Ecaterina Andronescu

Rezultate titularizare 2019. Andronescu: ”nu e important procentul de promovare”

2985
(reînnoit 20:24 23.07.2019)
Catastrofal: mai puțin de jumătate dintre dascălii care au susținut examenul de titularizare 2019 au reușit să obțină note peste 7, prag minim pentru angajarea pe perioadă nedeterminată.

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit calendarului examenului de titularizare 2019, astăzi au fost afișate rezultatele obținute de cadrele didactice ce au susținut proba scrisă înainte de depunerea contestațiilor.

© Sputnik / Александр Кряжев

Ministerul Educației Naționale informează că rata notelor peste 7 obținute de candidații ce au participat la proba scrisă este de 46,86%, comparativ cu 47,40% în 2018, respectiv 45,73% în 2017.

De asemenea, 92 de candidaţi, adică 0,47%, au obţinut nota 10, iar 9.072 de candidaţi, reprezentând 46,39% au obţinut note între 7 şi 9,99.

La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 23.572 de candidaţi, informează edu.ro

În centrele de evaluare au fost notate 19.556 de lucrări, întrucât: 3.960 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 24 de candidaţi au fost eliminaţi şi lucrările a 32 candidaţi au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale, a declarat, referitor la rezultatele obținute de candidați, faptul că procentul de promovare nu este nici mic, dar nici mare și că important este ca dascălii să fie trimiși în sistem bine pregătiți.

”Față de câți candidați s-au înscris eu cred că e bine să păstrăm exigența. Nu e important procentul de promovare, ci este important să trimitem în sistem profesori bine pregătiți”, a spus demnitarul, potrivit hotnews.ro

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 31 iulie.

2985
Tagurile:
edu.ro, Rezultate, Ecaterina Andronescu, titularizare 2019
Тема:
Titularizarea 2019 (42)
Tematic
Titularizare 2019: precizări despre proba scrisă
Subiecte titularizare 2019 educatoare și învățătoare – bareme de corectare
Titularizare 2019 – azi, candidații trebuie să meargă la centrele de concurs
Titularizare 2019: ce aduce nou examenul din acest an
Titularizare 2019: cum vă puteți retrage de la concursul de ocupare a posturilor
Titularizare 2019: motivul pentru care nu puteți fi repartizați pe posturi un an
Subiecte titularizare 2019, publicate de edu.ro
Titularizare 2019: rezultate inspecții la clasă, listele pe județe
Titularizare 2019: expert în educație - cum ”se vând” posturile de titulari
Titularizare 2019: tot ce trebuie să știți despre contestații
Rezultate titularizare 2019: când se afișează
Rezultate titularizare 2019: lista notelor pe județe
Școala

Vor purta profesorii mască la ore? Autoritățile, anunț de ultimă oră

36
Directorul general al Institutului de Sănătate Publică, Simona Pârvu, vine cu lămuriri privind purtatul măștii la școală atât de elevi cât și de profesori. Ce recomandări sunt pentru recreații.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Ghidul sanitar care va transmis școlilor – să sperăm până pe 14 septembrie – va cuprinde și prevederi referitoare la purtarea măștii atât de către elevi, cât și de cadrele didactice.

Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, a făcut câteva precizări în legătură cu ghidul sanitar așteptat de toate unitățile de învățământ din România.

”Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”, a spus Pârvu.

În ceea ce privește numărul de copii ce revin la școală, decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare.

”Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a explicat oficialul.

Pârvu este de părere că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte, iar pregătirile locale ar trebui să înceapă deja.

Așa cum ne-au obișnuit, decidenții politici se contrazic. Mai exact, declarația șefului INSP contrazice anunțul pe care l-a făcut premierul Ludovic Orban. Primul ministru a declarat că, în școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii pentru toată lumea: elevi, personal didactic, personal didactic auxiliar.

36
Tematic
Copii dificili? Ce pot face părinții în vacanță, în absența profesorilor
MEC rezolvă perfecționarea profesorilor cu televizorul. Mesajul Monicăi Anisie
Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”

Загрузка...
Școală

Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum se organizeze”

636
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți susține că școlile și inspectoratele școlare nu au nici astăzi ghidul sanitar cu normele pe care să le aplice în fiecare sală de clasă.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 bate la ușă și, cu toate acestea, ghidul sanitar cu normele care trebuie aplicate de fiecare sală de clasă în parte nu a ajuns încă în școli și la inspectoratele școlare.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – spune că încă se așteaptă ghidul de la Institutul Național de Sănătate Publică. Acesta a declarat că se așteaptă ca Ministerul Sănătății să îl pună în dezbatere în perioada următoare.

Asta înseamnă că ghidul va avea o formă finală abia la începutul lunii septembrie.

”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”, a subliniat Cristache.

Acesta a explicat că s-a discutat mult despre începerea școlii, iar tunurile principale au fost puse pe reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării fiindcă se așteaptă ghidul de la INSP.

Cristache nu pricepe de ce este așa secret totul, de ce nu a fost desecretizat ghidul și că este posibil ca în această săptămână sau în următoarea, documentul să fie pus în dezbatere publică.

De altfel, ghidul sanitar reprezintă marea necunoscută pentru  organizarea efectivă a deschiderii noului an școlar. Acesta este un set de reguli de bază întocmit de Ministerul Sănătății și așteptat de primării și de școli.

Ghidul nu a fost încă publicat, la o săptămână după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat în premieră descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

636

Загрузка...