Profesor și elevi

Titularizare 2019: cum puteți retrage de la concursul de ocupare a posturilor

3184
Potrivit calendarului examenului de titularizare, mâine, candidații vor susține proba scrisă – iată câteva reguli pe care trebuie să le cunoască toată lumea.

BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Mâine, începând cu ora 10.00, profesorii care doresc să obțină statutul de titular în învățământ susțin concursul național de ocupare a posturilor vacante.

© Sputnik / Виталий Аньков

Sălile sunt supravegheate video, iar la concurs s-au înscris peste 30.000 de profesori. În acest an, concurența este uriașă, după cu, nota Sputnik

Accesul în sălile de examen se va face în intervalul orar 8.00-9.00, iar candidații trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate, pașaportul sau, în mod excepțional, permisul de conducere sau cartea de alegător.

Profesorii au la dispoziție patru ore pentru rezolvarea subiectelor de la examenul de titularizare 2019.

Din momentul în care se deschide plicul cu subiecte, nici un candidat nu mai poate intra sau ieși din sală, decât dacă predă lucrarea, subiectul și semnează de predare.

În cazuri excepționale, dacă un candidat se simte rău și solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre profesorii asistenți până la înapoierea în sala de concurs, informează edupedu.ro.

În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu se prelungește

Candidații ce nu se află în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susține examenul scris de titularizare.

Dacă un candidat dorește să renunțe din proprie inițiativă din examenul de titularizare 2019 trebuie să știe că pot solicita anularea lucrării pe baza unei declarații și pot părăsi sala după cel puțin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte.

În cazul lor, lucrările scrise nu le sunt evaluate, iar în statistici, candidații respectivi se consideră retrași.

Rezultatele examenului de titularizare 2019 se afișează pe 23 iulie la sediul școlii în care s-a desfășurat proba scrisă și la inspectoratele școlare.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare în zilele de 23 iulie până la ora 21.00 și a doua zi, 24 iulie până la ora 15.00.

Rezultatele finale se afișează în data de 30 iulie 2019.

3184
Tagurile:
titularizare 2019
Тема:
Titularizarea 2019 (42)
Liviu Pop

Pop: ”Vor fi deblocate posturile în învățământ?”

2
(reînnoit 19:23 13.08.2020)
Senatorul social-democrat Liviu Pop, fost ministru al Educației, amintește guvernanților faptul că până la începerea anului școlar mai este fix o lună de zile și susține că, în special acum, Educația are nevoie de finanțare.

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Începerea noului an școlar 2020-2021 devine, tot mai mult, o chestiune de zile, pentru că timpul nu mai are răbdare cu decidenții politici.

Fostul ministru al Educației, senatorul social-democrat Liviu Pop, spune că începe să creadă că actualul Guvern este ”împotriva unei Românii educate”.

Mai mult, Pop atrage atenția că Educația are nevoie, în acest an, mai mult ca oricând, de finanțare, deoarece învățământul românesc nu poate să se descurce cu finanțarea per elev/student păstrând finanțarea din anii anteriori.

Astfel, autoritățile locale au nevoie de sprijin financiar din partea Guvernului, iar unitățile administrativ-teritoriale nu au suficiente fonduri pentru a susține în condiții optime asigurarea substanțelor dezinfectante, a măștilor, a tabletelor cu internet, transportul în siguranță al copiilor, asistența medicală la cabinetele medicale, strictul necesar pentru grupurile sanitare, ș.a.m.d.

”Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic este insuficient. Vor fi deblocate posturile în învățământ? Da? Nu? Repet, mai avem O lună până la debutul anului şcolar! Este târziu, domnilor! Mult prea târziu!”, a avertizat Pop.

Senatorul a subliniat, de asemenea, că subfinanțarea este problema învățământului românesc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2
Tagurile:
Învățământ, Liviu Pop
Tematic
Monica Pop acuză Guvernul: ne prezintă ca ”Proștii unici ai Planetei, popor de psihopați”
Pop: ”Guvernul Orban nu are un plan concret pentru începerea noului an școlar”
Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”
Atenție: Dr. Monica Pop propune SOLUȚIA salutară pentru eliminarea testelor COVID greșite!
Pop: ”MEC trebuie să renunțe anul acesta școlar la finanțarea per elev”

Загрузка...
Oana Moraru

Oana Moraru: ”Cu atât mai mult nu alege homeschooling-ul”

72
(reînnoit 16:41 13.08.2020)
Expertul educațional susține că oricine se gândește la homeschooling pentru o vreme trebuie să aleagă această variantă fără să întrebe în jur și că a merge pe un drum în afara sistemului nu se potrivește cu psihologia celui care vrea siguranță și aceea instituțională.

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Părinții care doresc să renunțe la școala instituționalizată și să își educe copiii în sistem de homeschooling ar trebui să știe că decizia – și acțiunea în sine – nu reprezintă deloc un pas simplu.

Expertul educațional Oana Moraru susține că homeschooling-ul nu se potrivește părintelui anxios, nehotărât, grupurilor de opinie de pe Facebook, nevoii de aprobare de la stat sau de la vecini și prieteni.
Aceasta este o alegere care se face cu inspirație și credință.

Moraru spune că nu ar alege să fie sursa principală a experiențelor propriului copil, pentru că nu are încredere că este sănătos să radieze din ea toate alegerile care îi configurează celuilalt modul de operare al minții și valorile.

”Știu, acum e vorba de viață și boală, de risc și siguranță. Cu atât mai mult nu aș alege homeschooling-ul. Să iei decizii din frică, emoție și nesiguranță într-un context atât de tulbure e, de cele mai multe ori, cu atât mai toxic cu cât e mai mare iluzia că îți știi copilul sigur și neatins acasă, lângă tine”, a punctat Oana Moraru.

Expertul recunoaște că, în actuala situație, în care totul stă sub semnul pandemiei de coronavirus, nu are soluții și nici nu știe cum va fi școala din septembrie.

În schimb, în ceea ce privește homeschooling-ul, cunoaște părinți și copii care ”au înflorit” în acest sistem, dar și reversul medaliei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

72
Tagurile:
Educație, Oana Moraru
Tematic
Iohannis cere CCR ca elevii și studenții să aibă parte de ”educație” despre transexuali
Tensiuni puternice în Educație, se prefigurează un nou scandal uriaș!
Din toamnă, elevii și profesorii vor fi din nou cobaii sistemului de educație
Iohannis vrea educație sexuală pentru copii fără acordul părinților: a sesizat CCR!
NUCLEARA din Educație: cele 4 scenarii propuse de autorități pentru revenirea la școală

Загрузка...