Profesor și elevi

Titularizare 2019: cum puteți retrage de la concursul de ocupare a posturilor

3111
Potrivit calendarului examenului de titularizare, mâine, candidații vor susține proba scrisă – iată câteva reguli pe care trebuie să le cunoască toată lumea.

BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Mâine, începând cu ora 10.00, profesorii care doresc să obțină statutul de titular în învățământ susțin concursul național de ocupare a posturilor vacante.

© Sputnik / Виталий Аньков

Sălile sunt supravegheate video, iar la concurs s-au înscris peste 30.000 de profesori. În acest an, concurența este uriașă, după cu, nota Sputnik

Accesul în sălile de examen se va face în intervalul orar 8.00-9.00, iar candidații trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate, pașaportul sau, în mod excepțional, permisul de conducere sau cartea de alegător.

Profesorii au la dispoziție patru ore pentru rezolvarea subiectelor de la examenul de titularizare 2019.

Din momentul în care se deschide plicul cu subiecte, nici un candidat nu mai poate intra sau ieși din sală, decât dacă predă lucrarea, subiectul și semnează de predare.

În cazuri excepționale, dacă un candidat se simte rău și solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre profesorii asistenți până la înapoierea în sala de concurs, informează edupedu.ro.

În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu se prelungește

Candidații ce nu se află în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susține examenul scris de titularizare.

Dacă un candidat dorește să renunțe din proprie inițiativă din examenul de titularizare 2019 trebuie să știe că pot solicita anularea lucrării pe baza unei declarații și pot părăsi sala după cel puțin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte.

În cazul lor, lucrările scrise nu le sunt evaluate, iar în statistici, candidații respectivi se consideră retrași.

Rezultatele examenului de titularizare 2019 se afișează pe 23 iulie la sediul școlii în care s-a desfășurat proba scrisă și la inspectoratele școlare.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare în zilele de 23 iulie până la ora 21.00 și a doua zi, 24 iulie până la ora 15.00.

Rezultatele finale se afișează în data de 30 iulie 2019.

3111
Tagurile:
titularizare 2019
Тема:
Titularizarea 2019 (41)

Загрузка...