Examen

Rezultate finale titularizare 2019. Când se afișează

2389
Potrivit calendarului examenului de titularizare 2019, în data de 30 iulie se vor afișa listele cu rezultatele finale obținute de candidați.

BUCUREȘTI, 28 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Candidații ce au participat la examenul de titularizare 2019 vor putea afla, marți, rezultatele finale obținute în urma contestațiilor.

Aceștia au depus contestațiile în datele de 23, respectiv 24 iulie 2019, la sediile inspectoratelor școlare.

Rezultatele afișate în data de 30 iulie 2019 nu vor mai putea fi contestate.

Examenul de titularizare din acest an stă sub semnul unui uriaș scandal generat de o declarație a ministrului Ecaterina Andronescu, care a precizat că dascălii care au părăsit sălile de examen în timpul concursului din data de 17 iulie 2019, când s-a desfășurat proba scrisă, nu vor avea dreptul să profeseze în anul școlar 2019-2020.

Deși această declarație nu are suport legislativ, demnitarul a precizat că va căuta o modalitate de implementare a sa, în conformitate cu legea.

Afirmația sa nu a rămas fără urmări, experți educaționali, dar și cadre didactice reacționând și arătând că măsura este una discriminatorie și în contradicție cu prevederile metodologiei.

Deși marți se afișează rezultatele finale la concursul de ocupare a posturilor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, Ecaterina Andronescu nu a ieșit cu nici o altă declarație în acest sens.

2389
Tagurile:
titularizarea
Тема:
Titularizarea 2019 (41)

Загрузка...