”Perle” bac 2019: profesorii au râs copios de ce au scris elevii

8802
Profesorii au început să corecteze lucrările candidaților la examenul de bacalaureat 2019 care au susținut, luni, proba scrisă la Limba și literatura română.

BUCUREȘTI, 3 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Lucrările la limba și literatura română ale unor absolvenți de liceu au făcut ca profesorii corectori nu numai să zâmbească, ba chiar să râdă în hohote. Și aceasta pentru că, în teste, s-au strecurat adevărate ”perle”, unele dintre ele implicând și personaje din sfera politică actuală.

Ce înseamnă asta? Că liceenii nu s-au sfiit să scrie absolut tot ce le-a trecut prin minte.

”E foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă”, a scris unul dintre candidați pe foaia de examen la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat.

Iulia Ionescu, profesor de limba și literatura română spune că elevul respectiv, neavând altă motivație, a folosit-o pe cea de toate zilele.

”Frizează tupeul deja, pentru că el știe, e la vârsta la care poate să discearnă importanța unui examen și un comentariu de toate zilele”, a explicat Ionescu, potrivit stirilekanald.ro

Alții, însă, au scris ceea ce cred despre poetul Tudor Arghezi.

”Poietul lasă moștenire urmașilor o grămadă de poiezii mizerabile”, a scris un elev.

Iar Arghezi nu este unicul autor care a fost criticat de elevi. Simbolismul lui George Bacovia a fost redus la o singură afirmație.

Examen
© Sputnik / Евгений Епанчинцев

”Lumea lui Bacovia atârnă greu. Greu”, au scris candidații.

Iulia Ionescu lămurește motivul pentru care se ajunge la asemenea afirmații, cel puțin ciudate.

Dascălul susține că de vină este lipsa de lectură și de pregătire la școală.

Nu este exclus ca profesorii evaluator să se mai întâlnească și în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2019 cu asemenea ”interpretări originale” din partea liceenilor.

8802
Tagurile:
Perle, bacalaureat 2019
Тема:
BAC 2020: calendar, subiecte, bareme (76)
Tematic
Bac istorie 2019: subiecte, publicate de Edu.ro
Bac 2019: când se afișează rezultatele
Bac 2019 matematică: subiecte, publicate de edu.ro
Ludovic Orban

Orban amenință profesorii: nu e loc de-ntors

744
Premierul României a declarat, în legătură cu profesorii care refuză să predea online, că se vor lua măsuri legale și a precizat că nu își închipuie că un dascăl ar refuza să intre la ore.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Predarea online ridică probleme profesorilor și elevilor, care se văd puși în situația să se adapteze la noile condiții de învățare determinate de pandemia de coronavirus.

Problema este că unii profesori refuză să predea online, din considerente fie tehnice, fie de altă natură – se tem să nu fie înregistrați. Din fericire, acestea nu sunt cazuri majoritare.

Ce ce întâmplă, însă, în situația în care dascălii refuză să predea online copiilor?

Ludovic Orban, premierul României, spune că nu își poate imagina că nu profesor refuză să predea copiilor.

”Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații. Dacă va fi necesar să facem modificări la legea educației, vom face”, a punctat premierul.

Acesta a subliniat că nu trebuie judecați dascălii pentru câteva cazuri individuale și a adăugat că, acolo unde apar, vor fi luate măsuri. Majoritatea profesorilor, însă, se adaptează și își fac datoria.

În perioada alegerilor, în cazul unităților de învățământ unde sunt secții de votare, cursurile se vor derula numai online. De altfel, anunțul a fost făcut încă de săptămâna trecută de Ministerul Educației și Cercetării.

744
Tagurile:
Profesori, Ludovic Orban

Загрузка...
Roni

Orban, vești rele pentru profesori: nu sunt bani

1267
Premierul a anunțat, în urmă cu scurt timp, că nu se pune problema ca dascălii să primească vreun stimulent financiar, adăugând că un asemenea gest ”aruncă România în faliment”.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Acordarea unui stimulent de 2000 de lei lunar profesorilor nu intră în calcul pentru Guvernul Orban.

