Ecaterina Andronescu

Ultima oră: Andronescu a făcut anunțul cu referire la Bacalaureat, se schimbă totul

1696
Ministrul Educației Naționale a declarat că instituția pe care o conduce va regândi subiectele de la Bacalaureatul de anul viitor – ce se întâmplă cu 27 de licee.

BUCUREȘTI, 18 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Ecaterina Andronescu a declarat, în urmă cu puțin timp, că analiza numărului de contestații depuse la Bacalaureat a arătat că există un număr ”excesiv de mare” de lucrări cu note modificate la contestații. Acest lucru este, potrivit demnitarului, un semnal de alarmă pentru cei din MEN, care impune măsuri de remediere a situației.

În acest sens, Andronescu a anunțat că instituția pe care o conduce va regândi subiectele pentru bacalaureat 2020. În acest sens, a vorbit despre testele grilă, dar a evitat să spună dacă subiectele de la examenele viitoare vor fi 100% grilă sau numai parțial.

”La Politehnică, de foarte mulți ani, lucrările scrise sunt pe itemi obiectivi. S-ar putea să îi supărăm pe unii dintre profesori, dar le vom explica că este calea pe care trebuie să mergem”, a explicat Andronescu într-o conferință de presă.

Demnitarul a precizat că mulți dascăli vor spune că la anumite materii nu se poate merge pe itemi obiectivi și a respins această idee, dând ca exemplu testele Cambridge.

”Luăm în calcul, când o să avem situația exactă o să elaborăm metodologia pentru examenele viitoare și o să vă comunicăm”, a precizat ministrul Educației Naționale.

Sursa citată a adăugat că sunt 27 de licee care au avut, în ultimii 6 ani, rata de promovare între zero și 5 procente, fapt catalogat de ministru ca fiind ”inacceptabil”.

Demnitarul a reluat ideea potrivit căreia dacă elevii intră la liceu cu medii sub 5 nu vor avea cum să recupereze lacunele pentru a putea promova bacalaureatul.

”Vom analiza situația și nu exclud ca aceste licee să se transforme în școli profesionale, având în vedere nu numai rezultate din anul acesta, ci și pe cele din ultimii 6 ani”, a completat Andronescu.

1696
Tagurile:
bacalaureat
Тема:
BAC 2020: calendar, subiecte, bareme (76)
Tematic
Andronescu, declarații șoc la Congresul PSD – probleme mari
Pleacă Andronescu de la Ministerul Educației? Probleme mari pentru demnitar
Rezultate bac 2019 - Andronescu: ”Este absolut inacceptabil”
Andronescu, schimbare șoc în Legea Educației Naționale prin Ordin de Ministru
Zi decisivă pentru Andronescu – părăsește Ministerul Educației?
Liviu Pop

Pop: ”Vor fi deblocate posturile în învățământ?”

7
(reînnoit 19:23 13.08.2020)
Senatorul social-democrat Liviu Pop, fost ministru al Educației, amintește guvernanților faptul că până la începerea anului școlar mai este fix o lună de zile și susține că, în special acum, Educația are nevoie de finanțare.

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Începerea noului an școlar 2020-2021 devine, tot mai mult, o chestiune de zile, pentru că timpul nu mai are răbdare cu decidenții politici.

Fostul ministru al Educației, senatorul social-democrat Liviu Pop, spune că începe să creadă că actualul Guvern este ”împotriva unei Românii educate”.

Mai mult, Pop atrage atenția că Educația are nevoie, în acest an, mai mult ca oricând, de finanțare, deoarece învățământul românesc nu poate să se descurce cu finanțarea per elev/student păstrând finanțarea din anii anteriori.

Astfel, autoritățile locale au nevoie de sprijin financiar din partea Guvernului, iar unitățile administrativ-teritoriale nu au suficiente fonduri pentru a susține în condiții optime asigurarea substanțelor dezinfectante, a măștilor, a tabletelor cu internet, transportul în siguranță al copiilor, asistența medicală la cabinetele medicale, strictul necesar pentru grupurile sanitare, ș.a.m.d.

”Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic este insuficient. Vor fi deblocate posturile în învățământ? Da? Nu? Repet, mai avem O lună până la debutul anului şcolar! Este târziu, domnilor! Mult prea târziu!”, a avertizat Pop.

Senatorul a subliniat, de asemenea, că subfinanțarea este problema învățământului românesc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7
Tagurile:
Învățământ, Liviu Pop
Tematic
Monica Pop acuză Guvernul: ne prezintă ca ”Proștii unici ai Planetei, popor de psihopați”
Pop: ”Guvernul Orban nu are un plan concret pentru începerea noului an școlar”
Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”
Atenție: Dr. Monica Pop propune SOLUȚIA salutară pentru eliminarea testelor COVID greșite!
Pop: ”MEC trebuie să renunțe anul acesta școlar la finanțarea per elev”

Загрузка...
Oana Moraru

Oana Moraru: ”Cu atât mai mult nu alege homeschooling-ul”

72
(reînnoit 16:41 13.08.2020)
Expertul educațional susține că oricine se gândește la homeschooling pentru o vreme trebuie să aleagă această variantă fără să întrebe în jur și că a merge pe un drum în afara sistemului nu se potrivește cu psihologia celui care vrea siguranță și aceea instituțională.

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Părinții care doresc să renunțe la școala instituționalizată și să își educe copiii în sistem de homeschooling ar trebui să știe că decizia – și acțiunea în sine – nu reprezintă deloc un pas simplu.

Expertul educațional Oana Moraru susține că homeschooling-ul nu se potrivește părintelui anxios, nehotărât, grupurilor de opinie de pe Facebook, nevoii de aprobare de la stat sau de la vecini și prieteni.
Aceasta este o alegere care se face cu inspirație și credință.

Moraru spune că nu ar alege să fie sursa principală a experiențelor propriului copil, pentru că nu are încredere că este sănătos să radieze din ea toate alegerile care îi configurează celuilalt modul de operare al minții și valorile.

”Știu, acum e vorba de viață și boală, de risc și siguranță. Cu atât mai mult nu aș alege homeschooling-ul. Să iei decizii din frică, emoție și nesiguranță într-un context atât de tulbure e, de cele mai multe ori, cu atât mai toxic cu cât e mai mare iluzia că îți știi copilul sigur și neatins acasă, lângă tine”, a punctat Oana Moraru.

Expertul recunoaște că, în actuala situație, în care totul stă sub semnul pandemiei de coronavirus, nu are soluții și nici nu știe cum va fi școala din septembrie.

În schimb, în ceea ce privește homeschooling-ul, cunoaște părinți și copii care ”au înflorit” în acest sistem, dar și reversul medaliei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

72
Tagurile:
Educație, Oana Moraru
Tematic
Iohannis cere CCR ca elevii și studenții să aibă parte de ”educație” despre transexuali
Tensiuni puternice în Educație, se prefigurează un nou scandal uriaș!
Din toamnă, elevii și profesorii vor fi din nou cobaii sistemului de educație
Iohannis vrea educație sexuală pentru copii fără acordul părinților: a sesizat CCR!
NUCLEARA din Educație: cele 4 scenarii propuse de autorități pentru revenirea la școală

Загрузка...