Ecaterina Andronescu

Titularizare 2019. Profesorii, reacție puternică la declarațiile șefei MEN

4922
Cadrele didactice ce s-au retras din examenul de titularizare 2019 continuă să reacționeze la declarația ministrului Andronescu.

BUCUREȘTI, 27 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Declarația Ecaterinei Andronescu, ministrul Educației Naționale, potrivit căreia dascălii care au părăsit examenul de titularizare 2019 nu vor mai avea dreptul să profeseze un an, nici măcar ca suplinitori necalificați, continuă să agite spiritele.

Profesorii atrag atenția că vor avea de suferit nu doar cei care nu s-au pregătit pentru acest examen, ci și cei care în anii anteriori au obținut note mari.

Într-un mesaj transmis Sputnik, dascălii spun că nu toți cei care au luat sub 5 sau s-au retras din concurs sunt incapabili și că, așa cum precizam mai sus, sunt unele cadre didactice ce au note mai mari din anii anteriori, dar au avut un lapsus anul acesta sau le-a fost teamă să nu ia notă mică și să piardă și notele din anii trecuți.

”Da. Sunt și cadre didactice care iau mereu note mici. Acelea, fără doar și poate, nu au ce căuta în sistem. Dar cei care au note mari în trecut ar trebui să aibă șansa să se afirme. Depinde și de subiecte, disciplina de examen. Nu toți ar trebui băgați în aceeași oală”, au explicat dascălii.

Soluția ar fi eliminarea examenului de suplinire, pentru eliminarea posibilității de retragere din examenul de titularizare. Să fie un singur examen și să se analizeze notele din anii anteriori.

Deocamdată, ministrul Andronescu nu a revenit asupra declarației potrivit căreia va găsi o modalitate legală să interzică dascălilor care au ieșit din examenul de titularizare 2019 posibilitatea ocupării unui post didactic în anul școlar 2019-2020.

4922
Tagurile:
Profesori, Ecaterina Andronescu
Тема:
Titularizarea 2019 (42)
Tematic
Titularizare 2019: ce aduce nou examenul din acest an
Rezultate titularizare 2019: lista notelor pe județe
Rezultate titularizare 2019. Andronescu: ”nu e important procentul de promovare”
Titularizare 2019: discuții halucinante pe Facebook, după afișarea rezultatelor
Școala

Vor purta profesorii mască la ore? Autoritățile, anunț de ultimă oră

43
Directorul general al Institutului de Sănătate Publică, Simona Pârvu, vine cu lămuriri privind purtatul măștii la școală atât de elevi cât și de profesori. Ce recomandări sunt pentru recreații.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Ghidul sanitar care va transmis școlilor – să sperăm până pe 14 septembrie – va cuprinde și prevederi referitoare la purtarea măștii atât de către elevi, cât și de cadrele didactice.

Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, a făcut câteva precizări în legătură cu ghidul sanitar așteptat de toate unitățile de învățământ din România.

”Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”, a spus Pârvu.

În ceea ce privește numărul de copii ce revin la școală, decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare.

”Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a explicat oficialul.

Pârvu este de părere că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte, iar pregătirile locale ar trebui să înceapă deja.

Așa cum ne-au obișnuit, decidenții politici se contrazic. Mai exact, declarația șefului INSP contrazice anunțul pe care l-a făcut premierul Ludovic Orban. Primul ministru a declarat că, în școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii pentru toată lumea: elevi, personal didactic, personal didactic auxiliar.

43
Tematic
Copii dificili? Ce pot face părinții în vacanță, în absența profesorilor
MEC rezolvă perfecționarea profesorilor cu televizorul. Mesajul Monicăi Anisie
Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”

Загрузка...
Școală

Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum se organizeze”

642
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți susține că școlile și inspectoratele școlare nu au nici astăzi ghidul sanitar cu normele pe care să le aplice în fiecare sală de clasă.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 bate la ușă și, cu toate acestea, ghidul sanitar cu normele care trebuie aplicate de fiecare sală de clasă în parte nu a ajuns încă în școli și la inspectoratele școlare.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – spune că încă se așteaptă ghidul de la Institutul Național de Sănătate Publică. Acesta a declarat că se așteaptă ca Ministerul Sănătății să îl pună în dezbatere în perioada următoare.

Asta înseamnă că ghidul va avea o formă finală abia la începutul lunii septembrie.

”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”, a subliniat Cristache.

Acesta a explicat că s-a discutat mult despre începerea școlii, iar tunurile principale au fost puse pe reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării fiindcă se așteaptă ghidul de la INSP.

Cristache nu pricepe de ce este așa secret totul, de ce nu a fost desecretizat ghidul și că este posibil ca în această săptămână sau în următoarea, documentul să fie pus în dezbatere publică.

De altfel, ghidul sanitar reprezintă marea necunoscută pentru  organizarea efectivă a deschiderii noului an școlar. Acesta este un set de reguli de bază întocmit de Ministerul Sănătății și așteptat de primării și de școli.

Ghidul nu a fost încă publicat, la o săptămână după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat în premieră descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

642

Загрузка...