Ludovic Orban a anunțat că nu se pune problema ca profesorii să primească vreun stimulent financiar. Mai mult, premierul a vorbit despre o adevărată masacrare a bugetului României.

Șeful Executivului spune că acordarea stimulentului ar presupune un efort bugetar semnificativ pe care România nu și-l poate permite și că majorarea este total nesustenabilă.

Reamintim că Partidul Social Democrat a depus un proiect de lege prin care se propune acordarea unor stimulente de risc în valoare de 2000 de lei pentru cadrele didactice și de 1500 de lei pentru personalul auxiliar din școli, pe perioada stării de urgență sau de alertă.

Stimulentele ar urma să fie acordate pentru riscul pe care și-l asumă profesorii. Ele nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Inițiatorii proiectului susțin că „atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor fi implicați direct în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși”, notează digi24.ro.

1267
Tagurile:
bani, Profesori

Загрузка...
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban. Guvernului României

Președintele și premierul au ”inaugurat” un proiect viitor

0
Inaugurările la care participă președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au ajuns în zona absurdului: astăzi, cei doi oficiali au ”inaugurat” trenul Otopeni-București care va fi gata peste câteva luni.

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. Disperați după inaugurări în campania electorală, Klaus Iohannis și Ludovic Orban au ajuns să ”inaugureze” proiecte care încă nu sunt gata, promițând finalizarea lor undeva în viitor.

Astfel, cei doi oficiali au prezentat astăzi proiectul legăturii feroviare între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni pe motiv că este aproape de finalizare și că va fi pus în funcțiune în scurt timp. Timp care va dura până la sfârșitul anului, conform ministrului Transporturilor, așadar nu era nimic de inaugurat.

„Ideea acestui tronson s-a născut în mandatul meu de ministru al Transporturilor. Sigur că şi aici au trebuie să treacă 13 ani pentru dezvoltarea acestui tronson care va oferi o alternativă pentru cei care vin de pe aeroportul Otopeni. Progresul era puţin peste 11% inainte de a veni guvernul liberal şi iată că lucrarea e finalizată aproape în proporţie de 100%. Această linie e o realitate şi va fi pusă la dispoziţia beneficiarilor în cel mai scurt termen posibil”, a declarat Ludovic Orban, fiind singurul premier care inaugurează un obiectiv care nu este gata.

El a adăugat că obiectivele pe care le are sunt finalizarea modernizării căii ferate de la Constanţa până la Vama Nădlac și că se va semna un contract în cursul acestei săptămâni pentru modernizarea a 34 de kilometri. Așadar, ce s-a inaugurat astăzi, promisiunea semnării unui contract?

”Pe celelalte trasee importante de pe coridorul 9 paneuropean, de la Ploieşti până la Focşnani, de la Focşani până la Roman şi de la Roman până la graniţa de Est sunt semnate contracte deja”, s-a mai lăudat Ludovic Orban.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat în urmă cu o săptămână că linia de cale ferată Gara de Nod-Aeroportul Otopeni ar putea fi dată în folosință în 12 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor. El spune că distanța dintre Gara de Nord și Aeroport va fi parcursă în 15-17 minute.

Iohannis dă vina pe greaua moștenire

Klaus Iohannis a rămas în schimb pe linia declarațiilor sale obișnuite, promițând bani europeni, după care a dat vina pe lipsa de voință politică de dinainte pentru că această cale ferată nu a fost finalizată.

"Avem o șansă uriașă să folosim  bani europeni, doar că până acum nu au fost folosiți. Dacă din 2016 până în 2019 s-au construit doar 11 % din proiect, ne dăm seama care este voința și putința politică", a lansat el un atac indirect la PSD.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Ludovic Orban, Klaus Iohannis
Tematic
Tragedia vieții noului ambasador trimis de Iohannis în Rusia
Iohannis promite autostrăzi cu fonduri europene
Iohannis are un nou favorit de premier: nu e Rareș Bogdan

Загрузка...