la Facultatea de Sport a Universității Dunărea de Jos Galați s-au înscris, pe 70 de locuri, 350 de candidați.

Concurența cea mai mare este la specializarea kinetoterapie.

Decanul Facultății  de Educație Fizică din Galați spune că un kinetoterapeut poate câștiga între două și cinci mii de euro.

Banii pe care îi pot câştiga după absolvirea facultăţii îi atrag pe tineri şi către celelalte specializări. Cei care termina aici studiile se angajează uşor ca instructori de fitness sau antrenori în sălile de sport - unde pe lună pot câştiga peste o mie de euro, informează stirileprotv.ro

La Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași s-au înscris 530 de candidați pentru 120 de locuri.

Kinetoterapeutul Alexandru Lefter spune că, după ce a lucrat 3 ani în Danemarca, nu își dorea să mai fie angajat. Atunci, a decis să își facă propria meserie.

El spune că majoritatea colegilor săi au plecat și că majoritatea sunt în Franța.

Și în alte orașe mari există facultăți de Educație Fizică. Spre exemplu, în Cluj candidează patru persoane pe un loc, iar la Timișoara, pentru 92 de locuri s-au înscris cam 300 de tineri.

275
Tagurile:
euro, venituri, Facultate, Educație
Tematic
Surprize – propunerile opoziției pentru miniștri în Educație și Sănătate
Ministerul condus de Andronescu, planuri mari: vrea o nouă strategie în Educație
Titularizare 2019: expert în educație - cum ”se vând” posturile de titulari

Загрузка...