Klaus Iohannis

Iohannis a semnat decretul se modifică articolul 262 din Legea Educației

6817
(reînnoit 14:08 07.06.2019)
Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp de senatorul social democrat Liviu Marian Pop pe pagina sa de Facebook, el fiind, de altfel, și inițiatorul proiectului de modificare a Legii Educației Naționale.

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, un decret important pentru cadrele didactice.

Este vorba, așa după cum precizează și site-ul Administrației Prezidențiale, de un decret privind ”promulgarea Legii pentru modificarea art. 262 alin. (4) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 (PL-x 301/28.06.2016)”. 

Fostul ministru al Educației Naționale, senatorul social-democrat Liviu Marian Pop, a anunțat acest lucru pe pagina sa de Facebook, adresând și un mesaj instituțiilor de învățământ.

”În calitate de inițiator al acestei propuneri legislative, doresc să le urez mult succes unităților școlare, în aplicarea ei!”, . 

Astfel, alin. 4 al articolului 262 se modifică.

”Norma didactică de predare-învățare-evaluare prevăzută la alin. (3) lit. c)-e) pentru personalul didactic de predare și instruire practică cu o vechime în învățământ de peste 25 de ani cu gradul didactic I și cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului”, se menționează, acum, în articolul 262, alin. (4). 

Expunerea de motive a proiectului modificării al. 4 al art. 262 din LEN, al cărui inițiator este senatorul PSD Liviu Marian Pop, poate fi citită aici

În textul vechi se menționa că ”norma didactică de predare-învățare-evaluare prevăzută la alin. (3) lit. c), d) şi e) pentru personalul didactic de predare și de instruire practică cu o vechime în învățământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, şi cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu 2 ore săptămânal, fără diminuarea salariului, cu încadrarea în bugetul aprobat”.

6817
Tagurile:
Liviu Marian Pop, legea educației, Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis a semnat decretul – cum se modifică Legea Educației
Alertă în educație: elevii șterg urmele notelor proaste - atac grav
Sindicaliștii din educație șterg pe jos cu deputatul Rădulescu
Fost ministru al Educației: ”Nu se justifică o mărire a salariilor cadrelor didactice”

Загрузка...