Ecaterina Andronescu

Consilierul șefei MEN, surprins de numărul mare de note modificate după contestații la bac

708
(reînnoit 16:50 14.07.2019)
Radu Szekely scrie, într-o postare de pe contul său de Facebook, că, în nume personal, face câteva precizări despre examenul de bacalaureat 2019.

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Educației Naționale a publicat, ieri, mai devreme cu o zi decât era prevăzut, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie.

Potrivit informațiilor MEN, rata finală de promovare este de 75,5%, fiind o creștere de 1,8 procente în raport cu rezultatele inițiale, 73, 7%.

Consilierul ministrului Educației Naționale, Radu Szekely, spune, însă, într-o postare de pe pagina sa de Facebook unde subliniază că face ”în nume personal” câteva precizări, faptul că orice s-ar spune, instituția unde lucrează nu a dorit nici o clipă să ascundă realitatea în momentul publicării procentului de promovabilitate după contestații.

Acesta menționează că este important de văzut datele reale pe fiecare promoție, astfel încât să poată fi analizat impactul măsurilor care s-au luat sau se vor lua asupra rezultatelor învățării.

Pe de altă parte, a adăugat sursa citată, ar fi nedrept să nu se cunoască liceele care au avut. În acest an, promovabilitate de 100%.

”M-a surprins și pe mine numărul mare de note modificate după contestații. Asta nu înseamnă că evaluatorii de la contestații au neapărat dreptate. Cu tot respectul pentru cei care au evaluat lucrările, este necesară o pregătire temeinică a acestor evaluatori în aplicarea baremului și, pe de altă parte, ar fi indicată trecerea de urgență la itemi obiectivi, care să elimine orice doză de subiectivitate inerentă omului”, a scris Radu Szekely

Sursa citată a mai precizat, cu referire la liceele care au avut promovabilitate zero că egalitatea șanselor nu înseamnă să facem toți același lucru. Mai exact, consilierul ministrului Educației se întreabă de ce trebuie chinuiți tinerii aceștia – de la liceele tehnologice, care sunt mult sub cele teoretice – cu stresul unui examen pe care știe toată lumea că nu îl vor promova.

Soluția propusă de Radu Szekely este aceea a unui sistem de consiliere.

”Avem nevoie de un sistem de consiliere și orientare profesională puternic, care să ajute copiii în alegerea parcursului profesional astfel încât să-i ducă spre succes, nu spre un posibil (sau garantat) eșec”, a încheiat consilierul ministrului Andronescu.

708
Tagurile:
bacalaureat 2019
Тема:
BAC 2019: calendar, subiecte, bareme (59)
Tematic
Rata de promovare la BAC 2019 - anunțul Ministerului Educației
MEN ascunde informații despre bac 2019? Inspector școlar, acuzații grave
Rezultate contestații bac 2019 – când se afișează, câte sunt la nivel național
Profesor de română, adevărul despre corectarea lucrărilor de la bac 2019
Rezultate finale bac 2019 - afișate mai devreme

Загрузка...