Ecaterina Andronescu

Propunere șoc pentru Andronescu toți profesorii din ciclul primar, vizați

13025
Inspectorul pentru învățământ primar din Cluj, Anicuța Todea, a declarat că a trimis ministrului Educației Naționale propunerea privind renunțarea la calificative.

BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. O solicitare venită de la Cluj pe adresa ministerului Educației Naționale ar putea schimba lucrurile în învățământul primar. Și aceasta pentru că Inspectoratul Școlar Cluj i-a propus ministrului Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, să renunțe la calificative. Facem mențiunea că numai elevii de la ciclul primar sunt notați cu calificative și numai începând cu clasa întâi. La clasa pregătitoare, elevii nu sunt notați.

”Calificativele au fost o pricină de sminteală pentru mulți”, a declarat  Anicuța Todea, inspectorul pentru învățământul primar din Cluj.

Aceasta a explicat că, în școlile din județul Cluj, învățătorii încep să îi obișnuiască pe copii cu notele, la clasa a IV-a, din timpul anului școlar.

”Este o măsură în planul managerial. Îi rugăm pe colegi să administreze teste copiilor, teste elaborate împreună cu colegii profesori, la care să îi evalueze cu punctaje”, a explicat Todea, potrivit edupedu.ro

În ceea ce privește calificativele, inspectorul școlar a precizat că ele se acordă prin aplicarea unor descriptori de performanță și că părinții întreabă cât înseamnă un calificativ de ”Bine”.

”O fi 7, o fi 8? Păi, nu e nici 7, nici 8. Descriptorii arată gradul în care copilul reușește să atingă competența ascunsă în itemi, cu alte cuvinte”, a adăugat sursa citată.

Aceasta a explicat că propunerea inspectorilor școlari de la Cluj se referă la faptul că, la nivelul ciclului achizițiilor fundamentale – clasa pregătitoare, clasa I și a II-a să se utilizeze evaluarea descriptive. Mai exact, învățătorul să spună nivelul la care se află copilul. Ce competente formate are, care sunt în curs de formare și care nu sunt deloc formate. Fără suficient și fără bine, deci fără calificative.

Din ciclul primar superior – adică în clasele a III-a și a IV-a ar urma ca elevii să primească note, scopul fiind ajutarea copiilor în trecerea la ciclul gimnazial.

13025
Tagurile:
Profesori, Ecaterina Andronescu
Tematic
Doamna ministru Andronescu, ce faceti cu școlile românești?
Andronescu. ”N-am venit la minister ca sa nu supar pe nimeni”
Andronescu, propunere șoc pentru profesori – ar putea să nu mai predea
Disputa momentului pe note: Andronescu - ”Sunt minciuni”
Școala

Ce se întâmplă cu școlile din toamnă? Orban, anunțul care pune pe jar România

242
Premierul a declarat că toți cei implicați în sistemul de educație din România trebuie să fie pregătiți să facă și în anul școlar 2020-2021 cursuri online.

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Condițiile în care va începe noul an școlar 2020-2021 sunt încă neclare, iar de la Ministerul Educației și Cercetării nu vin vești prea lămuritoare.

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că nu se știe care va fi evoluția și că trebuie să fim pregătiți pentru orice situație, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii.

”Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație”, a spus Orban.

Șeful Executivului și-a exprimat încrederea în capacitatea profesorilor de a se adapta la orice situație și de a rămâne aproape de copii, ”chiar dacă nu vor fi toți în clase”, iar legătura va fi făcută prin fibra optică și prin intermediul ecranului de calculator.

Declarația premierului ar putea arunca în aer mediul educațional, și așa stresat de toate cerințele de care a avut parte în ultimele luni și de declarațiile tot mai bulversante de care profesorii, elevii și părinții au avut parte de la ministrul Educației și Cercetării.

242
Tagurile:
România, Ludovic Orban, Școala
Tematic
Beijingul închide școlile și universitățile după revenirea epidemiei
Orban o somează pe Anisie pe tema școlilor. Reacția părinților
Titularizare 2020: Iohannis a dat drumul angajărilor în școli

Загрузка...
Monica Anisie

Titularizare 2020. Anisie, anunțul momentului, profesorii fie pregătiți

2747
Ministrul Educației și Cercetării a făcut o serie de declarații cu privire la concursul național de titularizare 2020. Demnitarul a dat date exacte privind acest moment.

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Profesorii care doresc să obțină un post pe perioadă nedeterminată în sistemul de învățământ sunt la un pas distanță de a-și vedea visul cu ochii.

Și aceasta pentru că, după o perioadă de zbucium – suspendarea concursului național de titularizare 2020, apoi adoptarea de către Senat, pe 26 iulie 2020, a unei legi promulgate de Klaus Iohannis.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a explicat că, în data de 29 iulie 2020, se va susține concursul național de titularizare 2020, evident, tot în condiții speciale, din pricina pandemiei de coronavirus.

”Trebuie să spunem că a fost legea 55 prin care erau interzise aceste concursuri, prin urmare ar trebui să suspend acest proces de realizarea a concursului titularizare pentru profesori. A fost promulgată lege acum, o altă lege, de către președintele României Klaus Iohannis și putem să susținem acest examen”, a punctat Anisie.

Demnitarul a subliniat că ordinul cu calendarul a fost aprobat și începând cu data de nouă iulie candidații își pot depune dosarele.

2747
Tagurile:
titularizarea, Monica Anisie
Tematic
Titularizare 2020. Concursul național, la mâna lui Iohannis
Titularizare 2020: Iohannis a dat drumul angajărilor în școli
Titularizare și definitivat 2020: Anisie, anunțul așteptat de toți profesorii
Titularizare 2020: s-a aflat data când profesorii ar putea susține concursul

Загрузка...
Caniculă

Prima jumătate a lui 2020, cele mai calde șase luni înregistrate vreodată în Rusia

0
În Rusia, perioada dintre ianuarie și iunie 2020 a fost cel mai călduros interval de șase luni de când se fac înregistrări meteo

BRUXELLES, 4 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Pe măsură ce încălzirea globală se accelerează, recordurile de temperatură sunt depășite în fiecare an, arată RT.

”Temperatura media în Rusia, pentru primele șase luni din 2020, este cea mai ridicată din 130 de ani de meteorologie, pentru întreaga perioadă de observare din 1891 încoace”, a spus Roman Vilfand, director științific al Centrului Național Hidrometeorologic.

El a adăugat că recordul s-a datorat în principal lunilor neobișnuit de calde de iarnă.

În ianuarie, temperatura media a fost cu 10-11 grade Celsius mai mare decât normalul. Luna trecută, Vilfand a arătat că Rusia a experimentat mai mult de 240 de recorduri de temperatură în prima jumătate de an.

Totuși, acest an ”este special”, a declarat el.

Pe 20 iunie, schimbările climatice din Rusia au făcut titlurile în presa internațională când un mic oraș din Siberia, Verkhoyansk, a experimentat cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Cercul Arctic – 38 de grade Celsius.

0
Tagurile:
Căldură, Meteo
Тема:
Prognoza meteo
Tematic
Nouă avertizare meteo: cod portocaliu – unde va fi caniculă
Avertizări meteo: vijelii, grindină, caniculă – cod portocaliu în jumătate din ţară
Prognoza meteo pentru Marea Britanie: cum va fi luna iulie – caniculă sau ploi abudente?

Загрузка...