Rezultate titularizare 2019: când se afișează

5411
(reînnoit 20:36 22.07.2019)
Potrivit calendarului examenului de titularizare 2019, mâine, 23 iulie 2019, este programată afișarea rezultatelor inițiale.

BUCUREȘTI, 22 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Miercuri, 17 iulie 2019, profesorii care doresc un post de titular în învățământul preuniversitar au susținut proba scrisă din cadrul examenului național.

Mâine, 23 iulie 2019, în conformitate cu prevederile Procedurii privind desfășurarea probei scrise, sigilarea și securizarea lucrărilor scrise din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar sesiunea 2019, se vor afișa rezultatele inițiale.

Candidații le vor putea consulta la sediul unității de învățământ în care s-a susținut proba scrisă și la inspectoratele școlare.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare în termenul prevăzut de calendar.

De asemenea, candidații ar trebui să își amintească faptul că, în data de 17 iulie 2019, când au susținut proba scrisă din cadrul examenului național de titularizare, în centrele de concurs, pe ușa fiecărei săli de concurs și la avizierul centrului de concurs era afișat un anunț, în conformitate cu prevederile Procedurii sus amintite, care spunea că în zilele de 23 iulie 2019, până la ora 21.00 și 24 iulie 2019, până la ora 15.00, contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare.

Rezultatele finale ale concursului se afișează în data de 30 iulie 2019, potrivit calendarului examenului de titularizare

5411
Tagurile:
titularizare 2019
Тема:
Titularizarea 2019 (42)
Tematic
Titularizare 2019: rezultate inspecții la clasă, listele pe județe
Subiecte titularizare 2019, publicate de edu.ro
Titularizare 2019: expert în educație - cum ”se vând” posturile de titulari
Școala

Vor purta profesorii mască la ore? Autoritățile, anunț de ultimă oră

36
Directorul general al Institutului de Sănătate Publică, Simona Pârvu, vine cu lămuriri privind purtatul măștii la școală atât de elevi cât și de profesori. Ce recomandări sunt pentru recreații.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Ghidul sanitar care va transmis școlilor – să sperăm până pe 14 septembrie – va cuprinde și prevederi referitoare la purtarea măștii atât de către elevi, cât și de cadrele didactice.

Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, a făcut câteva precizări în legătură cu ghidul sanitar așteptat de toate unitățile de învățământ din România.

”Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”, a spus Pârvu.

În ceea ce privește numărul de copii ce revin la școală, decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare.

”Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a explicat oficialul.

Pârvu este de părere că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte, iar pregătirile locale ar trebui să înceapă deja.

Așa cum ne-au obișnuit, decidenții politici se contrazic. Mai exact, declarația șefului INSP contrazice anunțul pe care l-a făcut premierul Ludovic Orban. Primul ministru a declarat că, în școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii pentru toată lumea: elevi, personal didactic, personal didactic auxiliar.

36
Tematic
Copii dificili? Ce pot face părinții în vacanță, în absența profesorilor
MEC rezolvă perfecționarea profesorilor cu televizorul. Mesajul Monicăi Anisie
Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”

Загрузка...
Școală

Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum se organizeze”

639
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți susține că școlile și inspectoratele școlare nu au nici astăzi ghidul sanitar cu normele pe care să le aplice în fiecare sală de clasă.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 bate la ușă și, cu toate acestea, ghidul sanitar cu normele care trebuie aplicate de fiecare sală de clasă în parte nu a ajuns încă în școli și la inspectoratele școlare.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – spune că încă se așteaptă ghidul de la Institutul Național de Sănătate Publică. Acesta a declarat că se așteaptă ca Ministerul Sănătății să îl pună în dezbatere în perioada următoare.

Asta înseamnă că ghidul va avea o formă finală abia la începutul lunii septembrie.

”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”, a subliniat Cristache.

Acesta a explicat că s-a discutat mult despre începerea școlii, iar tunurile principale au fost puse pe reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării fiindcă se așteaptă ghidul de la INSP.

Cristache nu pricepe de ce este așa secret totul, de ce nu a fost desecretizat ghidul și că este posibil ca în această săptămână sau în următoarea, documentul să fie pus în dezbatere publică.

De altfel, ghidul sanitar reprezintă marea necunoscută pentru  organizarea efectivă a deschiderii noului an școlar. Acesta este un set de reguli de bază întocmit de Ministerul Sănătății și așteptat de primării și de școli.

Ghidul nu a fost încă publicat, la o săptămână după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat în premieră descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

639

Загрузка...