Examen

Profesor de română, adevărul despre corectarea lucrărilor de la bac 2019

4648
Dascălul Adriana Bogatu susține că nu este corect să se trimită într-un județ tezele de bacalaureat pentru a fi corectate dacă acolo procentul de promovare la bac a fost unul redus.

BUCUREȘTI, 9 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. În plin proces de rezolvare a contestațiilor de la examenul de bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie, profesorul de Limba și literatura română Adriana Bogatu de la Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” din Brăila ridică o problemă gravă privind modul în care sunt corectate lucrările candidaților.

Aceasta pornește de la a da exemplul județului Ilfov, județ care, de regulă, spune dascălul, a ocupat ultimul loc la examenul de bacalaureat, cu procente de promovare mult sub media națională – 38,44 – a corectat lucrările din Brăila, județ care se situează, în mod constant, pe primele locuri ale clasamentului național, cu un procent de promovare mult peste media pe țară – 73,4.

Adriana Bogatu susține că este un lucru știut faptul că la Brăila se face școală adevărată și că nu e decât meritul copiilor, al profesorilor și al părinților. Din păcate, a continuat sursa citată, cei mai buni dintre cei mai buni aleg să plece.

”Dar nu e corect să trimiți într-un județ care nu are școli de calibrul CNNB-ului  (Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” – nota Georgiana Arsene) sau Murgoci-ului, tezele de bacalaureat pentru a fi corectate. Pentru că nu există nici termen real de comparație și nici antrenament pentru confruntarea cu astfel de teze. E a doua oară când pare că lucrările au fost notate mult sub valoarea lor. De aceea e necesară, o repet a mia oară, nu numai o simulare care să beneficieze de corectură externă, ci și o echilibrare a selecției județelor unde ajung lucrările”, a scris Adriana Bogatu

Dascălul a subliniat că, în caz contrar, o să se creadă că nefericitei parabole ministeriale cu călcatul bancnotelor mototolite în picioare I se pot da și alte conotații.

Menționăm că, la întâlnirea cu absolvenții de la Politehnică, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a mototolit și apoi a călcat în picioare două bancnote, una de 10 și alta de 100 de lei. Demnitarul a vrut să sublinieze că, indiferent ce vor păți în viață, valoarea absolvenților va rămâne neschimbată

Bogatu a adăugat că, la nivel național, sunt cele mai mici procente de promovare din ultimii cinci ani.

4648
Tagurile:
bacalaureat 2019
Тема:
BAC 2019: calendar, subiecte, bareme (58)
Tematic
Bac 2019: hoție cu subiecte, elevi țepuiți. Cum a fost posibil totul
Rezultate bac 2019 – când se afișează
Rezultate BAC 2019, publicate de edu.ro
Hușanu avertizează: liceenii fără bac, ”racolați” de postlicealele sanitare - VIDEO
Rezultate bac 2019 - Andronescu: ”Este absolut inacceptabil”
Rata de promovare la BAC 2019 - anunțul Ministerului Educației

Загрузка...