Titularizare 2019: discuții halucinante pe Facebook, după afișarea rezultatelor

6906
(reînnoit 10:45 24.07.2019)
Pe grupurile special dedicate examenului de titularizare, unii profesori, care au obținut note sub cinci, sunt revoltați.

© Sputnik / Александр Кряжев
BUCUREȘTI, 24 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Ieri, au fost afișate rezultatele probei scrise din cadrul examenului de titularizare 2019. Vorbim despre rezultatele inițiale, înainte de contestații.

Potrivit unei informări a Ministerului Educației Naționale, mai puțin de jumătate dintre cei care au participat la proba scrisă a examenului de titularizare din acest an a reușit să obțină note peste 7.

Cu toate acestea, cei care au luat note sub 5, prag rușinos pentru un aspirant la titlul de titular sau chiar suplinitor în învățământ, doresc să profeseze din toamnă.

Iar discuțiile din grupurile special dedicate examenului de titularizare 2019 sunt cel puțin bizare, dacă nu halucinante, având în vedere faptul că acei profesori doar cu diplomă doresc să predea elevilor, deși ei nu au reușit să obțină nici măcar cinci la proba scrisă.

”Bună! E greu și de scris, dacă la examenul de titularizare educatoare am luat sub 5, am făcut contestații, nu înțeleg cum s-a întâmplat așa, în cel mai rău caz dacă nota nu va urca există posibilitatea să merg în toamnă la examenul pentru calificați învățători? Se mai organizează examene pentru calificați sau doar pentru cei necalificați va fi?”, a scris unul dintre candidați într-un grup dedicat examenului de titularizare

Răspunsurile primate i-au arătat că nu este singura persoană cu această problemă.

În schimb, alții i-au răspuns că, dacă nota nu urcă la 5, nu poate da încă un examen în acest an pe aceeași specializare.

Gravitatea situației nu pare, însă, să fie sesizată de cei în cauză.

”Este jignitor să-ți fie anulată calificarea, chiar și pentru un an”, a scris un dascăl, în timp ce altul i-a replicat că, dacă mergea într-un spital și dădea peste incompetenți, nu ar fi mai gândit așa.

”Nu o notă și nu o diploma te face competent! Poți să ai 100 de facultăți și să nu știi nimic! Important este să îi motivăm pe cei care au luat note mici, astfel încât ei să urce, nu să coboare!”, a mai comentat cineva.

Reamintim că astăzi, până la ora 15.00, dascălii nemulțumiți de rezultatele obținute la proba scrisă a examenului de titularizare 2019 pot depune contestații la sediile inspectoratelor școlare.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro în data de 30 iulie 2019.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 31 iulie.

6906
Tagurile:
Rezultate, discuții, titularizare 2019
Тема:
Titularizarea 2019 (42)
Școala

Vor purta profesorii mască la ore? Autoritățile, anunț de ultimă oră

39
Directorul general al Institutului de Sănătate Publică, Simona Pârvu, vine cu lămuriri privind purtatul măștii la școală atât de elevi cât și de profesori. Ce recomandări sunt pentru recreații.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Ghidul sanitar care va transmis școlilor – să sperăm până pe 14 septembrie – va cuprinde și prevederi referitoare la purtarea măștii atât de către elevi, cât și de cadrele didactice.

Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, a făcut câteva precizări în legătură cu ghidul sanitar așteptat de toate unitățile de învățământ din România.

”Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”, a spus Pârvu.

În ceea ce privește numărul de copii ce revin la școală, decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare.

”Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a explicat oficialul.

Pârvu este de părere că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte, iar pregătirile locale ar trebui să înceapă deja.

Așa cum ne-au obișnuit, decidenții politici se contrazic. Mai exact, declarația șefului INSP contrazice anunțul pe care l-a făcut premierul Ludovic Orban. Primul ministru a declarat că, în școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii pentru toată lumea: elevi, personal didactic, personal didactic auxiliar.

39
Tematic
Copii dificili? Ce pot face părinții în vacanță, în absența profesorilor
MEC rezolvă perfecționarea profesorilor cu televizorul. Mesajul Monicăi Anisie
Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”

Загрузка...
Școală

Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum se organizeze”

641
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți susține că școlile și inspectoratele școlare nu au nici astăzi ghidul sanitar cu normele pe care să le aplice în fiecare sală de clasă.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 bate la ușă și, cu toate acestea, ghidul sanitar cu normele care trebuie aplicate de fiecare sală de clasă în parte nu a ajuns încă în școli și la inspectoratele școlare.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – spune că încă se așteaptă ghidul de la Institutul Național de Sănătate Publică. Acesta a declarat că se așteaptă ca Ministerul Sănătății să îl pună în dezbatere în perioada următoare.

Asta înseamnă că ghidul va avea o formă finală abia la începutul lunii septembrie.

”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”, a subliniat Cristache.

Acesta a explicat că s-a discutat mult despre începerea școlii, iar tunurile principale au fost puse pe reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării fiindcă se așteaptă ghidul de la INSP.

Cristache nu pricepe de ce este așa secret totul, de ce nu a fost desecretizat ghidul și că este posibil ca în această săptămână sau în următoarea, documentul să fie pus în dezbatere publică.

De altfel, ghidul sanitar reprezintă marea necunoscută pentru  organizarea efectivă a deschiderii noului an școlar. Acesta este un set de reguli de bază întocmit de Ministerul Sănătății și așteptat de primării și de școli.

Ghidul nu a fost încă publicat, la o săptămână după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat în premieră descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

641

Загрузка...